Sevginar Sali

Balkanlar fatihlerinin AK imtihanı

Muhtarlarımız Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın kendileri için düzenlediği Balkan Turundan sonra Pazartesi günü üç saate yakın süren toplantıda ilçemizden Sorumlu AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun evsahipliğinde isteklerini, görüşlerini genel iktidar temsilcilerine ilettiler.
Genelde siyasiler dinleyenlere baygınlık geçirtene kadar konuşur, toplantının son demine yakın dinleyenlere “Görüş ve önerilerinizi alalım” derler, dikkat eksikliğinin tavan yaptığı yerde... Her şey bitmemişse de dikkat ve ilgi can çekişiyordur zaten.
Bu toplantı öyle olmamış. Muhtarlara tek tek söz verilmiş. 2019'da seçim ateşi sadece genel siyasetçileri değil, yereldekileri de epey ısıtacağı için odaklanma, işbirliği ve anlaşma durumu her zamankinden fazladır. Yerel-genel-Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zaman dilimine denk geldiği için değil yalnız... Yeni sisteme göre zincirleme etkiye sahip olduğundan da işin rengi artık önceye nazaran daha değişik.
Balkan gezisinin tozu dinmeden, yerelde muhalif, genelde iktidar ile buluşan yerel yönetimin temel taşları; muhtarlarımız içindekilerini dönme fırsatını ziyadesiyle değerlendirmiş sanıyorum. Muhtarlar hem seçilen hem de önemli seçmen, kamuoyu yönetimi hususunda da mühim etken!
Işıklar bir yana, genel iktidar temsilcilerinden kopartılacak hizmet kaynakları diğer yanda… Bizi eğlendiren insanları mı severiz, ciddiyet ile çalışmaya sevk edenleri mi? Gönlümüz ilkinden, aklımız ikincisinden yana olur değil mi? Muhtarların içinde olduğu ikilemi anlayabiliyorum…
Yanında iyi hissettiğiniz, size iyi hissettiren insanlardan vazgeçmeniz kolay değil… Bu durumda muhtarlar AK Partiden alacağını alır sonra kime oy verir tahmin edersiniz : ) Edemiyorsanız, alın son beş yılda bir düzine seçim yaptık sonuçlarına bakın!
Muhtarların oyu ile mahallenin ki aynı mı peki? Muhtar etkiler ama belirleyemez! Hatta kimse kimsenin oyunu öyle kolay kolay belirleyemez. Düşünün ki bir kimse eşi veya evladı adına bile oy kullanamaz! Herkes seçim paravanının ardında hür iradesini yansıtır veya tercihlerinin sonucuna göre basar mührü…
AK Parti ile CHP arasında gelip giden muhtarlarımız arasında İyi Parti'ye de şans verebileceğini düşündüğüm kişiler var…
***
Çok deli şeyler düşünüyorum bu ara…
Bir insanı istediğiniz noktaya aklını çelerek mi, gönlünü çelerek mi getirirsiniz daha kolay?
Ben ikinci şık diyorum…
Siyaset pek tabi akıl işi ama gönül tarafını hafife alanlar her daim ikmale kalmaya gebe…
 *Az hasetlenmedim muhtarlarımızın Balkanlar turuna, tam da benim 7 günlük ev esaretime denk gelişinin etkisinde. Yine ben evde otururken Cumhurbaşkanımızın Konya mitinginde bir Sırbistan ziyareti anlatışı vardı ki; dilinde Konya türküsü, aklında Tuna… Ahanda şimdi “Oralar bizim geri alacağız” demek dilinin ucuna kadar geldi Allah'tan söylemedi. Kavga ettiğimiz ülke sayısında artışa zerre ihtiyacımız yok durumumuz malumunuzdur… Balkanlar havası çarpar, öyle hoş eder adamı işte : ))

YORUM YAP