Sevginar Sali

Bakalım kim Gelecek?

Gelecek Partisi'nin ilçe başkanları belli olmaya başladı. Esenyurt, Büyükçekmece, Bağcılar, Ümraniye ve Sultangazi Kurucu İlçe Başkanları mazbatalarını aldılar. Bakalım Silivri'de Gelecek Partisi'nin kurucu ilçe başkanı kim olacak? Yeni partilerden sonra yeni ilçeler belirlenme durumuna göre siyaset sahnemizde hayal bile edemediğimiz hareketliliği vaat ediyor gelecek : )
Tahmin edersiniz daha önce AK Parti saflarında aktif siyaset, hatta biri meclis üyeliği yapmış iki isim konuşuluyor.
Akgün Duru, böyle bir düşüncesi olmadığını, hatta CHP üyesi olduğunun altını çizerek açıklamıştı zaten.
İlçelerde teşkilatlanma olmayacak denmişti, olacak gibi duruyor…
Silivri'de teşkilatlanma işini Elif Koryürek'in yürütmesi, Metin Karakaş'ın etkisinde gerçekleştirmesi bekleniyor.
Konu açılmışken Emrah Maşalacı ismi çok dillendiriliyor, AK Parti'den ayrılmayı kesinlikle düşünmediğini birebir görüşmemizde gayet net ifade etti, ben ikna oldum. Devam eden süreçte kararı ne olur bilemeyiz tabi.
Yakında merak ettiğimiz birçok şeyi öğreniriz…

İYİ'LERDE KONGRE HAZIRLIĞI
İYİ Parti Silivri İlçe Teşkilatı, 2. olağan kongresini 23 Şubat 2020 Pazar günü Ünsal Düğün Salonu'nda gerçekleştirecek. İki aydır atanmış olarak göreve devam eden A.Refik Bek'in kongrede tek aday olması beklenirken, ilçe yönetiminde tazeleme ve partiye yeni katılımların gerçekleştirileceği ifade ediliyor.
Her şerde bir hayır vardır sözünü İYİ Parti'de son gelişmeler çerçevesinde söylemeden geçemeyeceğim. Milletvekilli istifaları yanında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yönelik yapıcı, uzlaşmacı tavrı bir zamanlar aynı parti saflarında mücadele ederken yolları ayrılanlar arasında gerilimi azaltama etkisini gösterir umarım.
Konumuz bu değil ama geçenlerde Sanayi Sitesi'nde Atatürk Büstü açılışına katılan ilçe başkanları ve beraberindekileri tek tek selamlayan bir belediye başkanı yaklaşımının toplumsal huzur adına ne kadar güzel bir şey olduğunu ortamda bulunan herkes yakından hissetti kuşkusuz.

GÜNÜN SÖZÜ
“Kibirli insanlar acı içinde yaşarlar, çünkü onlar iç gelişmeleri yerine, başkalarıyla giriştikleri gülünç yarışı koymuşlardır. Böylece hep gerilimli, hep telaşlıdırlar. Bu acelecilik bu saplantı sahip olduklarının tadına varmaktan onları alıkoyar.
Alçakgönüllü olmadan bilgiye ulaşılmaz. Alçakgönüllü olan yavaş yavaş güçlü kudretli olur. Kendilerini korkulardan arındıranlar ancak gerçekten alçakgönüllü olabilir.
Alçakgönüllü olmak, yüreğiyle yürümek demektir.
Alçakgönüllü olmak, sevgi dolu olmak demektir.
Alçakgönüllü olmak için çaba gerekmez, kendi içinde sağlıklı olmak yeter. Sen sağlıklı isen, alçakgönüllülük sana kendiliğinden akar...”
*Luıs Espınazo -Chamalú

YORUM YAP