Şahin Dirik

Artık işi çok zor...

Genel tabloya şöyle bir bakınca ve yenilenen İBB başkanlığı seçimlerinden çıkan sonucu da hesaba katınca şunu itiraf etmeliyim ki Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın işi artık çok ama çok zor. Neden mi?
• Mecliste salt çoğunluğa sahip desek değil. AK Parti kökenli meclis üyelerini hesaba katmıyorum, çünkü siyaset bu, her an her şey olabilir. Ne demişti Süleyman Demirel “Siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır”. Kısacası Yılmaz görev süresince ya AK Parti ya da CHP ile iş birliği içerisinde olmaya mecbur desek yeridir.
• İl sınırları içerisinde aynı partinin mensubu olan, yardımlaşabileceği, destek alabileceği başka bir ilçe belediye başkanı deseniz yok.
• Ülke genelinde iktidar olan partinin belediye başkanı deseniz değil.
• Ana muhalefet partisine mensup deseniz değil.
• İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın partisinden deseniz değil.
• İBB Meclisi'nde salt çoğunluğa sahip partiye mensup deseniz değil.
Partisi dönem, dönem farklı partilerin yanında takılarak zikzaklı bir ivme çizen ilginç, değişik bir parti. Hemen hemen her hafta şapır şupur öperken fotoğraflar paylaştığı liderinin ilginçlik düzeyi ise partisiyle yarışabilecek seviyede şüphesiz : ) Bu bir eleştiri değil, elbette bir belediye başkanı partisinin lideriyle samimi olabilir…
Yılmaz'ın vaatlerine bakınca büyük bir çoğunluğunun İBB ile işbirliği olmaksızın, doğru ilişkiler kurulmaksızın gerçekleştirilmesi mümkün olamayacak vaatler olduğunu görüyoruz. Uzun lafın kısası ben ufukta yine (Silivri'nin görmeye oldukça alışık olduğu) bir MHP-CHP ittifakı/iş birliği görüyorum : ) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Silivri mitinginde “Silivri Belediye Başkanı ile çok uyumlu çalışacağız” dediğini de hesaba katarsak CHP'nin de bu işe pek olumsuz bakmadığı sonucunu çıkarabiliriz. MHP Genel Merkezi'nden de bu işe yeşil ışık yakılırsa AK Parti'nin Silivri'de bir kez daha oyun dışı bırakıldığını göreceğimiz günler çok uzak olmayabilir…
Gündeme Dair Önemli Not: Silivrispor Kulüp Başkanlığına seçilen Taylan Güraslan ve yönetimini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Kanaatimce onların işinin zorluğu da Volkan Yılmaz'dan hallice şu an. Kulübün şaha kalkması için ellerini taşın altına koyacaklarından şüphemiz yok.

YORUM YAP