Ferhan Tezcan

ALMAN IRKÇILIĞI

Konumuz neden Alman ırkçılığı diye sorarsanız, hemen yanıtını verelim. Mesut Özil. Sadece Mesut mu? İlkay Gündoğan, Emre Can, Kerem İncebay ve daha Bundeslıga'da oynayan 18'ı aşkın profesyonel. Şimdi biraz geri gidelim.
Almanya'da ırkçılık daha doğrusu anti-semitizm yüzyıllarca önceden başlamıştı. Yahudiler ya gruplar halinde ya da teker teker olduruluyorlardı. 1930'larda Hitler'in ‘ari' ırk olma düşkünlüğü ‘knesofobi' yanı yabancı düşmanlığına kadar gidecek kapıları açmıştı. Hitler tam 6 milyon Yahudi'yi yok etti. Onların yanında 2 milyon çingenede kaynadı gitti.
Yahudiler başını Stalin'in çektiği Bolşevikler, Doğu Avrupa ve müttefik kuvvetlerin etkisiyle kendilerini toparladılar ve Filistin'in üstüne kondular. Neyse bu konu daha çok uzar gider.
Biz kendi işimize bakalım. Mesut Özil tam 92 kez Alman Milli takımı forması giydi. Şu anda Alman futbolunda dünya çapında olan tek oyuncu olarak Mesut gösteriliyor. İşte o Mesut'un Londra'da çektirdiği bir fotoğraf başına ne işler açtı. Özellikle ‘BILD' gazetesinin başlattığı bu ‘knesofobik' atak politik rüzgarı da arkasına alarak büyüdükçe büyüdü, işin içinden çıkılmaz hale geldi. Tabi bu konuyu körükleyenlerden biri olarak ortaya çıkan Alman Futbol Federasyonun eski politikacı ve göçmen düşmanı başkanı Grındel'dı.
Angela Merkel'in ortalığı yatıştıran sözleri de suları soğutmaya yetmedi. Şimdi Almanya'da sağduyu sahiplerinin Mesut'u desteklemeleri. Milli takımın yakından tanıdığımız Teknik Direktörü Löw'ün suskunluğu bakalım bu 2024 Dünya kupasında Türkiye'nin yüzü olmasını istediğimiz konuyu nereye getirecek.

FENERBAHÇE İYİ YOLDA
Fenerbahçe son olarak Ayew'i getirdi. Ayew muhteşem bir oyuncu olmasa da Sarı-lacivertli takımın bir deliğini kapayacaktır. Feyenoord maçında tek devre Fenerbahçe'ye hayran kaldım. Isla'ya. Elif Elmas'a, Barış ‘a, Mehmet Topal'ı çok beğendim. Ama bu Hasan Kaldırım'a bir türlü ısınamıyorum. Neden ısınamıyorum onu da bilmiyorum. Ancak Fenerbahçe'nin bir-iki destekle biraz daha yukarılara gideceği kesin.
Başkan Ali Koç'un mali konulardaki açıklamalarında sözünü ettiği 620 milyon EURO borca eski başkanın itirazı pek ses getirmedi. Ali Koç yalan söylemez, ekonomik konularda da hata yapmaz. Gelecek günler kimin hata yaptığını bize gösterecektir.

GOMIS GİDİYOR MU?
Geçen haftaki yazımda Gomıs'in sıkıntılı olduğunu ve konunun hangi boyutlara uzanacağını bilmediğimi söylemiştim. Fransız oyuncunun dün yönetime ‘Sizin sıkıntınız beni ilgilendirmiyor' sözü bardağı taşırdı. Fatih Terim en kısa sürede yönetimden santrfor istedi. Yöneticiler de hemen harekete geçip santrfor peşine düştüler. Maıcon'un yerine, Belhanda'nın yerine derken şimdi de Gomıs çıktı. Umarım Galatasaray bu eksikleri giderir de yeni sezona aklı başında girer.

BEŞİKTAŞ'A KUPA ANTRENMANI
Faroer adaları bizim takımlara faydalı geliyor. Fenerbahçe yıllar önce farklı skorlar almıştı. Beşiktaş -çok rahat bir maç çıkardı ve kazandı. Rahatlıkla tur geçeceği belli. Şenol Güneş ile Başkan Fikret Orman arasında mükemmel bir uyum var. Alıyorlar, satıyorlar ve anlaşıyorlar diye düşünüyoruz.
Hoşçakalın...

YORUM YAP