Sevginar Sali

Allah selamet versin

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 10 yıllık iktidar haklılığını ‘yaptırmadıkları' üzerinden savunurken, muhalefet aynı süreçte ‘yapmadıkları' üzerinden koltuğunu altından alma hesabı yapıyor.
Işıklar, 3. dönem için güven tazeleme çabası içindeyken, rakipleri ve karşıtları ‘güvenilmezliğini' öne sürüyor. Işıklar'ın ‘rakiplerinden' ziyade ‘karşıtları' etkili bence. Çoğunun bulunduğu saffın karşısına biletini de bizzat kesmiştir : )
Düşünce bazında mevcut belediye başkanımız halen rakipsiz, uygulama hususunda biri daha iyi performans sergileyeceğine inandırırsa seçmeni ancak sonuca tesir edecek bir gelişme olur gündemimizde.
İktidar sahiplerine hele uzun süre bu konumda olan insanların söylemlerine bakın (hangi partiden olduklarının hiçbir önemi yok) benzerlikleri ilk bakışta tespit edersiniz. Eleştiriler karşında “Sen kimsin?” tepkisinin şiddeti ve aleniyetinden temsil ettiği gücün büyüklüğü, güç zehirlenmesi, kapıldığı kibrin de etkisini belirleyebilirsiniz.
***
Her Pazar neredeyse kendini “Tarım” diye parçalayan, Cem Seymen'in bu haftaki programını takip edenler bilir; 3 ülkeye meyve ihraç ediyoruz, 15 ülkeden meyve suyu ithalatı yapıyoruz! 3 kuruşa ihraç ettiğimiz meyvelerin suyunu 30 kuruşa ithal ediyoruz! Plan program dahilinde çalışmadığımız, üretmediğimiz için bir sene yiyecek limon bulamazken, ertesi yıl dalında kalıyor, fazlalıktan toplayamıyoruz bile!
Geçenlerde bir yerde konusu geçti, özel hastanede doktor arkadaş “Sekreterim kimya mühendisliği bölümü mezunu. İş bulamadığı için…” örneğini verdi eğitimde de planlamanın ne kadar önemli olduğu tartışması esnasında.
Bu ülkenin yılda 100 kimya mühendisine ihtiyacı var ise biz niye 1000 kişiyi bu bölümden mezun ediyoruz!?
Eğitim kaynaklarının hesapsız, kitapsız harcanması, işsizlik olarak geri dönüyor. Kimya mühendisi olma hayali kuran genç kadının kariyer beklentilerini karşılamaktan uzak bir biçimde çalışmak zorunda olduğunun yarattığı psikolojik etkiler, toplumsal ve sosyal sonuçlar çabası! Bu belki de en masum örnek hatta!
***
Nereye varmak istiyorum?
Valla doğru yolda ilerlemek önceliğim… Yanlış yolda doğru yere varılmaz çünkü!
Bu sadece seçmen için geçerli değil; seçilmeye aday olanlar seçenlerden daha üstün, gayretli, nitelikli, özverili olmalı!
Seçimlerde beklenen mucizeyi siyasetçi gerçekleştiremezse, seçmen gereğini yapar…
Son pişmanlıkların fayda etmediği durumları kimse tecrübe etmek istemez, herkesin daha güzel gelecek hayalleri vardır…
Allah selamet versin : )

YORUM YAP