Sevginar Sali

AK Parti’de erteleme, CHP’de hafta sonu bekleyişi


Bütün eksik parçalar tamamlandı…

Necati Özkök aday olmadan Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimi mi olur?

Murat Tezeller aday olmadan Şoförler Odası seçimi mi olur?

Tıpkı Selami Değirmenci olmadan siyasi seçim değerlendirmesi yapamayacağımız gibi Silivri’de…

***

Eleştirdiğimiz kadar vazgeçemediğimiz alışkanlıklarımız var bizim… Tiryakilik! Sigarayı bırakamamak, yemeğin tadına bakmadan tuz atmak gibi, gibi…

Geçen bir yerde konuşuyoruz, "Hiç bu kadar durağın bir seçim öncesi görmedim” dedi biri… Aslında durağın değiliz, asla… Ama kasırgalar kapalı mekanlarda cereyan ediyor.

Ak Parti aday açıklamasını Şubat’ın 15’e bırakmış! Aday belli açıklamakta çekince var anlaşılan. Sebep? Bizim gördüklerimizi anlayacaklar muhtemelen; bu bekleyiş, hayra alamet değil. Dışarıya çıkıp çalışamayan adaylar, birbirinin kuyusunu kazmaya yönlendiriyor enerjisini. Ayrıca adaysız ilçe yönetimi ve başkanının durumu pek sağlıklı değil. Normalde 10 aday adayının da sahiplenmesi gerekir değil mi? Mevcut durumda herkes topu birbirine atıyor, ilçe yönetimi öksüz çocuktan beter duruma gelecek. Karakaş’ın ilçe başkanlığı ve belli yerel seçim hedefleri doğrultusunda oluşturulan güç birlikleri elini ayağını çekince oluşan zafiyetlerin varlığı her geçen gün daha aşikar duruma geliyor. Meclis üyeleri, Karakaş’tan şikayet ediyordu hepten dışlanmış hissettikleri ile ilgili şikayetleri basın duyduğuna göre ilçe başkanı çoktan haberdar. Partinin seçilmişlerini teşkilat yapısı içinde tutmak değil memnun da etmek gerekir. Karakaş tüm tavizlerine rağmen başaramadı Demiral, dik tavrıyla nasıl üstesinden gelir? Gelmek zorunda.İlçe Başkanlığı bir bakıma ciddi bir idarecilik sınavı.

Gelelim CHP’ye… Dönüp dolaşıp gidecek başka adres, çalacak başka kapı, gelişmelerine kulak kabartacak başka da çok fazla yerimiz yok. Meclis üyeliği konusunda önseçim genelgesi pimi çekilmiş bir bomba gibi partinin orta yerinde duruyor. Aldığım bazı duyumlara göre CHP’de yine de sağ duyu hakim oldu ve ilçe başkan adayları hafta sonu açıklandıktan sonra meclis üyeliği konusunda ön seçim gerçekleştirilecek. İnsanın çalıştığı kuruma güven duymayacak duruma gelmesi ne fena. Ama bu güvensizlik karşılıklı. CHP’nin banko seçim kazandığı yerlerde yıllardır emek sarf eden belediye başkanlarını uzaklaştırmak için oynandığı iddia edilen oyunların arkasında genel başkan yardımcıları ve holding ceo’larının yerel iktidar temsilcisi kılmak maksadının belirmesi çok sevimsiz. CHP illa tepeden indirecekse bu denli iddialı isimleri yıllardır partiye emek vermiş insanlarla alamadığı yerlerde onları aday yapsın da boylarının ölçüleri daha net ve sağlıklı ölçülsün!

Her sezon sonu ölüp ölüp dirilen dizi artistlerine taş çıkartıyorsa kimi siyasi figürler politikanın senaryo yazarlarının hakkını teslim etmek gerekir!

Hak ve adalet çizgisinden sapanlar hem kaybetmeye mahkûm hem de kaybettirmeye. Sonra düşünmeyin neden insanlar bize ilgi duymuyor, alaka göstermiyor diye… Ne ekerseniz onu biçersiniz!

CHP’nin Silivri’deki oy sayısı 3 bin 600. Bunlardan iki bini ön seçimde oy kullanmaya gelse yine iyi. Silivri’de seçimi almak için en az 40 bin seçmenin oyunu kazanmak zorunda başkan adayı. Bu iki bin kişi ise Başkan Adayının iktidar şansı arayacağı listenin yarısını belirleme yetkisine sahip olacak! Nerede iki bin parti üyesi nerede 40 bin Silivri seçmeni!? Oyun başlamışken kural değişikliği de bu dönem CHP’de siyaset yapmaya niyetlenenlerin yanına kar. Meclis üyelikleri konusunda ön seçim adaya rağmen meclis üyesi olmak isteyenlere ve mevcut koşullarda adaylık şansı zayıf olanlar için yeni bir umut. "Ben olamazsam yerime olan da varsın kaybetsin” diyenler için parlak bir gelişme olduğunu da belirtmeye gerek yok sanıyorum.

Özcan Işıklar’a nazar değdi… Genel ve İBB konjonktüründeki gelişmeler ziyadesiyle lehine işliyordu ayağına çelme takılması farzdı! Adaylığı böyle kolay olmaz, uğraşmalıydı. Sizi öldürmeyen acı daha güçlü kılar. Bilenecek, başarırsa kazanacak, başaramazsa kaybedecek! Silivri halkını ikna etmek yerine şimdi ön seçime kadar CHP’nin ziyadesiyle anlayışlı ve beklentisiz üyelerini ikna etmek için uğraşacak!!! Nazar, nazar…

Esnaf odasını yazacaktım yine yarına kaldı! Bu siyasetten esnaf odasına meydan kalmıyor ki!!!


YORUM YAP