Sevginar Sali

Adaylık rüzgârları

Gerçi “CHP'den aday gösterilmeyecek” iddiaları önemli ölçüde son 15 gün içinde yok olup gitti… Ancak öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun özellikle adres gösterilerek bu görüş ileri sürülüyordu. Yayınladığım kare bence yazdıklarımdan daha iyi anlatıyor Işıklar'ın adaylığı ile ilgili kamuoyunun merak ettiği konuyu.
Üçüncü dönemin sancısı, Muharrem İnce sebepli gerekçeler sadece rakipleri, destekçileri ya da karşıtları değil eminim Özcan Işıklar'ın da aklında kimi endişelere yol açmıştır.
Siyaset sözünü ettiğimiz şey en nihayetinde…
Işıklar, üçüncü dönem adaylığı hususunu bir bölge milletvekili aracılığıyla netliğe kavuşturdu.
Derken hemen arkasından da dünürü Muharrem İnce'yi, genel başkanlık yarışının ardından aralarındaki ilişkinin akıbeti büyük bir merakla izlenirken, CHP Genel Başkanı Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili görüşmeye davet etti. CHP'de parti içi demokrasisinin en güçlü kanıtı Kılıçdaroğlu ile İnce'nin genel başkanlığı rekabeti hususunda izlediği süreç gösterebilir kuşkusuz.
Işıklar'ın İYİ Parti ile yakın temasını eleştirenler, Kılıçdaroğlu'nun Akşener'in tarihimize kazandırdığı yeni siyasi oluşum konusunda attığı önemli adımı gördü, duydu muhtemelen…
Muharrem İnce, CHP'nin en güçlü ve muhtemel Cumhurbaşkanı adayı olarak gündemde. Erdoğan'a karşı blok ne ölçüde harekete geçer bilinmez ama İBB CHP adaylığı için de önümüzdeki süreç İnce açısından güçlü bir hazırlık kozu…
Uzun lafın kısası Işıklar yaptıkları, yaptırtmadıkları ve İnce'ye bugüne kadar sunduğu siyasi desteğin de geri dönüşünün tamamladığı rüzgârla kanatlarını açmış politik hedeflerine doğru uçuyor… Hem de öyle uçurtmalar gibi rüzgâra karşı falan değil, rüzgârı arkasına alan yelkenliler gibi…
***
Pek tabi AK Parti'nin kararı halen çok mühim…
Tahir Sert'in ikinci kez adaylık sözü aldığı gerekçesiyle kapıları çalmaya devam ettiği süreçte, kulağıma AK Parti'nin belediye başkan adaylıkları hususunda düşündüğü 60 yaş kriteri çalındı… AK Parti genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı sürecini atlatmadan yerel seçim adaylarını düşünecek durumda görünmüyor. Adaylığa niyet edenler için partilerine hizmet ve katkılar, kaynaşmalar ile ilgili verimli bir zaman dilimi önümüzdeki.
Seçimlere iki aydan daha kısa bir süre var; adaylar yok!
Yerel seçimlerin ardından yapılan genel seçimlere genelde milletvekili aday adayı akını olurdu… Şimdi kimseden çıt çıkmıyor! Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin öne alınması sadece yerel seçim adaylarını meydandan geri çekti, milletvekili aday adayları halen sessizliğini koruyorlar. Yerel yöneticiler milletvekillerinin telefon ve kapılarını adaylık garantisi sebebiyle ile aşındırırken işler bir anda tersine döndü… Şimdi milletvekili adaylığı düşünenler, bölgelerinde çalışmalar için belediye ve ilçe başkanlarıyla iyi ilişkilere muhtaç!

YORUM YAP