Adil Sirkecioğlu

Adaylarımız

Bir haftalık aradan sonra, uzunca bir yazıyla sabrınızın sınırlarını zorlayacağım. Uzun bir yazı olacak çünkü aday listeleri çok uzun. Neyse ki genel adaylardan daha çok yerel adayları değerlendirme niyetindeyim.
Geneldeki en önemli adayımız Kılıçdaroğlu. Bu seçimde seçme ve seçilme hakkını garantilemenin rahatlığını yaşıyor. “Hiç kimsenin yeri garanti değil.” sözüyle ince bir gözdağı verdiği gibi, “CHP terbiyesinde genel başkan konuşurken, konuşulmaz.” fırçasıyla ipleri ele geçirdiğini ispatlama gayretinde. Garanti değil abartmasına bakmayın. İstanbul birinci bölge Gürsel Tekin, ikinci bölge bizzat Kılıçdaroğlu, bizim de içinde yer aldığımız üçüncü bölge Süheyl Batum tarafından sürüklenecek. CHP kurmaylarının İstanbul’a verdikleri özel önem, boğazın rengini değiştirmeye yetecek mi? Göreceğiz. Bu arada üçüncü bölge ilk onbeş sıranın bloke edildiği gelen duyumlar arasında. Benden söylemesi. Yerel adaylarımızın teşebbüsleri ve atakları zayıf kalıyor.
Kılıçdaroğlu 24 Mart Perşembe günü TÜSİAD konuğuydu. İsmim bildirildiği, çok istediğim halde mazeretim nedeniyle katılamadığım toplantı için, Kadir Başkan’dan binlerce kez özür diliyorum. Basında çok az yer alabilen toplantıda bulunmayı çok isterdim. TÜSİAD’ın anayasa çalışmaları ve açıklamaları sonrasına denk gelen randevu, tarihe tanıklık etmekle eşdeğerdi. Katılabilenler kıymetini bilsinler. O atmosferi yaşamış olmaları, seçim sonuçlarından çok daha önemli olacaktır.
Yerel vekil çıkarma konusundaki iyi niyetim, gün geçtikçe karamsarlığa dönüşüyor. Hiçbir partiden seçilebilir sıraya yerel bir isim sokma şansımız kalmadı. Listeye girebilen adaylarımızla şeref duyacağız. Sırasından memnuniyet duymasa da, partiye bağlılık ve hizmet nutukları dinleyeceğiz. Bu durumun sebebi adayların birbirlerine karşı ayak oyunları olduğu kadar, vekil çıkarma gibi bir niyet, amaç ve gayret göstermeyen ilçe teşkilatlarıdır. Vatandaş olarak Silivri dışı isimlere ve genel başkan çizgilerine bakarak oy vermeye devam edeceğiz.
Yerel adaylarda en fakiri MHP. İki adaylık müracaatı var. Emekli hastane müdürümüz Yasin Muratal ve gençliğin temsilcisi Serhat Dinçkurt. Hayırlısı olsun diyeceğim ama Dinçkurt listeye bile giremeyeceğinin teslimi halinde.
Devamı 29 Mart 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP