XXXXX

Aday adaylık süreci devam ediyor...


CHP’nin yerel seçimlere hazırlığı tüm hızıyla sürüyor. Dün partinin 3. Bölge aday adayları İstanbul’da İl Başkanıyla bir araya geldi. Mevcut belediye başkanlarının yer almadığı toplantıda Silivrili aday adayları tam kadro hazır bulundu. Hafta sonu da parti okulu var.
CHP 2014 seçimlerine çok da yerel özellikleriyle yaklaşmıyor. Genel seçim havasında bir hazırlık ve taktik içerisindeler. Mustafa Sarıgül ihtimali bir yükseliyor bir düşüyor… Kabak tadı verdi bu olay artık, muhtemelen de bir netice alınamayacak.
CHP’ye kaydedilen aday adayı başvurularının azlığına dikkat çekiliyor. AK Parti’de bu süreç tamamlandıktan sonra sayısal karşılaştırma da teveccühü ortaya koyacaktır.
Aday adaylık çalışmaları devam ederken, özellikle belediye başkanlığına oynayan isimlerin çok dikkatli olması gerektiğini bir kez daha hatırlatma ihtiyacı hissediyorum. Kendi niteliklerinizi öne çıkartın, genel merkeze rakipleriniz aleyhinde yolladığınız dosyaların sizin adaylığınızı güçlendiren bir etki oluşturacağını düşünmeyin. Bir başka ismin aday olmasını engellemek sizi aday yapmaz; sadece onun olmamasına yol açabilir ama aynı zamanda sizin anlayışınız, yaklaşımınızla alakalı genel merkezin aklında ciddi kaygıların yer etmesine yol açar.
Aday adaylığın ardından çok daha zorlu bir adaylık süreci var…
Ve de bu seçimle ilgili en çok endişe edilen şeylerden biri; bel altı yöntemlere başvurulması. Siyasetçi sadece kendi itibarını değil, siyasetin onurunu da korumak zorunda. Sizinle aynı kulvarda ilerleyene, rakibiniz de olsa bu kişi, karşı kullandığınız yöntemlerin onun ve kamuoyu üzerindeki etkisi kadar size yansıması da akıllarda yer eder.

SİLİVRİ KAYMAKAMLIĞI’NDAN UYARI GELDİ

Son günlerde bazı kişilerin İlçe Kaymakamı Salih Keser’in ismini kullanarak telefonla arayıp hasta birileri için yardım talebinde bulunduğu belirtilirken, buna itibar edilmemesi istendi. Kaymakamlık tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada böyle bir durumla karşılaşanların en yakın Kolluk birimini bilgilendirmeleri gerektiği kamuoyuna duyuruldu.

ÇYDD’DEN MEZUNİYET PROGRAMI
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi Yönetim Kurulu, Mübeccel Çeşmecioğlu Başkanlığında 7. Mezuniyet Etkenliğini düzenliyor. Program, 07.09.2013 Cumartesi günü saat 11.00’de Silivri Belediyesi Nikah ve Sergi Salonu’nda (Eski postane yeri) gerçekleştirilecek.

NİCE GÜZEL YAŞLARA
Büyükkılıçlı Okul Müdiresi Sakine Gider’in doğum günü bugün. Kutluyor yeni yaşında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ
1 -Yüzeyde hazine bulamazsınız.
2 - Pencereniz kirliyse dışarı çıkıp manzarayı parlatmanız boşunadır.
3 - Eğer siz kendinizi sevmiyorsanız başkaları neden sevsin?
4 - Ana babanız doğumunuzdan sorumludur, hayatınızdan değil.
5 - Eğer kendinize yön arıyorsanız yolunu kaybetmiş birine sormayın.
6 - Dostluk, ayrı oldukları zaman insanları birlikte tutar.
7 - Fedakârlık çiçeğin köküdür.
8 - Geçmişi bir kitap gibi kullanın, eviniz gibi değil.
9 - Birçok insan hayatının büyük bölümünü olduğundan farklı görünebilmek için heba eder.
10 - İlerlemenizin önündeki en büyük engel kendinize güvensizliğinizdir.
11 - Acı, mutluluğa göre daha çok şarkı bestelemiştir.
12 - Her davranışında başkalarının onayını arayan kimseler hayatın birçok güzelliğini ıskalar.
13 - Gerçek değişim kimi eski şeyleri farklı görmeye başlamaktır.
14 - Kahkaha ruhun dansıdır.
15 - Mucize, enerjinizi korkularınıza değil rüyalarınıza verdiğiniz zaman başlar.
16 - Karsınızdakini dinliyor musunuz, yoksa konuşmak için sıra mı bekliyorsunuz?
17 - İkiyüzlülük sadece sahibi tarafından görülemez.
18 - Hayatınızı bir para kazanma denemesi olarak kullanmayın.
19 - Gerçek zenginlik vaktinizi insanlara vermektir, para karşılığı satmak değil.
2o - Müziği notaların arasındaki sessizlik meydana getirir.

Richard Wilkins

YORUM YAP