Sevginar Sali

2018’i beklerken

Ufaktan elimizi 2018 yazmaya alıştırma vaktidir… 2017 ajandasından taşan programlar 2018 tarihli yeni gelenin sayfalarında yerini almaya başladı. Yani yapılacaklar ufaktan 2018'e doğru seyrederken, çevremizi, dahil olduğumuz süreçleri iyileştirme çabası takıldı aklıma… Her sabah kalktığımızda daha çok tatil yapmak, hastalandığımızda daha iyi tedavi olacak imkânlar, dilediğimiz araba, eve sahip olmak ve aklınızda her ne varsa; üzerine kurulu çabamızın önemli bir kısmı… Daha iyi bir hayat için çalışıyoruz. Bu durumun manevi yönü maddi tarafından zerre daha az değil…
Çok parası olup da çalışmayan insanların mutlu olabileceğini, olduğunu düşünmüyorum. Üretmeyen, bir hedef veya amaca hizmet etmeyen, bağlı olmayan insanların mutlu olması bana çok mümkün gelmiyor.
Yeni yılda, yeni yaşta, yeni işte bizler hep daha mutlu olmayı arzu ederiz, ama zaman, mekân ve koşullar değişse bile biz aynı kalırsak mutluluğu ve buna bağlı isteklerimize erişmeyi ıskalarız. Yeni yılda daha sağlıklı olmak için eskisinde yaptığınızı yapmaya devam ederseniz bir değişiklik veya iyileşme beklemeyin.
Örneğin sigara kullanıyorsanız ve bırakırsanız kuşkusuz yeni yıla sağlık adına önemli bir atılımla girersiniz.
Canınız sıkıldığında, üzüldüğünüzde bir şeye kendinizi içinize kapatmak yerine bol oksijen ve iyot ile temas halinde kan dolaşımınızı, hızlandıracak bir aktivitenin içine girerseniz rahatlamanız daha kolay ve etkili olur.
Başkalarının sözlerini kendi his ve görüşlerinizin önüne koymamaya söz verebilirsiniz mesela kendinize vs…
Yapacak o kadar şey varken, yapmayarak daha mutlu olmayı bekleyemezsiniz orası kesin!
Ve en önemlisi ne yaparsanız yapın kendiniz için yapın! Anne, baba olabilirsiniz, eş olabilirsiniz, sevgili veya başka bir kimlik adına içinizden gelmeyen ve sizi mutsuz eden şeyleri hayatınızdan çıkarmadan arzu ettiğiniz ve de hak ettiğiniz mutluluğa, huzura yer açmanız söz konusu değil. Sizi mutsuz eden şeyin kimseye bir faydası olmaz! Öyle görünse, düşünülse bile olmaz! Bir insanı mutsuz eden olayın bir başkasını mutlu etmesi ancak kocaman bir yalan olur.
Gerçek sizle yüzleşin; hiç kimseye itiraf etmek zorunda değilsiniz. Siz kabul edin öncelikle sizi mutsuz eden kişi veya olayları… Gereğini ne kadar erken yaparsanız o kadar mutlu olma fırsatınızı çoğaltır- sınız.
Ve huzur faktörünü atlamayın!
Onun bulunmadığı yerde
mutluluk hiç olmaz : )

YORUM YAP