Engin Akın

2. Amatör İptal Edilsin!!!

Ligler bitti biteli hemen hemen tüm futbolseverler beklenti içine girdi. 2. Amatörlerin bitmesi için dua eden ben bile artık ligler bir an evvel başlasın demeye başladım. Futboldan bıktığım anlar olarak niteleyebileceğim 2. Amatör kümenin bana göre iptali bile gündeme gelebilir aslına bakarsanız.

Evet, evet bu küme iptal edilmeli aslında. Ya da 2. Amatör kümeye katılan takımlar için altyapılarda da katılma zorunluluğu getirilmeli. Hatta ikinci amatör kümede mücadele edecek olan her kulübün en az iki kategoride de altyapılar bünyesinde liglere alınması gerekir. Futbolda altyapının ne denli önemli olduğunu bir üst lige çıktığında anlıyor kulüp başkanları. 2. Amatör kümede hazırda var olan oyunculara bir iki takviye ile bir üst lige çıkmak çok kolay. Gelgelelim bundan sonrası önem arz ediyor.

Düşünsenize hep dış destekli yürüyen takımlarda altyapıdan yeterli takviye olmadan nereye kadar yol alınabilir? Hiçbir altyapısı olmayan kulüplerin de üst ligleri hedeflemesi kadar gülünç ve acemice bir yöneticilik olamaz. Acemice hatta beceriksizlik diye de adlandırabiliriz bu durumu. Gelecek için yatırımını yapmayan kulüpler günübirlik yatırımlarla bir üst turun heyecanını yaşamaktalar. Altyapısı olmayan oyunculardan kurulu bir ligde de kavga ve maraz kaçınılmazdır. Dolayısıyla bir üst ligi hedefleyen kulüplerin altyapıya önem vermesinin zamanı geldi de geçiyor bile.

Haberin devamı 19.07.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP