Sevginar Sali

1 Kasım öncesi AK Parti Silivri...

Geçtiğimiz gün bir okuyucumla sohbet ediyoruz… Konu geldi AK Parti Silivri’deki son denge durumlarına… Silivri’de genel seçim de olsa, kongre de mevzu bahisse fark etmez; bütün hesaplar, kaç yıl sonra olduğunun önemi de yok, ilk yerel seçim üzerinden yapılır, gelişmelerin sağlaması bu açıdan gerçekleştirilir.
Okuyucum dedi ki; "2019 ile ilgili AK Parti’de Hüseyin Turan öne çıktı galiba…”
Turan öyle alışılagelmiş SKM başkanlarından biri gibi değil tabi. O Silivri’de nasıl çalışıyorsa, 2004’te, 2009’da olduğu gibi 2019’daki en yakın rakibi de aynı çalışmayı Beylikdüzü’nde yapıyor; Metin Karakaş’tan söz ediyorum pek tabi : ) ("Anmasan olmazdı” diyen meslektaşıma gelsin bu da : ))
Turan’a dönelim; ara verdiği süre içinde paslanmış olduğunu düşünenleri yanılttı… Belediye Başkanı olduğu dönemlerdeki gibi koşturuyor. Malum Tülay Kaynarca’dan sonra öyle ilçe başkanlarıyla devam etti ki; gözümüzü o konuda da Turan’ın üzerinden alamadık, almamıza gerek kalmadı… Belediye başkanı da ilçe başkanı da görmek istediğimizde kendisine bakmamız yeterliydi… Dikkatleri hep üzerinde tutmayı başardı. İyi mi oldu, kötü mü? Bakış açısı ve beklentilere göre değişir tabi…
Üç seneden daha uzun zaman var 2019 yerel seçimlerine… Kim öle, kim kala… Bu özelde siyasetçiler için düşünülebilirken, genelde partiler açısından da değerlendirilmeli. Ha bir de 1 Kasım muamması var önümüzde; Allah sonumuzu hayır etsin inşallah!
AK Parti’nin 1 Kasım’da Silivri’de 7 Haziran’dan daha kötü bir sonuç alacağını düşünmüyorum. ‘1 Kasım seçim sonuçlarının faturası Turan’a kesip, 2019 biletinin yakılacağı’ öngörülerine bu sebepten katılmıyorum. Kaldı ki Silivri’de AK Parti muhalefet, partinin durumu genelde raydan çıkmış vaziyette; son bir hamle ile toparlanma çabasının ellerinde patlaması muhtemel gelişmeler arasında. Genelde gümlemiş bir AK Partinin Silivri özelinde kimseye yarar sağlamayacağını da hepimiz biliyoruz sanıyorum. Maksadım Özcan Işıklar’ın 2019 hayallerine su taşımak değil ama durum, vaziyet başka bir şeye işaret etmiyor. Gökten zembille inilmiyor siyasi hedeflerin zirvesine…
Seçimlere üç hafta var; AK Parti İlçe Teşkilatının bu saatten sonra havlu atacağını düşünmüyorum… AK Parti’nin geneldeki sancılı durumu ve kan kaybına karşın, Silivri’deki özel konumuna rağmen SKM’nin yarattığı ve de yönetim ile teşkilatın buna sağladığı uyum başarılı bence. Kutlu’nun ilçe başkanlığı ile gelen yenileme enerjisi, teşkilatın ağır isimlerinin desteğiyle hoş bir sinerji yarattı. Dilek Demiral’ın istifası sonrası ile yeni ilçe yönetimin belirlenme süreci içinde moral açısından yerlere düşen teşkilat ruhu önemli ölçüde geri kazanıldı.
Gayret ve niyet doğru, emek söz konusu. Mucizeler beklemek, hayal kırıklığına neden olur ama çabayı görmezden gelmek olmaz.
AK Parti Silivri’de geneldeki iktidar konumuna yakışan bir erken seçim çalışması yürütüyor. Oy bazında geri dönüşüm için kalan süreçte birebir, nokta vuruşları hedeflerin tutturulmasında yararlı olabilir. Boğluca Deresi gibi çözümler örneğin, alt geçit gibi kanayan yaralara parmak basmak mesela…
Tarım Bakanı Mehdi Eker, 19 Ekim’de yeniden Silivri’de olacak… 31 Ekim’de de Kadir Topbaş’ın gelmesi bekleniyor… Boş ve boşa gelmesinler ki sandıklar da istedikleri renklerdeki oylarla dolup taşsın : )
"Sevginar bugün AK Partili olmuş” yorum ve değerlendirme sahiplerine şimdiden saygı ve sevgilerimi iletiyorum… AK Parti’nin Silivri’de güçlü olmasını her zaman isterim… Bir kuşun uçması için iki kanada ihtiyacı var : ) Tek kanatla istediğimiz istikamette ancak yürüyerek yol alıyoruz…
Silivri’nin uçma vakti gelmedi mi : )

YORUM YAP