Sevginar Sali

Yusuf Sarıbekir’le tanışma...


13 yıllık yerel basın mensupluğu hayatımdan sonra nihayet Yusuf Sarıbekir ile tanışmamış olmak ayıbımı hayırlısıyla ortadan kaldırdım : ) Defalarca haberlerini yaptım tabi ki. Ama ne o medyatik bir insan, ne de ben yeterince sosyal olunca durum, vaziyet anlattığım gibi gelişti.
Sarten’in de katılım gösterdiği Avrasya Ambalaj Fuarında aldık soluğu… İki standı vardı Sarten’in birinde kızı Zeren diğerinde oğlu Zeki gelen konuklarla ilgileniyordu. Geldiğinde kendimizi tanıttık. Gazeteyi ve kurucumuz İlhan Uygun’u çok iyi tanıyor ve ismen de bizleri biliyor tabi ki… Ama bizzat tanışmak ve görüşmek bugünlere nasipmiş.
İnsan bu kadar mı büyük bir eserin yaratıcısı olup bu denli mi kibirden uzak kalabilir diye şaşıp kaldım. Çok keyifli bir sohbet ve tanışmaydı… Dünyanın her türlü sıkıntısı ve zorluğunu görmüş ama aşma serüvenini bir tebessümle anımsatacak ve anlatacak olgunluğa erişmiş olma izlenimini terk edemiyorsunuz Yusuf Sarıbekir’in yüzüne bakarken. Bir çok ülkede iş ve buralarda ve de Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde fabrikalar kurup idare ediyorsunuz… Kurmak neyse ne de, bunları bir de başarılı bir şekilde yürütmek hiç de kolay değildir. Ama o öyle bir anlatıyor ki; çocuk oyuncağı sanırsınız, gözlerindeki ve yaşadıklarındaki derinliği fark etmeseniz.
Hep kazandıkları paralar konuşulur da sanayiciliğin, iş adamlığının zorlukları küçümsenir nedense. Çeken biliyor…
Çocuklara ve gençlere duyduğu güveni anlatırken; iki masa ötemizde oğlu, bir stant sonrasında kızı Sarten’i temsil etmekle meşguldü.
Zeren Sarıbekir Güzelbahar, ismini de Silivri’de yaptıkları ve ilgilendiği güzel konular sebebiyle çok iyi vesilelerle duymuş olduğunu belirtmek istiyorum. Tıpkı Yusuf Bey’in belirttiği gibi "Kötüyü değil, iyi olanları misal verin ki teşvik olsun”… Tüm sanayicilerimiz ve iş adamlarımıza örnek olsun!
Silivri’yi güzel kılan değerleri önemsiz görüp de, sadece kendi varlığını çoğaltarak ve kıymetini arttırmakla meşgul olmak yerine, toplumsal ihtiyaçlara çare olan bu güzel insanları Allah başımızdan eksik etmesin.
Silivri’de adını bir efsane olarak duymakta olduğum Yusuf Sarıbekir ile tanışmaktan çok memnun oldum. Sarten, Silivri için bir şans.
Bu vesile ile nikah şahidim olan Sıdıka Sarıbekir’e de sevgi ve saygılarımı iletmek istiyorum. Nezaketi ve duyarlılığını her zaman hissettiren, güzel yüreği için teşekkürler ve inşallah anneciğine acil şifalar olsun.
Çok güzel şeyler yazarak başladık yeni haftaya; İnşallah hep böyle sürsün.
Silivri güzel insanlar ve olaylar ile anılsın, bunun gurur ve mutluluğunu hep birlikte samimiyetle hissedebilelim.
Böyle bir olayın içinde olmaktan, insanlarla tanışmaktan gurur duydum. "Sana ne oluyor?” diyebilirsiniz, vallahi ben de düşünmedim değil. Onlar adına çok mutlu oldum ve bunu sadece sizinle paylaşmak istedim : )
Herkese iyi haftalar…
Allah’ım güzel yürek ve iyi niyetle çalışan herkese; Yusuf Sarıbekir’inki kadar güzel bir başarı öyküsü nasip et : )))
Bana da, bana da, bana da : )
Amin!

YORUM YAP