Sevginar Sali

YILMAZ YILDIRIR!

3. yılı faaliyetlerini değerlendiren Volkan Yılmaz, adaylığı ile beraber ortaya koyduğu en önemli siyasi özelliklerinden birini pekiştirdi bence; Volkan YILMAZ, YIL-DI-RIR!
İki senedir kalkışmadığı şeyi bu yıl yaptı Yılmaz ve faaliyet raporu görüşmelerinde, çalışmalarını ana başlıkları ile anlattı. Soluksuz bir anlatım maratonu izledik ama esasen biz üç yıldır aynı şekilde bir hizmet ve çalışma sürecinin de şahitleriyiz.
Çok değil yakın bir geçmişte, faaliyet raporlarında, mahalle camilerinin yağmur olukları değişikliği gibi konuları konuşmak durumunda kaldığımız sürecin ardından bugünkü vaziyetimiz kesinlikle olağan üstü bir aşama olarak kaydedilmeyi hak ediyor.
CHP'nin ret kararını Başkan Yılmaz “Yapmacık olarak” niteledi ama bence muhalefetin tutumu acımasızdı! Yıl boyunca meclisten çıkan kararlar ve hatta en çok işkillendiklerini söyledikleri bağışlar, konusunda gündem maddelerinin %99'a onay verip de yılsonunda bu konuların yer aldığı raporu ‘ret' etmek akıl alır şey değil! Bunun tek açıklaması “siyasi körlük”, bunun da en büyük zararı kendilerine.
Balcıoğlu'nun “Bizim yaptıklarımızı sürdürüyorsunuz” çıkışını düşündüm kaldım. 10 yıllık iktidarın ardından geriye hiçbir şey bırakmamaları mı gerekirdi? Bıraktıkları şeyi yok saymak ya da yok etmesi mi lazım gelirdi Yılmaz'ın? Silivri'nin tarım toprakları rezerv gerçeği tüm heybeti ile ortada dururken sırf kendinden öncekinden farklı davranmak adına seçilen yeni kişi, ilçemizi sanayi merkezine falan mı dönüştürmeye kalkışmalıydı?! Bunları yapmamış olmakla mı itham ediliyor Yılmaz? Örneğin geldiğinde TÜRAM'da 100 bitki çeşidi bulunup, sonrasında bu sayıyı 90'a mı düştü? Yok... İşlemler de niteliksel sonuçlarda da ciddi gelişme ve aşama kaydedildi.
Volkan Yılmaz döneminin cimriliklerinden biri de muhalefete besleneceği done verme hususu kuşkusuz. Belediyenin mali yapısını iyileştiren tutumluluk, siyasi alanda rakiplerinin iflahını kurutuyor. CHP üç yıldır olduğu üzere yapılmayanları değil yapılanların yöntemini sorgulamak durumunda kalıyor. Bağışlar ile yatırım ve hizmetlerin yapılması muhalefetin başlıca eleştiri konusu. Bize özel değil ama Yılmaz'ın devir aldığı dönemde Silivri Belediyesi'nin mali yapısı, gelir yönetimi ve hükümet/İBB desteğinden yoksun durumu kendi kaynakları ile yatırımı imkansız noktaya getirmişken bağışlar ile yürütülen sürece burun kıvırma lüksü olduğunu düşünen muhalefete bir kez daha hayret ettim.
“Hizmet gelsin de nasıl gelirse gelsin”, “Bağış olsun da nasıl olursa olsun” anlayışına sahip olsaydı Volkan Yılmaz şimdiye kadar çoktan bambaşka bir Silivri ile karşı karşıya kalacağımızı düşünmek lazım. Hadi Silivri'yi düşünmediğine kanaat getirdiniz siyasi istikbalini herkesten çok düşündüğüne emin olun.
21 yıldır Silivri Belediyesi'nin faaliyet raporu değerlendirmelerine şahitlik etmiş biri olarak ne böyle bir hizmet ile yatırım dönemi, ne de belediye başkanı performansı görmedim. Huyuna, suyuna, tavrına isteyen istediğini söyleyebilir. Ancak mevcut koşullarda Silivri Belediyesi'nin hizmet ve Başkanın çalışma performansını başarısız olarak nitelendirmek beyaza göz göre göre, kara demek gibi bir şey! Var olan kaynaklar ile iş yapılır, olmayana oldurmak ve bu süreçte kamu sorumluluğu ila hareket etmek Silivri adına teşekkürü hak ediyor. Daha iyisi için hep birlikte mücadele edelim, katkı ve eleştirilerimizi sunalım, hak edenin hakkını da teslim edelim.

BALCIOĞLU'NUN PERFORMANSI
Faaliyet raporunda Volkan Yılmaz'dan ziyade Bora Balcıoğlu'nun CHP Grup Başkan Vekili olarak performansı merakla bekleniyordu. Beklediğimden daha iyiydi; önceden hazırlık yapılan kısmında. Son söz alışı bildiğimiz ve soyunduğu sorumluluğun üstesinden gelmesi için çok çalışması gereken bir Bora Balcıoğlu…
Bağışlar konusunu kendine bu kadar dert eden muhalefetin hemen hemen tümüne onay vermesi, bir tanesi ile ilgili bile net doneyi üç yılda araştırıp somut delileri ile yanlışlığı hususunda ispata vardırmaması eksiklik tabi.
Havuz ile tarihi köprüler konusunda “CHP İktidar olsaydı bunların hiç biri olmazdı” söylemi inşallah kamuoyunda “Bizi seçmeyin bize bir iş yaptırmıyorlar” şeklinde algılanmaz!
Seçim vaatlerini yerine getirmediği eleştirisine Yılmaz, gerekli ve bence tatmin edici yanıtı verdi.
Vizyonsuzluk suçlaması Yılmaz'ı daha çok hırslandırmak ve muhalefetin iktidarı çalıştırma sorumluluğu açısından faydalı bulduğumdan, kabul edilebilir sayıyorum. Gazetecilikte bir haber yanlış bile olsa kamuoyu yararı varsa suç teşkil etmez. Siyasette bu örnekte uyarlayabiliriz. Yerel iktidarımızın kendi kendini motive etmekle ilgili pek sıkıntısı yok da dışardan saldırıyla oluşan fazladan motivasyon da göz çıkarmaz!

YORUM YAP