Sevginar Sali

Yılmaz ipe un serdi mi?

Silivri Belediye Meclisi yeni yıla yenilenerek girdiğini büyük ölçüde kanıtladı Pazartesi günkü oturumda…
Oturumun en dikkat çeken hamlesi İBB'nin vazgeçtiği yerde, Silivri Belediyesi'nin Elginkan Vakfı ile yapmaya hazırlandığı Engelli Eğitim Merkezi konusunda geldi. CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, (Başkan Yılmaz, İBB'yi vazgeçtiği yatırım ile ilgili dolaylı olarak hedef almadan evvel), “Yer tahsisi konusunda ipe un serdiniz, yatırımcı bulunca da İBB'ye dirsek çevirdiniz” diyerek tartışmada ön aldı.
Yılmaz'ın bu hamle karşısındaki şaşkınlığı yakalanmış olmasına mı, suçlamanın yakından uzaktan gerçeklikle ilişkisi olmamasından mı kaynaklanıyor kararsız kaldım.
Varsayalım ki CHP haklı bu konuda ve Yılmaz gerçekten söylediklerini yaptı… Bu hususta sabıkasız oluşu birincisi, ikinci olarak da İBB'nin yer tahsisi konusunda ısrar yerine iptal ile hamlesine karşılık vermesi Yılmaz'ın suçunu ispatlanamaz durumuna getiriyor. Kanıt yoksa suç da yok!
Yıldız'ın ortaya koyduğu varsayım kesinlikle etkileyici ancak kanıttan yoksun olunca güzel ama neticesiz bir çıkış olarak meclis tarihinde yerini alıyor.
Başkan Yılmaz, tartışmanın devamında yer tahsisi konusunda açık çek vererek kalan kuşkuları da üzerinden atıp yoluna devam etti kanımca.
(Bu arada yeri gelmişken Başkan Bey'in açık çek dağıtma sıklığı ile söylemlerine aldanıp da bonkörlüğü tuttu diye yormayın… Cömertliği Silivri ile ilgili almak üzerine, vermek ile ilgisi yok : )

YILDIZLI ÇIKIŞ
Mecliste AK Parti'nin gündeme getirdiği bölgemizin tanınmış sporcusu ve milli gurumuz İrem Kurt'un babası Özgür Kurt'un İBB'deki iş akdinin sonlandırılması konusu da epey yankı uyandırdı. AK Parti'nin bu olay üzerinden İBB'ye yüklenme girişimi çok sert bir şekilde CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'a çarptı. Yıldız, AK Parti Hükümeti dönemindeki uygulamalar üzerinden mobbing eleştirilerine öyle bir yanıt verdi ki, İBB ne yapmış unuttuk! Bu cevaptaki ustalığı CHP Grup Sözcüsünün siyasi kariyerine parlak bir yıldız olarak çivilenebilir, tıpkı Başkan Yılmaz ile AK Parti Grubu'ndan meclis boyunca gelen tüm göndermeleri başarıyla savuşturma performansı gibi… Usta bir siyaset oyuncusu olarak parladıkça parladı Yıldız…

SAVAŞTA KAZANDIĞINI MASADA KAYBEDER Mİ?
İBB'nin ‘yapacağız' ları CHP Grubu'nu, tam bir aksiyon adamı olan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz karşısında muhalefet olarak epey boşluğa düşürüyor. Yılmaz'ın eylem gücü, muhalefetin siyasi kuvvetine her defasında galip geliyor. “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz” sözüne ne Volkan Yılmaz çok güvensin ne de CHP bu denli hafife alsın.
Celalettin Yazıcı'nın “Silivri konularını konuşalım” hatırlatması ile planlar konusunda yaptığı açılım her ne kadar oldukça teknik kaçsa da önemi tartışılmaz. CHP'nin teknik adamı Süheyl Kırkıcı ile dostluklarından sonra tatlı sert muhalif rekabetlerini takip etmek de keyifli.
Başkan Yılmaz'ın “Sözümü kesmeyin” uyarısını artık düşüncelerini toparlamak için zaman kazanmak adına bir hamle olarak düşünüyorum. Melih Yıldız'a bulunduğu “Meclisi izleyin ne yaptığınızı görürsünüz” önerisini kendisine de doğrultan Süheyl Kırkıcı'yı canı gönülden katılıyorum.
CHP muhalefet de diyemeyeceğimiz esasen meclisteki varlığını hissettirme konusunda vites yükselttikçe Başkan Bey'in zorlandığı dikkat çekiyor. ‘Savaş alanında kazandığını masada kaybetme' gözü yok da muhalefetin de durmaya niyeti olmadığı aşikar.

YORUM YAP