Renginar Sali

Yerli edebiyatçıların kıymetini bilelim

Zor görevlerimden birini yerine getirmeye çalıştım bu gün yine. Nedense her yazarla söyleşinin ardından daha da bir panik oluyorum. Klavyeye alışmış olduğumdan artık kalemle yazarak not tutmak gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Oysa ki her paylaştıkları cümleyi sizlere aktarmak için var gücümle çabalıyorum, ama mutlaka ki yetişemediklerim de oluyor. Şimdi dert yanmayı bırakıp asıl konuya dönmem lazım. Efendim, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "Yazarlar Okullarda” projesini artık bilmeyeniz yoktur. Yalnız çok güzel bir gelişme oldu. Artık hiç duymadığımız yazarlar yerine yerli yani ilçemiz şair öğretmenleriyle söyleşilerin yapılması planlandı. Dün de ilki gerçekleştirildi. Haberinden de takip edeceğiniz gibi birçoğunuzun da yakından tanıdığı şairler İhsan Tevfik Kırca ve Cengiz Şağban ile öğrenciler söyleşi gerçekleştirildi. Onları daha da yakından tanıdık ve edebiyata nasıl gönül verdiklerini, okumayı ve yazmayı nasıl yaşam tarzına dönüştürdüklerini büyük bir keyifle dinledik. İkisi de kendi öğrencileriyle ilk kez edebi söyleşi kapsamında buluşacakları için çok heyecanlıydılar. Bu etkinliği bir ödül olarak gördüler.
İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün sözüne katılıyorum. Kesinlikle yazarlar çok cesur insanlar. Dediği gibi aynı manzarayı seyrediyoruz ve hepimizde bir takım duygu ve düşünceler oluşabiliyor, ama kaçımız bunu yazıya dökebiliyoruz. Hayatın sunduğu malzemeyi kaçımız "işleyebiliyor”? Çok azız dimi? İşte bu yüzden edebiyata gönül vermiş ve bu yolda birçok fedakarlıkta bulunan söz ustalarına hayranlıkla bakıyorum. Takdir edersiniz ki söyleşilerini bile aktarmak kolay değil.
Bu buluşmanın tadına doyamadık. Süre yetmedi, daha konuşulacak çok şey vardı. Bu satırları yazarken İhsan Tevfik hocam aradı, ikinci oturumun daha da yoğun geçtiğini ve herkesin söyleşinin kısa gelmesinden şikayet ettiğini aktardı. Umarım bu söyleşiler devam eder. Silivrililer ilçemizden geçen ünlü edebiyatçıları tanımadı, tanıyamadı, en azından aramızda olanların kıymetini bilelim. Buradan yetkililere ve edebiyat severlere duyurulur.

YORUM YAP