Renginar Sali

Çeltik okul tartışması sürüyor

Çeltik mahallemizdeki okul ile ilgili en son Muhtar Beyzat Bağuş ve ardından Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın açıklamalarını mutlaka okuyanınız vardır. Okumayanlar için bir kez daha hatırlatalım. Çeltik Muhtarı Beyzat Bayğuş, "Ak Parti bizim okulumuzu kendine rant yapacak” diyerek durumu şöyle anlatıyor: "Bizim en büyük eksiğimiz okul. Bize söz verdiler daha önce, okulumuz için 3 Trilyon da para çıktı. Bakanlıktan da onaylandı. Vali benimle görüşmüyor. Silivri'den Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ile İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin durduruyorlar okulun yapılmasını. ‘Sizin nüfusunun az burada' diyorlar. 24 derslik okul çıkıyor buraya. 24 derslik okulu ya 12 ya da 16 derslik yapacaklar, buradaki okulu da Kiptaş 1'e yapacaklar. Bende yaptırmıyorum. Çünkü bize çıktı, bunlar ek proje çiziyorlar, İl Genel Meclisi'nden geçirirlerse bunu ufak okulu buraya yapacaklar, büyük okulu Kiptaş 1'e yapacaklar. Bizim okulumuzu kendilerine rant yapacaklar. ‘Buradan 400 oy çıkmaz, Kiptaş'tan 4 bin oy çıkar' diyor Ak Partililer. Ben o okul için çok uğraştım. Bizim buradan CHP'den başka kimseye oy çıkmaz. Bizim köyümüzde okuma oranı yüksektir.” diyor.
Bölgemize yönelik eğitim yatırımlarının sıkı takipçisi olduklarını belirten Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, 5 yeni ilköğretim okulunun yapımını siyasi iradeleriyle sağladıklarını aktarıyor. Çeltik okulunun Kiptaş'a kaydırıldığı ile ilgili muhtarın söylemlerini Karakaş, şöyle değerlendiriyor, "Yatırımlarımızı nüfus yoğunluğuna göre değerlendirmek zorundayız. Çeltik ile Cezaevi kampüsünde bulunan Silivri Fatih İlköğretim Okulu arasında 3 km mesafe var. Büyük Kılıçlı'da, Sayalar, Cezaevi ve İrfan Sırdaş İlköğretim Okulu'nda tek katta hizmet veriliyor yani bu binalar tam kapasite kullanılmıyor. Çeltik'e 12 derslikli ilköğretim okulunun ihale hazırlığı yapılıyor. Bu bölgemiz de mağdur edilmeyecek. Kimseyi göz ardı etmiyoruz, sadece imkanların sağlıklı şekilde değerlendirip kamuya kazandırılmasını amaçlıyoruz” dedi.
Muhtar tarafından yapılan açıklamalar Çeltik'teki kızgınlık ateşinin bir türlü sönmediğini gösteriyor. Alevlenme sürecini çok iyi hatırlıyorum. Mahalleye okul yapımı yatırım planına alınmış, ancak buradaki nüfusuz azlığı nedeniyle 28 derslikli okulun yer değişikliği yapılmıştı. Bu durum muhtarı çok kızdırmış, Çeltik'e 12 derslikli okul talebinde bulunulacağına dahi inandırılamamıştı.
1068 nüfuslu mahalleye 28 derslikli bir okul yapımı kararlaştırıldı. Kısacası 1000 nüfuslu bir yerleşik alana 1000 öğrenci kapasiteli bir okul yapılacaktı. Böyle bir hataya İl Özel İdare'deki yetkililerin geleceği yönelik yatırım düşüncesi sebep olacaktı. Çeltik, masa başında İstanbul'un bir ilçesinin herhangi bir mahallesi gibi düşünüldü. Evet, İstanbul'un merkezi ilçelerinde bulunan herhangi bir mahalleye hazır eğitim alanı varken gelecekteki nüfus artışı düşünülerek böyle bir karar alınabilir, ama ne yazık ki şu anda bu ilçemiz için geçerli değil. Hele mahallelerimizde, ki mahalle denecek yönleri de yok ya. Onlar aslında köy. Çeltik'in son birkaç yıllık nüfus sayısını gözden geçirdim de günden güne azalıyor haberiniz olsun.
Öte yandan ilçemiz merkezinde Silivri Lisesi ve Silivri Ortaokulu aynı binada can çekişiyor. Turgut Reis ikili öğretimden hiç memnun görünmüyor. Düne kadar Mustafa Kemal İlkokulu dev bir binada, yani binanın yüzde 30'unu kullanabiliyorken ve aylık sadece doğalgaza 2 bin TL'lik boşu boşuna öderken… örnekleri çoğaltmak mümkün.
İşte tüm bunları göz önünde bulundurarak gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerek Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, ilçe merkezindeki nüfus yoğunluğu ve okul yetersizliğini göz önünde bulundurarak 28 dersliğin Bedaş'ın arkasında bulunan alana yapımı daha uygun buldu. Ve bana göre çok isabetli bir karar verilmiş oldu. Böylece milli servet heba edilmeyecek, bununla birlikte merkezde ikili öğretim yapan okullar rahatlatılacak.
Yetkililer, Kiptaş 1'e okul kaydırma gibi bir konunun söz konusu dahi olamayacağını söylüyor. Orada zaten Ertuğrul Gazi İlkokulu ve Ortaokulu var, ayrıca yeni bir okul yapımı için alan yok.
Çeltik Mahallesi'ne uygun 12 derslikli okulun yapımı için Ak Parti ilçemiz mensupları zaten İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan söz aldı, geçtiğimiz günlerde bunu da duyurdu. Çeltik Mahallesi'nin okuluna kavuşacağından şüpheye yer, gereksiz tartışmalara ise gerek yok.

YORUM YAP