Sevginar Sali

Yerel seçim gündemi

Silivri'nin şöyle son birkaç gününü düşünüp toparlamak için bir yazı kaleme almak isteyince o kadar çok konu aklımdan geçti ki… Siyaset malum aday adaylık sürecinde son günlerinde hızını kaybetmiyor. “Ertesi gün seçim varmış gibi” çalışmaktan bir gün bile vazgeçmeyen bir de Belediye Başkanımız var. Silivri'de yaşayanlar bilir ama ilçeden uzaklaşmak durumunda kalanlar, sanki daha iyi anlıyor yapılan çalışmaların nicelik ve niteliğini.
Seçim sürecinde gözlerin temelde çevrildiği üç nokta var Silivri'de…
Volkan Yılmaz'ın adaylık durumu…
CHP'nin adayı…
Ve İYİ Parti'nin aday çıkartıp, çıkartmayacağı…
Volkan Yılmaz'ın Cumhur İttifakı kapsamında Silivri Belediye Başkan Adayı olarak devam edip etmemesini AK Parti ve MHP açısından değerlendirebiliriz. AK Parti'nin bugüne kadar yaptırdığı bütün kamuoyu yoklamalarında Yılmaz, en Başarılı ilçe belediyeleri arasında yer aldı. CHP'nin anketleri de aksini söylemiyor, Yılmaz'ın yaptırdıkları da doğruluyor.
MHP Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Celal Adan'ın Silivri Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evi açılışında yaptığı konuşma Yılmaz'ın MHP Belediyecilik örneği ile partisinin duyduğu gurur ve devamı yönündeki yaklaşımı açıkça ortaya koydu.
Volkan Yılmaz'ın Belediyecilik performansı siyasi değerlendirmelerde sınıfı geçerken, Silivri'ye kentsel değer ve vatandaşlarına yerel yönetim noktasında da bugüne kadar görülmeyen ölçüde katkı sağladı.
Gelelim CHP'ye… Partinin iki doğal adayı Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu, iddialarını tanıtım programlarında da ortaya koydu. Bu süreçte Balcıoğlu sahip olduğu kitleyi tutmaya çalışırken, Yıldız'ın destek saflarını ustaca genişlettiği görülüyor. Doruk Bulut'un Belediye Başkan Adaylık kararı CHP'de yen içinde kalan kırık bir kol etkisi yarattı. Dilek Yetkin, Prof. Dr. Rehat Faikoğlu, Doğay Özer de belediye başkan adaylığı başvurularını gerçekleştirdiler. Semih Ayeş ve Can Ayata'nın da müracaatta bulunması bekleniyor. Meclis Üyesi Aday Adaylıklar konusunda “Kim olursan ol gel” anlayışının getirdiği yüksek müracaat sayısının nitelikli başvuruların gözden kaçmasına neden olmaz inşallah.
Bir de İYİ Parti meselesi var. Şu an için tam bir muamma. Bir yönde karar verildikten sonrası da çok güven telkin etmeyecek son ittifak tecrübesinin ardından… Millet İttifakı çerçevesinde Silivri'nin geçen dönem verildiği söylenen bir söz kapsamında ve şu anki şartlar düşünüldüğünde Silivri'nin İYİ Parti'ye bırakılacağı iddiası hala gücünü koruyor. Bu noktada İYİ Parti'deki kan kaybından ötürü meclis üyesi adaylığı için dümeni CHP'ye kıranların yaşayacağı pişmanlığı düşünemiyorum.
İYİ Partili İstanbul İlçe Başkanları, yarı yarıya CHP ile iş birliği konusuna evet ve hayır demişler. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Mansur Yavaş kadar destek çıkmadı İYİ Parti Teşkilatlarından anlaşılan. Bu iş birliği kozu ve pazarlığının İstanbul'da daha kıyasıya geçeceğine işaret ediyor. İYİ Parti Liderinin adaylıklarını ilan ettiği İstanbul İlçe Belediye Başkanlarından geri adım atmayacağı, bununla beraber İstanbul'da 8 ilçe istediği ve almakta kararlı olduğu söyleniyor. Bu sayının içinde Silivri de var. İYİ Parti Gökhan Ceylan ile yaptığımız sohbette, tüm olasılıklara hazır olduklarını ve yerel seçim startlarını Salı günü vereceklerini belirtti. Yerel seçimlerin gidişatı konusunda çok iddialı söylemlerde bulunmakla birlikte şöyle de bir tespit yaptı, “İlçe kongresine hazırlandığımız gibi hazırlanıyoruz. Kimse kazanacağımıza inanmadı ama ben kazanacağımızı biliyordum. Şimdi de öyle geliyoruz” dedi.
Yerel seçim maratonu gittikçe renkleniyor...

YORUM YAP