Sevginar Sali

Yeni başlangıçlar, farklı fırsatlar!

Seçim boyunca iktidara en yakın taraflar ve güçlü rakipler arasında nezaket ile hoşgörünün eksilmemesi, siyasi tansiyonun tavan ile taban arasında gidip geldiği gerilim koşullarında dahi etik olmayan davranışlara teslim olmamak adına zorlanılan sürecin ardından ilk meclis toplantısında çok güzel, bir o kadar da özel bir tablo ortaya çıktı esasen…
CHP'de Grup Sözcülüğü görevini beklendiği üzerine Süheyl Kırkıcı üstlenirken, MHP Grubunun sözcüsünün Filiz Güler olarak belirlendiği ortaya çıktı. Güler, Grubunun en deneyimli meclis üyesi aynı zamanda. Onun dışında diğer tüm isimler ilk kez meclis üyesi sorumluluğunu üstlenmekte. Hayırlı uğurlu olsun.
Seçimin hemen sonralarında özellikle mağlubiyet yaşayan parti gruplarının ilk meclislerde tavırlarını fevrilik ile huysuzluğun belirlemesine o kadar alışmışız ki; CHP'deki zarafeti ayağa kalkıp alkışlamak geldi içimden. İnsanların gerçek yüzleri kaybederken ya da giderken anlaşılıyormuş ya öyle düşünün…
Yeni Başkanın, zafer kazanmış komutan mağrurluğunu zerre akıllara getirmeyen tavrı, geçmiş ile ilgili hiçbir tartışma veya incitici duruma yol açmamak adına sergilediği tavır da meclisin genel nezaket tavrını adeta parlattı. MHP meclis grubu yepyeni isimlerden oluşmasına karşın, genel ahengi bozmadı hatta tamamladı.
Yeni bir dönem, içinde birçok güzel fırsat değerlendirilmeyi beklerken Silivri bahara kavuşmak için sabırsızlanıyor…
Silivri'yi yönetmek ve geleceğine yön vermek sorumluluğunu üstlenen insanlar şunun farkında kimseler gibi görünüyor; varlık nedenlerini besleyebilecekleri bir siyasi kısır çekişme yok! Hatta günümüzde artık hizmet etmeyen, insanların gönlünü kazanamayan hiçbir siyasi varlığın başarılı olma şansı yok! Sebebi halka hizmete dayanmayan hiçbir hareket ve kudreti; gündemde, iktidarda kalmaya muktedir değil.
Volkan Yılmaz; geride bıraktığımız üç aylık süreçte Silivri'yi çok iyi gören bir siyasetçi olduğunu kanıtladı… Nereye bakacağını bildiğini de ilave edelim… İlk meclis oturumunda gözlükleriyle mücadelesini görünce geleceği görme konusunda bir an endişelendim ama düşününce yakından daha iyi görmek ile ilgili desteğe ihtiyaç duyduğu anlaşıldı : ) O gözlüğü takmadan bu kadar şeyi gören insan, taktıktan sonra neler görür düşünün : ))
İktidar ve muhalefetiyle, Başkanıyla bu meclisin en önemli vazifesi Silivri'ye hizmettir! Mecliste konu Silivri'dir, oradan çıktıkları ve partilerine gittiklerinde, iş yeri ve evlerinde meclis üyeleri ile başkanın öncelikleri farklılaşabilir ama sorumluluklarının temelinde sarsılmaz ve tartışılmaz olarak Silivri olduğu sürece, ortak evimiz ile birlikte hepimizin ne kadar mutlu ve değerli olduğunu hep birlikte tecrübe edeceğiz.
Bugüne kadar kim ki bu şehrin güzelliği ve özelliğine zerre kadar katkı sunduysa, kısa bir süre önce geride bıraktığımız dönem özelinde 2014-2019 yılları arasında meclis üyelerimiz ile belediye başkanımız Özcan Işıklar'dan Allah razı olsun… Bundan sonra görev alacak seçilmişlerimize de güç versin, başarılarını daimi etsin!
Geçmişin tecrübeleri aklımızda hayat dersleri olarak yer alabilir ama oraya bakarak, bağlı kalarak ancak ilerlememizi yavaşlatır, gelecekte en azından yeni işlere harcayabileceğimiz enerjiyi ziyan etmiş oluruz; hiç gerek yok!
Yeni dönemin, ilk meclisi güzel bir başlangıç yaptı, daimi, faydalı ve Silivri'ye yararlı olmayı sürdürsün inşallah…
İyi haftalar…

GÜNÜN SÖZÜ
“Varoluş, size istediğiniz insanları değil, ihtiyacınız olan insanları verir. Öyle ki bu insanlar size yardım edecek, sizi incitecek, size acı verecek, sizi terk edecek, sizi sevecek ve olmanız gereken insan olabilmenizi sağlayacaktır.”
*Lao Tzu

YORUM YAP