Yasak bugün başladı!

Yasak bugün başladı!

15.04.2019 10:49:49

1 Eylül 2019'a kadar devam edecek balık avlanma yasağı bugün itibariyle başladı.

Küresel ısınmanın etkisiyle balıkların üreme ve büyüme dönemlerinde gün geçtikçe sorunlar yaşanmaya başlamıştır. Bu yıl sofralarda yeteri kadar yer almasının başlıca sebebi kaçak avlanma ve küresel ısınma olan balıkçılık için av sezonunun sonu geldi.
3 tarafı denizlerle kaplı ülkemizin önemli geçim kaynaklarından olan balıkçılık zengin balık popilasyonunuyu sekteye uğratmamak adına yılın belli dönemlerinde izinlerle yapılabilmektedir.
Balıkların üreme büyüme gibi dönemleri baz alınarak yılın belli dönemlerinde balıkları avlama yasağı getirilmektedir. Zengin balık popilasyonuna sahip olan ülkemiz yılın her döneminde tatlı ve tuzlu sularda yenilebilen balık türlerine ev sahipliği yapıyor.
Özellikle Karadeniz'e kıyı olan şehirlerimizde yerel halkın geçim kaynağı olan balıkçılık yılın belli dönemlerinde serbest hale getirilen avlanma sezonunda takalar haftalarca kısmetini aramak için engin denizlere açılır. Bu dönemlerde balık bolluğuna göre fiyatlar minimum seviyelere çekilirken kıtlık olması durumunda balık sofralardaki yerini alamayabilir. Bu dengenin oturtulabilmesi için balık popilasyonunun korunabilmesi için belirlenen tarihler arasında balıkçıların avlama yapabilmesi tarihler dışında ise avlama yapılmaması için bir dizi önlemler alınmaktadır.
Denizlerde av yasağı 15 Nisan 2019 tarihinde başladı ve 1 Eylül 2019 tarihinde sona erecek.
Haber
Merkezi

YORUM YAP