Sevginar Sali

Yazıcı’nın çıkışı

İBB ve Silivri AK Parti Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı'nın Pazartesi günkü mecliste, Kavaklı'ya yapılacak sağlık yatırımına ilişkin, çıkışı yaşanan hengamede pek anlaşılamadı ama bence konuyla ilgili en ‘dik yaklaşımdı'. Tepkilerden çekinerek hepimiz bir parça karnımızdan konuştuk… Söz konusu yatırıma bizim de ülkenin de deli gibi ihtiyacı varken, yer ve yatırımcıya burun kıvırma lüksümüz yokken, ola ki bu yatırım başka yere kaysa içimize öküz oturacakken… Neyse saymayayım daha fazlasını herkes ne hissettiğini benden daha iyi biliyor muhtemelen… Tüm tepkileri göze alıp böyle dümdüz konuşmak cesaret işi valla… Karşı çıkmaların yüksek volimi arasında, yarım savunmalar ışığında “Zararı faydasını sağlıyorsa bir yatırım yapılmalı” diyebilen bir meclis üyesi oldu Yazıcı.
2018 yılında konu Milliyet Gazetesinde dokuz sütuna manşet olurken sesimizi çıkarmazken şimdi de bu kadar patırtı boşuna çıkmaz inşallah!
Ne bileyim içimden bir ses sanki öyle olacakmış diyor… Yarın Sancak'lar kepçeleri ile inşaata başlarmış : )

YILDIZ VE BALCIOĞLU'NUN İMAMOĞLU ZİRVESİ
Başkan Volkan Yılmaz'ın CHP'lilere yönelik “Bir kere de İBB'de benim takip etmediğim bir konuyu Silivri'ye getirin” serzenişi çabuk karşılık buldu sanki. Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu, Ekrem Bey ile görüşmesinde değişik fikirler ile gündemde. Görüşmenin ana başlıklarını haberinden okursunuz da ben CHP içinde rakip olarak gösterilen bu ikilinin yan yana duruşunu, durabilişini seviyorum. Siyasi rekabetin çirkinliğinin yanından bile geçmeyen naif nezaketleri hoş.
Yıldız'ın son mecliste siyasi tespitleri de yabana atılacak cinsten değil… “Bizi geçmişte farklı şimdi farklı davranmakla itham ediyorsunuz ama sizin de öyle durumlarınız var” şeklindeki Volkan Yılmaz göndermesini es geçemeyiz.
Yılmaz elinde olmadan Balcıoğlu'na sakin, Yıldız'a didişmeye varan yaklaşımı asıl hedefi ile kendine rakip gördüğünü öne çıkarıyor. 12 yıllık meclis üyeliğinde hırsın ‘h'sini görmediğimiz Yıldız da karşılık verme konusunda hızla mesafe alıyor.
Yıldız'ın son İBB Başkanı ile görüşmelerini değerlendirirken, Silivri'ye farklı bakış açısına kendileri kadar Yılmaz'ı da referans göstermesine ne demeli peki!?
Neyse bu köprünün altından daha çok su akar… Akar ve her şey yolunu bulur nasıl olsa…
Silivri siyasetinin yüzü son dönemde ne kadar gençleşti farkında mısınız?
Gençlerin kanı deli akar, dilerim bu hizmet ve yatırımların çoğalması yönünde olur…

YORUM YAP