Sevginar Sali

Yayınladığımız her şeye inanıyor muyuz?

Dün Metin Gürsu ile sohbet ettik biraz. 1 Temmuz'da, geleneksel hale getirdikleri Kadir Gecesi'nde düzenleyecekleri Alipaşa Mahalle iftarına davet etmek ve haber vermek için aramıştı. Birkaç gün önce gazetemizde çıkan Şeref Karakiraz'ın açıklamalarına atıfta bulunarak “Siz böyle bir şey yapabileceğime inandınız mı?” dedi. Yayınladığımız her açıklamaya inanmak! Zaman içinde olayların çoğu zaman tek tarafın aktardığı gibi gelişmediğini ve tüm taraflarını dinleyerek doğruya en yakın bilgiye sahip olacağınızı öğreniyorsunuz. Habere inanıp inanmadığınıza göre yer verme durumunuz (haber ufak mı girer geniş mi…) etkileniyor tabi. Hiç yer vermeseniz çok oluru yok açıkçası. Ama şu hep atlanıyor; beyanatı veren kişi asıl sorumludur. Yalan söylüyorsa asıl onu bağlar. Tabi bir yanlışın yayılmasına aracılık etmiş olma durumu yayıncıyı da etkiler.
Bazen bir arada yaşamayı veya birbirimizi anlamayı o kadar zorlaştırıyoruz ki gerçekten derdimiz ne anlamakta güçlük çekiyorum.
Metin Gürsu çok sık maruz kalmaz eleştiriye, uğradığı suçlamalar karşısında olgunluğunun hakkını teslim edeyim. Kamu yararına bir iş yapıyorsanız başkalarının sizin hakkınızda yorumda bulunma, değerlendirme yapma sınırları ve niteliği genişler. Haksız bir eleştiri, haklı bir övgüden daha faydalı bence. Tabi ki ben de herkes gibi ikincisini tercih ediyorum…
İyi şeylerin kötü tarafı yerine, olumsuz olanların iyi yönünü görmeyi benimsemek bizim toplum şartlarımızda hayatta kalma ve akıl sağlığınızın zarar görmemesi için en faydalısı…

IŞIKLAR, SODEM'LE HOLLANDA'DA TARIM ÇALIŞMALARI GEZİSİNDE
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği SODEM olarak CHP'li milletvekilleri, Belediye Başkanları ile birlikte özellikle katma değeri yüksek ve inovatif tarım konusunda tüm dünyada bir lokomotif olan Hollanda'da tarım çalışma gezisinde. Heyet dün Hollanda'nın en yeni şehirlerinden biri olan ve denizden kazanılan arazilerinde tarım yapan ALMERE'de temaslarda bulundu.
Işıklar temaslarda SODEM'i Çorum Milletvekili Tufan Köse, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Doruk Bulut ile birlikte temsil ediyor.
Heyettin incelemelerine CNN'nin Para Dedektifi Cem Seymen de eşlik ediyor, aynı zamanda program çekimleri yapıyor.

29 HAZİRAN'A KADAR BALCIOĞLU VEKİL
Silivri Belediye Başkanlığına 25-29 Haziran 2016 tarihleri arasında Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu vekalet ediyor.

YORUM YAP