Sevginar Sali

Yaparak mı, yıkarak mı?

Genç köşe yazarımız Şahin Dirik'in bir süre önce Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile ilgili “Silivri'de yaptığını, İBB'de konuşarak yıkıyor…” tespitini anımsadım…
İBB'de MHP Grup Sözcülüğünün Silivri seçmeni nazarında Ekrem İmamoğlu'ndan sebep ne kadarlık bir ‘yıkıcı' etkisi olur her türlü tartışılır da bu unvanın ilçemize (yatırım ile hizmetler açısından) faydası oldukça çoktur, Yılmaz'ın performansından kaynaklı MHP'ye getirisi de ayrıca azımsanmayacak ölçülerdedir.
Geçenlerde siyasi tecrübesi ile politik analizlerine oldukça güvendiğim biriyle yaptığımız sohbette ilginç bir şey söyledi. Ağzım açık dinlemiş olmakla birlikte ‘Acaba mı?' demekten kendimi alamadım… Dedi ki “Çoğu insan Ekrem İmamoğlu'nun İBB meclislerini izlenir kıldığını söyler ama bu hususta Volkan Yılmaz'ın payı oldukça büyüktür…”
Yılmaz ile birlikte İBB meclis reytingine katkı sunanlar var kuşkusuz özelde İYİ Parti Sözcüsü İbrahim Özkan'ın hakkını teslim etmeden geçemeyeceğim.
Yani Şahin'in ‘yıkıyor' dediği Volkan Yılmaz'ın İBB performansı olmasa Silivri açısından işler çok daha sevimsiz bir durumda olurdu diye düşünüyorum ben de…
Gelelim Yılmaz'ın Silivri'de bu aralar yaptıklarına… Neredeyse senede bir ancak düzenlediği basın toplantılarından ikinci yılını doldurmuş olmak vesilesi ile gerçekleştirmiş olmasının ardından bakıyorum da, Belediye Başkanımızın söylemlerinde ciddi bir sorun olmamakla birlikte, kendisi esasen tam bir eylem, aksiyon insanı. Bazıları yazarak, kimileri konuşarak kendini daha iyi ifade eder. Yılmaz da sahada, eylemde kendini, en iyi şekilde, gösteriyor.
Çok akıllıca başka bir şey daha yapıyor; Silivri'nin bugüne kadar en büyük kaybı kısır çekişmelerden yana oldu. Hüseyin Turan'ın sahip olduğu imkânlar dışında Hükümet ve İBB desteğinden yoksun Başkanlarımızın hizmet ve yatırım konusunda mucizeler yaratma imkânı zaten yoktu. Ama şöyle bir dönem hatırlıyorum Selami Değirmenci'nin basın toplantısı bitmeden servis aracı basın mensuplarını Belediyeye Hüseyin Turan'ın cevap verme açıklamaları için beklerdi. Netice itibariyle ikisi sıkı bir kapışma içindeyken Özcan Işıklar Belediye Başkanı seçildi.
Yani kısır çekişmeler ve polemikler, haklılık ya da ne kadar hizmet yaparsanız yapın, taraflarına bir şey kazandırmaz.
Yılmaz'ın söylenen her şeyi duyduğuna, yapılanları gördüğüne şüphe yok. Söylenen her şeye cevap yerine Silivri'nin dört bir yanında harıl harıl devam eden yatırım şantiyelerinden üstü kapalı yanıtını vermesi hepimiz için en makbulü emin olun.
Söylemleri konusunda istisnalar yok diyemem ama eylemleri baz alındığında sanıyorum dört dörtlük bir seçim yaptık ya da şans çıkardık.
‘Yıkım'ların yerini yeni yapılanlar aldıkça mutlu Silivri tabelalarına gerek kalmadan hedeflenen hissiyat gerçekleştirilecektir bundan emin olun.

YORUM YAP