Kuşlar korunacak

Kuşlar korunacak

5.05.2021 18:54:59

İBB Fen İşleri Daire Başkanlığımız tarafından “Silivri Falezleri Emniyet Tedbiri Mimari Uygulama Projesi” kapsamında tehlike arz eden durumların önlenmesi amacıyla Boşnak Bahçe mevkiinde gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor.

Daha öncesinde Çevre Derneğinden gelen talep doğrultusunda doğal hayatın korunması ve bölgede yuva yapan Kerkenez kuşlarının beslenmelerinin aksamaması için tellerin arasına belirli aralıklarla delikler açılarak doğal yaşam alanlarının koruma altına alınması planlandı.

Süreç devam ederken kuş bilimcileri ve çevrecilerin yeni talepleri doğrultusunda bugün İBB yetkilileri ve konunun ilgilileri bir araya gelerek çözüm önerilerini konuşup ortak bir karara vardı.

CHP İlçe Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde: "Falezlere heyelan riski nedeniyle serilen çelik ağların kuş yuvalarının denk geldiği kısımlarını kesiyoruz, ülkemize üremek için gelen kerkenez kolonisinin yuva alanlarını daha sonrasında uzmanlarla toplanıp çözüm yollarını konuşarak koruma altına alacağız.

İlçe Başkanımız Berker Esen; İBB Meclis Üyelerimiz Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız ile birlikte süreci yakından takip ederek Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve çevrecilere İBB yetkilileri ile birlikte bilgilendirmede bulundu.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hem Boşnak Bahçe falezler bölgesindeki tehlike arz eden durum tamamen ortadan kalkmış olacak hem de Kerkenez kuşlarının yuvaları korunacaktır."

YORUM YAP