Sevginar Sali

Ya herro ya merro…

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, geçtiğimiz Cuma akşamı Mega Saray'da düzenlenen geniş katılımlı bir sunumda projelerini tanıttı.
Toplantıya yönelik temel değerlendirme, "ne söyleyecek" ve "bunu nasıl yapacak" olmasından çıkış sağlamaktaydı.
Şahsen İBB'nin çalışma gruplarından içerik açısından kusursuz bir proje hazırlığı bekliyordum, tek endişem de Balcıoğlu'nun bunu kamuoyuna aktarabilmesi noktasındaydı. Ters köşe oldum biraz itiraf ediyorum. İBB'nin Balcıoğlu'nun proje oluşturmasında hiçbir dahiliyeti hissedilmediği gibi, sunum konusunda CHP Belediye Başkan Adayı sadece beni değil, herkesi şaşırtan bir performans sergiledi.
Balcıoğlu'ndan Cumhuriyetimizin 101. yılına ithafen Silivri için 101 proje, etkili bir motto ancak gerisi pek gelmedi açıkçası. Volkan Yılmaz'ın zaten hali hazırda 5 yıldır en üst seviyede icra ettiği Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi, Spor, Sağlık, Eğitim ve Sosyal alanları, tesisler konusundaki yatırımları gerçekleştirme vaadi, hizmet ve yatırım odaklı seçmenin nazarında boş sözlerden öteye geçemediği gibi başka eksiler de yazdı korkarım. Zaten en üst seviyede almakta olduğumuz hizmetleri yoklarmış gibi gerçekleştirme vaadi Balcıoğlu'nun sunumunu boşluğa düşürdü.
Projelerinin ikinci önemli kısmını da (taziye evi, doğal turistik alanlar, otogar, sokak hayvanları vs) da bir hafta önce Volkan Yılmaz'ın sundukları arasında olduğu için tekrar oldu.
Balcıoğlu'nun vaatlerini insanlar, geçmişteki 10 yıllık CHP iktidar süreci ile kıyaslayarak yapabilirliği konusunda umutsuzluk yaşarken, Volkan Yılmaz'ın yeni dönem projeleri, yaptıklarının referansı ile kolay satın alınabiliyor, inandırıcılık hususunda fark yaratıyor.
Yerel seçim sürecinin temel dönüm noktalarına bakacak ve iktidara en yakın adaylar noktasından yola çıkarsak; adaylaştıktan sonra etrafını değerleyip toparlama konusunda da Yılmaz, bir adım önde. Balcıoğlu'nun proje lansman toplantısı da dahil bugüne kadar diğer aday adaylarıyla inandırıcı bir birliktelik sağlanamadı. Son programında ne Melih Yıldız ne de Doruk Bulut'un, hatta Can Ayata'nın da katılmaması, (Davet edilmediklerini söylüyorlar) Semih Ayeş'in bulunmasının etkisini bile hissettiremedi. Kendi tabanında beraberliği sağlama hususunda Balcıoğlu halen geride, Yılmaz ittifak koşullarına rağmen önde.
Meclis listeleri konusunda Yılmaz'ın son derece stratejik ve doğru bir kadro kurduğu konusunda kamuoyunda bir fikir birliği oluştu. Balcıoğlu'nun meclis listesi ise en büyük tepkiyi kendi tabanında gördü.
CHP Belediye Başkan Adayı, proje konusunda da rakibini geçemedi. Balcıoğlu için bu sunum belki bir gelişim sayılabilir ancak siyasi rakibi ile kıyasladığında yine geride.

Tüm siyasi argümanlara karşın gelin görün ki Volkan Yılmaz, hala aldığı oyların büyük bir bölümü için, kazandığı desteğin hakkını teslim etmek adına insan üstü bir emek ve çalışma performansı ortaya koymak durumundayken, rakibi için işler farklı.
Balcıoğlu'nun yanında duranların oldukça büyük bir bölümü ne devasa projeler, ne hizmet ne çalışma istiyor ne kadro niteliği gözetiyor! Önemli kısmı Balcıoğlu'nun sıcak ilgisi, gülen yüzü, ellerini sıkması, sırtını sıvazlamasıyla tavlar. Belediye Başkanlığından beklentileri de ne hizmet, ne öyle ahım şahım yatırımlar. Başkan o olsun da isterse hiçbir şey yapmasın. CHP'li olmayan mevcut iktidar gitsin de Balcıoğlu, Ali ya da Veli gelmiş, CHP'li olsun, kimmiş ne vaadi varmış hiç mühim değil.
Mevcut iktidarın yıpranma payı dediğimiz iş, işlem ve yönetim sürecinde çıkarları zedelenen, canları yananlar da değişim isteyenler tarafında. “Yeter ki Yılmaz gitsin” dışındaki unsurlar seçim tercihlerinde belirleyici değil.
Volkan Yılmaz'la, bu konuda sahip olduğu referansıyla, Cumhur İttifakı şartlarında Silivri'ye hizmet ve yatırım konusunda yarışacak bir babayiğit yok gündemimizde.
“İlla CHP'nin adayı olsun”, “Bize sarılsın öpsün”, “Yeter ki Volkan Yılmaz gitsin” diyenlerin oyları ve kendine çok güvenen Balcıoğlu, bu yarışın sonunda ya Silivri siyasetinde yeni bir dönemin başlangıcı olacak ya da kendi sonunu imzalayacak.

Bu şehir onların evi, hayatı... Nasıl yönetilmek ve yaşamak istiyorlarsa tercihlerini ona göre yapacaklar. Son söz ise Silivri halkının...

 

YORUM YAP