Yılmaz: Tarihi mirası koruyacak, sosyal belediyeciliği sürdüreceğiz

Yılmaz: Tarihi mirası koruyacak, sosyal belediyeciliği sürdüreceğiz

3.03.2024 13:04:37

Seçim beyannamesini açıklayan Başkan Yılmaz; eski belediye binasının müzeye çevrilmesi, Hünkâr-ı Şerif Camiinin yeniden inşa edilmesi, tarihi çeşmelerin restorasyonu, sokak sağlıklaştırma projeleri, çevre düzenlemeleri, her mahalleye düğün salonu ve çok amaçlı salon projesi, taziye evleri projesi, mahalle konakları projesi, muhtarlık binası projesi, halk plajlarının sayısının artırılması ve sosyal yardım projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi.
Silivri Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, Mega Saray Toplantı Salonunda düzenlenen programla seçim beyannamesini açıkladı. “Yeni 100 Yılda Silivri'ye Yüz Akı Eserler” başlığıyla düzenlenen programda Başkan Yılmaz, önümüzdeki 5 yıllık dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri kamuoyu ile paylaştı. Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları, sokak sağlıklaştırma projeleri ve vatandaşların kültürel ve sosyal hayatına yönelik önemli projelerin dikkat çektiği toplantıda Başkan Yılmaz; eski belediye binasının müzeye çevrilmesi, Hünkâr-ı Şerif Camiinin yeniden inşa edilmesi, tarihi çeşmelerin restorasyonu, sokak sağlıklaştırma projeleri, her mahalleye düğün salonu ve çok amaçlı salon projesi, taziye evleri projesi, mahalle konakları projesi, muhtarlık binası projesi, halk plajlarının sayısının artırılması ve sosyal yardım projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi.
BAŞKAN YILMAZ: ESKİ BELEDİYE BİNASI MÜZE OLUYOR
Eski belediye binasının yeniden hayat bulacağını ifade eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “1898 yılında inşa edilen ve 1935-1985 yılları arasında belediye binası olarak kullanılan tarihi yapı, 1985 yılında yıkılmıştır. Eski Belediye binası, İstanbul Valiliği ve Silivri Belediyesi iş birliğiyle eski yerinde tekrar hayat bulacak. İç düzenlemeleri kısa süre içerisinde tamamlanacak olan binamız, Silivri Belediyesi tarihini yansıtan önemli bir mekân olacak” dedi.
“FATİH'İN EMANETİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR”
Hünkâr-ı Şerif Caminin yeniden inşa edilmesiyle ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “İstanbul Valiliği ve Silivri Belediyesi iş birliğiyle tarihi sarnıcın restorasyonuna başladık. Fatih Sultan Mehmet'in emaneti olan Hünkâr-ı Şerif Caminin yeniden inşa edilmesiyle ilgili yürütülen çalışmalar da en geç iki yıl içerisinde tamamlanacaktır. Çevresinde yapılacak yeni düzenlemelerle Silivri turizmi, yeni bir cazibe merkezi kazanmış olacak” diye konuştu.
“TARİHİ ÇEŞMELERİN RESTORASYONU DEVAM EDECEK”
İlçede yer alan ve tarihi geçmişe sahip olan çeşmelerin restorasyonuna devam edileceğini açıklayan Başkan Volkan Yılmaz, “Hayrat kültürümüzün örnekleri olarak uzun yıllar önce farklı yerlerde yapılan ancak çağımızın hızlı değişimlerine karşı gelemeyip, kaybolmaya yüz tutan 22 adet çeşme, İstanbul Valiliği ve Silivri Belediyesi iş birliğiyle restore edilecektir. Hayata geçireceğimiz proje kapsamında Silivri'mizdeki tarihi çeşmelerimiz yok olmaktan kurtarılarak musluklardan su akar hale getirilecek” ifadelerini kullandı.
“FATİH MAHALLESİ'NİN SOKAK VE MEYDANLARI DÜZENLENECEK”
Fatih Mahallesi'nde yapılacak sokak iyileştirme çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Fetih Camii ve Kalepark gibi bölgemizin önemli tarihi merkezlerini içinde barındıran Fatih Mahallesi'nde, sokak sağlıklaştırma projesi hazırladık. Bu kapsamda, hizmete açtığımız Mübadele Evimiz ile tarihi Silivri Kalesinin ana giriş kapılarından biri olan Kır Kapısı, devamında yer alan Kırkale Kapı sokak ve çevresinde; bina dış cepheleri, dükkân tabelaları, kaldırım düzenlemeleri, cadde ve sokak iyileştirmeleri yapılacaktır. Yine Fatih Mahallesi'nde yer alan surlar ve kale kapıları, aslına uygun olarak restore edilerek Silivri'mize kazandırılacak. Proje kapsamında tarih yeniden canlandırılarak gelecek kuşaklara aktarılması sağlanacak. Bu çalışmalarla Kale Mahallesi turistlerin akın ettiği bir tarihi alan haline gelecek” dedi.
“SELİMPAŞA SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ DEVAM EDECEK”
Selimpaşa Sokak Sağlıklaştırma Projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Volkan Yılmaz, Selimpaşa Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında başlatmış olduğumuz iyileştirme uygulamalarımıza yeni dönemde de devam edeceğiz. Bu kapsamda binaların dış cepheleri ve tabelaları düzenlenecek. Meydan ve kaldırım düzenlemeleri tamamlanacak. Sokak aydınlatma ve yenileme çalışmaları yapılacaktır. Tarih ve turizm bakımından önemli bir bölge olan Selimpaşa'mız cazibe merkezi haline getirilecek” diye konuştu.
“PİRİ MEHMET PAŞA CAMİİNİN ÇEVRESİ DÜZENLENECEK”
Piri Mehmet Paşa Camii çevre düzenlemesiyle ilgili detayları paylaşan Başkan Yılmaz, “Piri Mehmet Paşa Külliyesi ve önünde bulunan çarşı meydanı için çevre düzenleme projeleri hazırladık. Yeni dönemde uygulamasını yapacağız. Bu projeyle hem kent merkezi estetik açıdan daha zengin bir hale dönüşecek hem de önemli bir kültür varlığı olan Piri Mehmet Paşa Camii ve Külliyesi ihtişamını daha zengin bir şekilde yansıtacak” ifadelerini kullandı.
“HAN BİNASI RESTORE EDİLECEK”
Piri Mehmet Paşa Külliyesi bitişiğinde yer alan han binasının restorasyon projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri kent merkezinde bulunan ve Piri Mehmet Paşa Külliyesi bitişiğinde yer alan han binasıyla ilgili kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar tamamlandıktan sonra han binası aslına uygun olarak restore edilecek. Projeyle birlikte bu alanda Silivri Yerel Ürünler Tanıtım Noktası olarak hizmete açılacak” dedi.
“HER MAHALLEYE TOPLANTI VE DÜĞÜN SALONU İNŞA EDECEĞİZ”
Silivri Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışına devam edeceğini belirten Başkan Yılmaz, “Belediyecilik darda kalana uzatılan eldir. Belediyeler, vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştırmalı, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularını canlı tutmalıdır. Buradan hareketle hemşehrilerimizin düğün, nişan, nikâh ve toplantı gibi etkinliklerini konforlu bir şekilde gerçekleştirecekleri çok amaçlı salonları ihtiyaç olan mahallelerimizde inşa edeceğiz” dedi.
“TAZİYE EVLERİ VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNE SUNULACAK”
Taziye Evleri Projesiyle ilgili bilgiler veren Başkan Volkan Yılmaz, “Acılar paylaştıkça azalır. Yine hemşehrilerimizin örf ve adetlerimizde özel bir yeri olan taziye kültürünü yaşamalarının yanı sıra cenaze sahiplerinin rahatça misafirlerini ağırlayıp taziyeleri kabul edecekleri taziye evlerini, ihtiyaç olan mahallelerimizde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.
“MAHALLE KONAKLARI PROJEMİZLE MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ AYAKTA TUTACAĞIZ”
İlçe genelinde mahalle konakları inşa edileceğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Mahalle kültürünü ayakta tutmakla birlikte, gelenek ve göreneklerin gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlayacak mahalle konaklarımızı yapacağız. Konaklarımızın içerisinde; pek çok sosyal ve kültürel etkinliğin düzenlendiği, mahalle halkının bir araya geldiği, kaynaştığı, eğitim ve kültürel ihtiyaçlarını karşıladığı faaliyetler yer alacak. Mahalle Konaklarında; kütüphane ve etüt merkezleriyle gençlerimize, spor salonuyla kadınlarımıza, küçük çocukların kısa süreli olarak görevlilere emanet edilmesiyle de annelere hizmet veren sosyal mekânlar oluşturulacak” dedi.
“MUHTARLIK BİNASI OLMAYAN YERLERE MUHTARLIK YAPILACAK”
Modern muhtarlık binası projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Volkan Yılmaz, “İlk uygulamasını Cumhuriyet Mahallesi'nde yaptığımız gibi ilçemizde muhtarlık binası olmayan yerlere muhtarlık yapacağız. İlçe genelinde fiziki durumu yetersiz olan binalarımızı da yenileneceğiz. Daha iyi şartlarda, bahçesi ve otoparkı olan muhtarlık binalarımızı Silivri'ye kazandıracağız” diye konuştu.
“HALK PLAJLARININ SAYISI ARTACAK”
Halk plajları uygulamasının sayılarının artacağını belirten Başkan Yılmaz, “Belediyemiz bünyesinde başlatmış olduğumuz plaj uygulaması sayısını artıracağız. Estetik, işlevsel, çağdaş ve modern plaj noktalarını Silivri sahil şeridinde yaygınlaştıracağız. Bu kapsamda, Çanta Plajı, Kumluk Plajı, Gümüşyaka Plajı, Semizkumlar Plajı ve Selimpaşa Plajı projelerini hayata geçireceğiz. İstanbul'da bir ilk olarak Selimpaşa'da hayata geçirdiğimiz kadın plajı sayısını artıracağız. Semizkumlar Kadınlar Plajı, Parkköy Kadınlar Plajı ve Çanta Kadınlar Plajı projelerini hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
“SOSYAL YARDIMLARIMIZI KESİNTİSİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Silivri Belediyesinin sosyal yardımlarla ilgili projelerinin devam edeceğini açıklayan Başkan Volkan Yılmaz, “Sosyal yardımlarımız ve desteklerimizi sosyal belediyecilik anlayışımızla sürdüreceğiz. Bu kapsamda; ev eşyası desteği, ev temizliği hizmeti, sünnet yardımı, medikal malzeme desteği, gıda yardımı, çocuk beslenme yardımı, okul forması yardımı, giyim yardımı, çocuk destek paketi, sıcak yemek yardımı, evlere iftariyelik dağıtımı, kumanya dağıtımı, fitre ve zekât yardımı, adaklık ve bağışlanan kurbanlık et yardımı, yakacak yardımı, öğrenciye her ay burs desteği, üniversite sınavı başvuru harcı desteği, eğitime teşvik ödemesi desteği, asker çantası desteği, hoş geldin bebek seti, mobil ikram araçları, engelli nakil hizmeti, evde sağlık hizmeti ve hemşirelik hizmeti gibi desteklerle ihtiyaçlarını karşılama imkânı olmayan yoksul ve muhtaç kişilere yönelik yardımlarımızla her türlü eğitim, kültür ve sosyal nitelikli desteklerimiz çeşitlenerek devam edecek” dedi.

YORUM YAP