Sevginar Sali

Volkan Yılmaz ne yaptı?

2014-2019 döneminden itibaren Silivri Belediyesi yatırım planlarında yer alan Mübadele Evi Projesi'nin temel atma töreni Cuma günü Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın ev sahipliğinde İstanbul Vali Yardımcısı Levent Kılıç, İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, oda ve dernek başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Silivri gündeminde yıllarca yer alıp hayata geçmeden eskimeye yüz tutan bir yatırımın daha temellerinin atıldığına şahitlik ettik.

“BELEDİYENİN PARASI İLE BELEDİYEYE YATIRIM YAPIYORUZ!”

Bu esnada Başkan Volkan Yılmaz, yatırımı gerçekleştiren Valiliğe her çaldıkları kapının açılmasından ötürü teşekkür ederken Vali Yardımcısı Levent Kılıç, “Kapı çalınırsa açılır” dedi… Ve bence önemli başka bir şey daha söyledi; “Silivri Belediyesi'nin parasıyla Silivri'ye yatırım yapıyoruz. Valiliğe katkı paylarını günü gününe ödeyen Silivri Belediyesi'nin herhangi bir yatırım talebine bizim hayır deme şansımız yok!”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın ortaya koyduğu önemli hassasiyetlerden biri sadece Valiliğe katkı paylarını değil, belediyenin devlete olan tüm borçlarının (bu yıl itibariyle de özellikle günü gününe) ödeme konusudur. Geçmiş borçlar temizlenirken, yeni dönemin borçları da günü gününe ödeniyor.

Bazıları “Devletin devlete borcu olabilir. Neden ödüyorsunuz?!” diye eleştiri de getiriyor bu duruma. Vali Yardımcımızın temas ettiği, “Borcunu ödeyen belediyenin yatırım talebine hayır diyemeyiz” noktasını baz alacak olursak, devlete borçlarını ödeyen belediyemizin Hükümet nezdindeki yatırım taleplerinin karşılık bulması farklı bir anlam daha kazanıyor. Bu çerçevede Yılmaz'ın Ankara'da çaldığı kapıları da hesaba katalım lütfen.

“HÜKÜMET KONAĞI VE YENİ OKUL İHALELERİ 1 AY İÇİNDE TAMAMLANMIŞ OLACAK”

Yılmaz'ın hatırlatması üzerine Vali Yardımcısı Kılıç, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birim fiyat güncellemesine gitti. Bir ay içinde yeni Hükümet Konağı ve okul ihalelerine çıkmış olacağız” dedi. Biliyorsunuz ihalelere katılım olmuyordu. Bu birim fiyat güncellemesinin hükümet yatırımlarındaki duranlığı ortadan kaldırması bekleniyor. Vali Yardımcısının açıklamalarında ayrıca bu dönem ilçemizde 15 okul güçlendirmesinin gerçekleştirildiği, 4 okulun yeniden yapıldığı, 7 okulun güçlendirme projesinin hazırlandığı, 4 okul inşaatına başlanacağı ve Silivri ile ilgili 11 farklı projenin daha olduğu ifade edildi.

“Silivri Belediyesinin kaynakları ile ne yatırım yaptınız!?” merakı ve eleştirel yaklaşım içinde olanların atladığı, belki de çoğumuzun görmediği bazı şeyler olduğunu düşündüm. Valilik, Hükümet yatırımlarını ilçe belediyesinden ayrı düşünemeyeceğimiz gerçeğine gözümüzü, kulağımızı açmamız gerektiğine inanıyorum.

Çaldığınız kapıdan girdikten sonra talebinizi ilettiğiniz kuruma siz sorumluluklarınızı yerine getirdiyseniz, onların da aynı biçimde karşılık vermesi gerekliliği esastır.

Siz sorumluluklarınızı yerine getirmediyseniz, karşı taraftan bunu beklemek artık şansa kalmış bir şey!

Özetle son üç yılda Silivri'ye yapılan tüm yatırımlarının temelinde Volkan Yılmaz'ın Belediye Başkanı olarak ortaya koyduğu yerel yönetim yaklaşımı karşımıza çıkıyor.

Devlete karşı maddi ve manevi (hatta Cumhur İttifakına sadakati ile Silivri halkının beklentisi çakıştığı zorlu süreçlerdeki idare kabiliyeti…) sorumluluklarını yerine getirmesine dayanıyor…

Silivri Belediyesi'nin öz ve yarattığı kaynaklar ile gerçekleştirdikleri, “Şunu Bakanlık…”, “Bunu Valilik yaptı” denilen yatırımların hepsini de temelde Silivri'nin Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yaptı. Silivri halkından kazandığı destek, güven ve yetkiyle yapabildi.

Yaptıklarından eleştiri çıkarmak Yılmaz'ın muhalifleri için imkansıza yakın bir saha, yapamadıkları (yapmadıkları demiyorum...) var neyse ki! Hırsını ve azmini körüklemek pahasına o zor ve ince yoldan gidecekler artık; Volkan Yılmaz kalmaya karar verdiğine göre...

İyi hafta sonları...

 

 

 

 

 

YORUM YAP