Sevginar Sali

Umut dünyası

Dün yarısından yetiştiğim yayında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kamil Bilici’nin canlı yayın konuğuydu… "Herkes bir dünya” konusunda konuk ve program sunucusu fikir birliğine eriştikleri esnada "Umut dünyası bu dünya” şarkı sözleri aklıma düştü.
Kayahan’ın şarkılarını mı özledim ne!?
"Umut dünyası bu dünya
Herkes kendi dünyasında
Herkes kendi hülyasında
Her gün bugün başka diye
Bugün dünden güzel diye
Bugün her şey güzel diye
Başlarken yeni güne
Bir umut
Bir umut içimizde
Yaşamak
Yaşamak gönlümüzce
Bir ömür
Bir ömür mutlulukla
Neden olmasın
Çoktan yıkılırdık biz çoktan
Umut olmasa
Ha bugün ha yarın oldu olacak
Kaç gün bitti…”
***
Sabah da Ece Temelkuran’ın, "Umut pek güven duyduğum bir sözcük değil, ben inadı tercih ederim. Umudum yok olsa bile inadım var" şeklindeki düşüncesini okuyunca tam da durumumu yansıttığını hissettim.
Işıklar’ın başarma umudu durumu da inada bindi sanki bu ikinci dönem. Yapamazsın’ları geçti, yapamıyorsun’lar sıyırıp geçiyor… İnatçı adam çıktı… Şansı da yaver gitti, gidiyor…
Yeni Vali ile tanışma, Eskişehir’de başarılı kent örneklerini inceleme… İnşallah, bir gün Eskişehir’den de Silivri’ye otobüs dolusu yerel yöneticinin gelip başarılı belediyecilik örneklerinden ilham alma ihtiyacını görürüz. Ben bu örnek alma durumunu çok yararlı bulmuyorum. Her yerin fiziksel ve toplumsal özellikleri, konumu kendine has ve farklıdır. Aynı başarı ve ihtiyaca cevap verecek süreçler çok mümkün görünmüyor gözüme. İnşallah ben yanılıyorumdur. Eskişehir’i incelemek yerine, Silivri’yi tanıyalım bize daha çok faydası olur..

YORUM YAP