Sevginar Sali

Ufukta 3 yeni huzurevi görünüyor!

Hâlihazırda Çanta'da Gökhan Kurtulmuş Huzurevi, atıl durumdaki Ortaköy Belediye Hizmet Binası'nda yapılacak yeni yer, Elginkan Vakfı adına Gaye Akçen'in Ümmehan Elginkan Anaokulu temel atma töreninde söz verdiği ve şimdi Silivri Belediye Meclisi'nin Ekim gündeminde mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Silivri, Selimpaşa Mahallesi, 966 ada, 9 parseldeki taşınmaza "Velalı Hala Huzurevi" isminin verilmesi şartıyla Niyazi İstif tarafından şartlı bağış karşılığında yaptırılması görüşülecek.
Yani yeni üç huzurevi görünüyor ufukta…
Başkan Volkan Yılmaz, kadınlar, gençler derken yaş almışları da unutmadığını ortaya koyuyor. Esasen kadınlara verdiği sözlerde bakıma muhtaç yaşlıları ile ilgili destek de yerini bu yatırımlar çerçevesinde buluyor.
Hayat şartları malum, gençler bugün aile büyüklerine kendileri bakmayı istese bile özellikle ekonomik koşullar buna pek uygun değil. Kaldı ki sağlık ve sosyal zorunluluklar da bu gibi durumlarda etkisini gösteriyor.
Özellikle tarım desteklerinde çiftçilere balık vermek yerine tutmayı öğretme anlayışı ile dikkat çeken Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, huzurevi kısmında sosyal yardımlar açısından aynı anlayışı ortaya koyuyor.
İnşallah kimsenin ihtiyacı olmasın ama yaşam şartları bunu gerektirdiğinde de ömrünün son baharını herkes insanca şartlarda yaşayabilsin. Bu aşamada duyarlılık ortaya koyan ve yatırımlar ile bunu destekleyenlerden ayrıca ve çokça da hayırseverlerimizden Allah razı olsun.

ACİL ŞİFALAR
CHP geçmiş dönem meclis üyelerimizden, tanınmış esnaflarımızdan Hakan Sefa geçirdiği ameliyatın ardından evinde istirahate çekildi. En kısa sürede kendisini yeniden aramızda görmek umudu ile acil şifalar diliyorum.

SANAYİ YOLLARI İŞÇİYE DE DERT
Yıllar sonra Silivri, Selimpaşa TOKİ konutları, Kavaklı ve Ortaköy Sanayi güzergâhında hizmet vermeye başlayan minibüs hattı ile ilgili özellikle bölgedeki işçilerin ulaşım sorununu çözmüş olma sevinci kısa sürdü. Şoförlerin bir haftalık hizmetin ardından yolların son derece bozuk olmasını sebep göstererek seferlerini durdurduğu durumu ile hafta sonu işe gitmek üzereyken yüzleşen vatandaşlar soruna çare beklentisini ilettiler. Geç kalınmış hizmet için Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür ederken, devamı için yol sorununa çare çağrısında bulundular. Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı da konunun takibinde olduğunu ifade etti.
Aynı yollardan yüzlerce iş yeri servisinin de geçtiği düşünülürse sanki sorun sadece minibüs ve o yolcuların sıkıntısı olmayıp daha kapsamlı ve dolayısıyla acil çözüm bekleyen bir konuyla karşı karşıyayız.
Yıllardır sanayici ve iş insanları da özellikle yurt dışından gelen konukları karşısında yolların durumu ile ilgili sıkıntı çektiklerini paylaştı sıklıkla.
En kısa sürede çözüm ve ortak bir yol bulunması ümidiyle…

KISSADAN HİSSE
Öğretmen, sınıftaki zeki fakat kıskanç öğrenciye…
“Niçin arkadaşlarını çekemiyor, onların yaptıklarını bozup kavga ediyorsun?” diye sordu.
Öğrenci, bir süre düşündükten sonra…
“Çünkü onların beni geçmelerini istemiyorum!” dedi.
“En iyi ben olmalıyım!”
Öğretmen, masasından kalktı. Eline bir parça tebeşir aldı ve yere 15 cm. uzunluğunda bir çizgi çekti. Kıskanç öğrenciye bakarak…
“Bu çizgiyi nasıl kısaltırsın?” dedi.
Öğrenci bir süre bu çizgiyi inceleyip, içinde çizgiyi birçok parçaya bölmekte olan birkaç yanıt verdi. Öğretmen, yanıtları kabul etmedi ve yere ilkinden daha uzun bir çizgi çekti…
“Şimdi, birinci çizgi nasıl görünüyor?” diye sordu.
Öğrenci utana sıkıla…
“Daha kısa” diyerek başını öne eğdi.
Öğretmen; bu yanıt üzerine öğrencisine, unutmaması gereken şu öğüdü verdi…
“Bilgini ve yeteneklerini artırarak kendi çizgini uzatman, rakibinin çizgisini bölmeye çalışmandan daha iyidir…”
*Alıntı

YORUM YAP