Sevginar Sali

Topbaş itirafı...

İktidar da olsanız Silivri'de muhalefet de nereden bakarsanız bakın tüm varımız yoğumuz bir İBB Başkanı; Kadir Topbaş'tır esasen… Bu sabah saat 09.30 itibariyle Silivri programının startını AK Parti İlçe Teşkilatında vermesi bekleniyor.
Seçilmek için bir partiyi kimliğine ihtiyaç duymak, seçilmişleri siyasetten uzak değerlendirmemize önemli bir engel. Siyaset de zaten bir yerlere getirdiklerinin sadece yakasını değil elini, kolunu, ayağını öyle kolay kolay rahat bırakmıyor... Ama öyle kimseler var ki siyasi kimliğinin üstüne çıkma başarısı yönünde yeteneklerini konuşturma hususunda muvaffak ve önemli bir eşiği algı düzeyinde atlamış oluyorlar.
"Eğer sen, aynı dersi almaktan bıkmamışsan, hala öğrenemiyorsan, o dersler sana daha büyüyerek geliyor. Sen altında ezilene kadar…" sözünün kime ait olduğunu bilmiyorum ama hayatın salt gerçeği olduğu konusunda eminim.
Üç yıl önce, hatta üç ay evveline dönecek olsak böyle düşünmezdim ama bugün kendimi yokluyorum da 2009 değil ancak 2014 yerel seçimlerinde Kadir Topbaş'a oy vermediğim için bir Silivrili olarak vicdan azabı duyuyorum… Benim bir oyumla yerinden dağlar sökülüp kalkmaz biliyorum, hiçbir şeyi değiştirmeyeceğinin farkında olmayacak kadar ahmak değilim ama Topbaş'ın çizdiği başkan profiliyle bana hissettirdikleri konusunda günah çıkarma ihtiyacı duyuyorum.
Topbaş'ı kime tercih ettiğimiz mevzusunda; Mustafa Sarıgül'e hele hiç dönesim yok…
İtiraf dediysek bu kadar işte, daha fazlasını kendim bile kaldıramam : ))
Topbaş'ın yeniden aday olma şansı olsa bu yazdıklarım farklı algılanır diye yine açıkça ifade etmekten çekinirdim de, gidiyor ya hızlı veya yavaştan içimdekileri dökeyim…
Hoş gelmiş Topbaş, sefaların yanında Silivri'ye güzel müjdeler getirsin inşallah… Nereye ve nasıl giderseniz gidin, Silivri'de eminim ki benim gibi size zamanında ve gerektiğinde sahip çıkmamaktan suçluluk hisseden insanların minnettarlığını her daim hissedeceksiniz…

CİHANER DE BUGÜN SİLİVRİ'DE
CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili İlhan Cihaner de bugün Silivri'de olacak. Saat 12.00'da CHP İlçe Merkezinde Silivrililer ve partilileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

KISSADAN HİSSE
Ulu bir kavak ağacının yanında bir kabak ağacı boy göstermiş. Bahar ilerledikçe bitki kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlamış.
Yağmurların ve güneşin etkisiyle müthiş hızla büyümüş ve neredeyse kavak ağacıyla aynı boya gelmiş.
Bir gün dayanamayıp sormuş kavağa:
"Sen kaç ayda bu hale geldin ağaç?"
"On yılda" demiş kavak.
"On yılda mı?” diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak.
"Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak!"
"Doğru" demiş ağaç.
Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgârları başladığında kabak önce üşümeye, sonra yapraklarını düşürmeye, soğuklar arttıkça da aşağı doğru inmeye başlamış.
Sormuş endişeyle kavağa:
"Neler oluyor bana ağaç?"
"Ölüyorsun" demiş kavak.
"Niçin?"
"Benim on yılda geldiğim yere, iki ayda gelmeye çalıştığın için."

Hayırlı Cumalar...

YORUM YAP