Sevginar Sali

Teşekkürler


Silivri Belediyesi’nin kamuoyunun nabzını tutmak üzere iki yıldır yaptırdığı anketlerde yerel gündemin takibi açısından da sorular yöneltilmekte.
Silivri’de yerel gazete okuyan kesimdeki artış ile birlikte tercihini Hürhaber’den yana kullananların %72’lik oranıyla gururlandık pek tabi. 2012’de Silivri genelinde Hürhaber’in okunurluğu %20’lerdeyken, 2013’te %26’lık bir oran ortaya çıktı.
Bu artışı Gazetemiz kurucusu İlhan Uygun’un Silivri’yi karış karış gezerek yaptığı son söyleşilere büyük ölçüde borçlu olduğumuzu biliyoruz.
***
Kimseyle bir yarış içinde değiliz ama bulunduğumuz sektördeki tüm gelişmeleri işimiz gereği takip ediyoruz. Öyle bir işimiz var ki, sermayesi akıl, beceri ve çalışmak. Bunlar olmayınca sonuç da keyif almak da mümkün değil. Ve siz bunu takdir ediyorsunuz en önemlisi de bu…
Silivri halkına minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum…
Teşekkürler… Bir süre öncesine kadar büyük ölçüde okuyucularımıza karşı sorumlulukla şimdi kurucumuza vefamızı göstermek için de ayrı bir gayretin içindeyiz.


ÇÖPTEN BAŞI AĞRIYAN, TEMİZLİĞİ TİTİZ YAPAR
Meşhur bir çöp ihalesi tantanamız vardı. Hatırlarsınız. Daha ne oldubitti anlamadan, ilgililerin anlatmasına müsaade etmeden yargısız infazlar yapıldı, halaylar çekildi. Belediye o süreçte Sayıştay nezdinde, Kamu İhale Kurumu nazarında aklandığı gibi, dün yerel basından takip ettiğim kadarıyla Işıklar ve ihale komisyon üyeleri tazminat davaları da kazanmış kendilerini suçlayan firma sahibine karşı. Dün hesapsızca suçlayanların bugün masumiyet karinesi destanı yazması gerçekten çok anlamlı. Ama ben bu olayı Özcan Işıklar’ın ikna kabiliyetinin bir zaferi olarak da değerlendirmezsem eksik kalacak söylenen her şey, yapılanlar yerini bulmayacak. Küfür eden dilleri, iltifat ve övgüler dizen ağızlara çevirdi; gerçekten inanılmaz… İroni olarak sakın algılamayın, çok az konuda kendisini bu kadar derinden takdir etmem nasip olmuştur.
Düşünüyorum, hesaplıyorum, tartıyorum; Özcan Işıklar’ın ikinci dönemini gerçekten çok merak etmeye başladım. Çünkü üçüncü dönem seçilme kaygısı olmayacak. Eğer Silivri halkı bir kez daha takdir ederse Işıklar gerçek anlamda kendisi gibi olup, ilk dönemin tecrübeleriyle sadece siyaset sahnesinde değil ilçemizde pek çok alanda temizliğin alasını yapacak; çöp ihalesinden ağzı yandığındandır.
AK Parti gelirse temizlik eksik mi kalacak? Hayır, Metin Karakaş’ın seçiciliğine özellikle çok güveniyorum (ilk dönemin bocalaması yine kararlılığını etkiler ama gider pek çok yanlışın üstüne inanıyorum). Hüseyin Turan’ın da başından geçenlerin tecrübesi etkisini gösterir. Diğerleri ile ilgili pek bir şey söyleyemem, söylemek istemiyorum daha doğrusu.
İnşallah güvendiğim dağlara kar yağmaz : )

YORUM YAP