Sevginar Sali

Tayyip Işıklar : )

Başkan Işıklar kaç gündür Hürriyet’in Cumhurbaşkanına ithaf ettiği yazıyı paylaşıyor, sosyal medya hesabından…
Doğan Medya Grubu, Tayyip Erdoğan’a siyaset sahnesinde yer ve iktidar yolunu açandır.  
Hürhaber olarak, Özcan Işıklar’a böyle bir mektup yazma düşüncesi aklımı kemiriyor, hain hain : ) Erdoğan’ın, hissettikleri konusunda Işıklar empati yapsın istiyorum; zalim zalim : ))
Muhalif gazetecilerin Işıklar’ı zaman zaman Tayyip Erdoğan’a benzettiği ile ilgili yazıları okumuşsunuzdur. Dün benzeri bir yazıyı daha okudum Ahmet Ermiş imzalı… Yazmış, saymış, alt alta getirmiş bir  "Kurşun sıksanız işlemez” demediği kalmış Işıklar’ı anlatırken… Amacının Işıklar’ı övmek değil aksine eleştirmek olduğunu biliyorum da yazıyı okuyunca "Vay be ne adammış bu Özcan Işıklar” dediğimi itiraf etmeliyim. Muhaliflerini bir çırpıda bozguna uğratan, kanun ve kural tanımazlığı dizginlenemez, istediğini yapma hürriyetine nail, adeta her şeyin üstünde hükümet gibi bir ilçe belediye başkanı!
Bana çemkirir bu konularla ilgili "Yazdıkların beni tarif etmiyor” diye zaman zaman… Çünkü genelde doğruları yazdığımı kendisi de biliyor, ender de olsa hata yapma özgürlüğümü kullanıyorum : )
Altı yıldır üzerine tuttuğumuz boy boy büyüteçle her gününü takip ettiğimiz Özcan Işıklar’ın aslında ne kadar hassas kişilik dengelerine sahip olduğu, üfleseniz moralini bozabilecek zaaflarından ne kadar çok bilirse bilsin ne denli tecrübeli olursa olsun kurtulamadığını, özgüveni ile cesareti arasında açılan makası kapatmak için kendini ne çok hırpaladığına şimdiye kadar bin defe emin olmamız lazımdı. Olamıyorsak bu Işıklar’ın değil,  bakıp da görmeyenlerin suçu, hissetme kabiliyetini yitirmiş kalplerin eksikliği…
Işıklar, hedefleri olan bir adam. Bunlara yönelik vizyonel bakış açısını geliştirmiş bir kişi. Eksik bıraktıkları amacına ulaşırken ‘elindeki malzemenin’ niteliği konusunda iyimserliğini ayarlama mevzusu örneğin… Bugün üzerinde bu denli konuşuyor ve tartışıyor olmamızın nedeni Silivri’nin belediye başkanı olması. Geçmişte bu konumda olanları ve gelecekte olacaklara da aynı ilgi, alakayı göstereceğiz kaçınılmaz olarak çünkü bu bir zorunluluk. Işıklar’dan daha iyi bir başkanlık performansı sergileyeceğine inananlar varsa seçilirler olur biter. Sürecin kurallarına göre gelen herkesin isminin önüne konulan belediye başkan etiketini kabul ederiz, etmemek gibi bir durum mümkün değil. Ama aklımıza hitap eder ama gönlümüze kişilik becerisine kalmış.
Bu demek değil ki Işıklar’ı eleştirmeyeceğiz… Yargılamak herkesin haddi, harcı değil, eleştiri dibine kadar faaliyet ve özgürlük alanımız içinde! Bir de yeri gelince takdir etmeyi de unutmamak lazım hatırlatmasını yapmak istiyorum.
Tayyip Erdoğan ve Işıklar demişken; nasıl bir şey en çok eleştirdiğiniz, aynı zamanda Türkiye’nin en güçlü kişisine benzetilmek merak ediyorum : ))  

BARIŞ SAĞLANDI
Yakında herkesin haberi olur; Başkan Özcan Işıklar ile Elif Bilici arasında ateşkesten sonra, barış da sağlandı. Bilici, Işıklar’dan özür diledi ve belediyede kendisine verilen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduğunu beyan etti. Niye yazıyorum bunu!? Kabahatler aleniyse, ibadetler gizli kalmasın diye! Koca 6 senenin hatırı var. Yaşanan her şeyin de bir anlamı tabi… Işıklar ile Bilici’nin ikinci güç hesaplaşması… Allah’ın hakkı üç demeyeceğim; ikisinin de daha akıllı davranması gerektiği temennisiyle; hayırlı olsun’la noktayı koyacağım. Hiçbir hata tek taraflı yapılmıyor bu sebepten ikili arasındaki barış olması gereken, huzur ihtiyaç duyduğumuz... Bazı şeyler bu denli ortalığa dökülmeden süreci atlatabilselerdi daha da iyi olurdu haklarında ama başaramadılar.
Bundan sonra birlikte çalışma hususunda bu ıskaladıkları başarıyı değerlendirmeleri temennisiyle…

DEĞİRMENCİ VE İPTAL EDİLEN BASIN TOPLANTISI
7 Haziran’a kadar ve hatta sonrası için de Özcan Işıklar veya Selami Değirmenci yerine CHP’nin kimliği birincil derece önem arz eden konu olması gerektiğini söylemeden geçemeyeceğim. Işıklar da Değirmenci de yeterince bencil davrandı kanımca. CHP’ye borçlu oldukları siyasi başarının bedeli olarak, olmadı hatırına biraz huzur versinler derim… Aile içi kavgaları dışarıya afişe eden, sorun olarak gördükleri konular üzerinden, çözüm ürettiklerini söyleyerek, durmadan kendi ayağına sıkan kimse hakkında olumlu bir beklenti olamaz, başarılı olduğundan hele hiç söz edilemez...

YORUM YAP