Sevginar Sali

Taklitler aslını yaşatır...


Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın kullandığı “Hizmetlerimiz kimseler için değil, herkes içindir” sloganını genel seçim sürecinde kullan CHP'ye yönelik MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın'ın sert tepkisi gecikmedi. Yalçın, “Geçmiş dönemlerin aksine Silivri'ye hizmetlerde eşitlik ve adalet anlayışı getiren Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz'ın 4 yıldır kullandığı “Hizmetlerimiz kimseler için değil, herkes içindir” sloganını kendi anlayışlarıymış gibi pazarlayan CHP ilçe başkanının hezeyanları da ortaya çıkmışken, ikiyüzlü siyasetin son örneğini sergileyen bu kişiler karşısında tüm halkımızı dikkatli olmaya davet ediyoruz” şeklinde bir beyanda bulundu.
CHP'den, seçimlerden sonra da dikkat çeken ikinci bir hareket daha geldi.
Volkan Yılmaz'ın hatta MHP'nin geçmiş dönemlerden seçim sloganı olan “Bir şey değişecek her şey değişecek”i CHP, İBB'nin bölgemizde yaptığı hizmetleri tanıtım videosunda, “Silivri'de çok şey değişti” diyerek kullandı.
CHP'nin Silivri'de Volkan Yılmaz'ın anlayışını takip ettiği, benimsediği ve 4 yıllık iktidarının meyvelerini sahiplenme girişimi olarak siyaseten okunacak bu, taklit andıran hareketlere neden ihtiyaç duyuluyor bilmiyorum ama aslını yaşatmakta faydalı, yapanı küçük düşürücü olduğunu söyleyebilirim.
Ve de son oluşturulmaya çalışılan algı çerçevesinde; Silivri'deki değişimi İBB'ye yorup, Silivri Belediyesi ile Başkanı Volkan Yılmaz ve Hükümet yatırımlarını yok saymak düpedüz absürt olmuş.

CHP SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖN SINAVI!
Konu CHP ve İBB'den açılmışken devam edelim…
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, CHP Genel Başkanını belirleme ve Genel Merkezi dizayn etme çabaları Özcan Işıklar'ın Silivri Belediyesindeki iktidarının son yıllarını çağrıştırıyor bana.
Recep Tayyip Erdoğan bile Cumhurbaşkanlığı ile ilgili sözü uzatmadan “İstanbul seçimleri” derken, CHP neredeyse 30 yıl sonra yakaladığı iktidar şansını adeta bozuk para gibi harcıyor.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 5 sene, yerel seçimlere 10 ay varken, Cumhurbaşkanı olmak hayaliyle ana muhalefeti darmadağın etmek AK Parti, Cumhur İttifakının ömrüne ömür katmaktan başka ne işe yarar zaman gösterecek.
Unutmayın her iktidarın kendini koruma hakkı vardır. Kılıçdaroğlu da bu hakkını kullanacak. CHP'nin içinde çıkan savaşın, galip hangi taraf gelirse gelsin, kazananı olmaz. Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu'dan daha popülerdi Kılıçdaroğlu'na karşı gelmeden önce bilmem anlatabildim mi…
Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki genel başkan mücadelesinde herkes kendine bir saf belirleyecek, belirlemek zorunda kalacak ister istemez. Bunun da yerel seçimlere etkisi olacak kaçınılmaz olarak. CHP'nin 2024 Silivri Belediye Başkan Adaylık ön seçmesi! Bu dilemmayı atlatabilene öyle çok da büyük bir ödül yok sonunda, kendisini Volkan Yılmaz bekliyor! Tek o olsa üstelik ayrıca da 5 yılda imza attığı yerel yönetim başarısı bütün ihtişamıyla karşısında olacak.

 

 

YORUM YAP