Sevginar Sali

Sürpriz yok!

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri tam da beklendiği ölçüler içinde gerçekleşti esasen.
1. Turun ardından 2. Turun sonucu üç aşağı beş yukarı belli olmuştu. Millet İttifakının gidişatı gelinen noktadan döndürüp ve kazanması esas sürpriz olurdu. Erdoğan'ın kazanması beklenen sonuçtu.

Kemal Kılıçdaroğlu harika bir iş çıkardı. Recep Tayyip Erdoğan'ın makul bir yüzde ile, fark atmaksızın kazanması seçimde kimsenin kaybetmediği, Türkiye'nin kazandığı tezini kuvvetlendiriyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli ile seçim sonucunu aynı anlamda değerlendirmeleri de ayrıca dikkat çekti.
CHP Genel Merkezinde seçimlerden sonra, başarısızlık gerekçesi ile değişiklik bekleyenler çok bekler sanki. Herkes kendi mecrasını dönüp toparlanır toparlanmaz 2024 hazırlıklarına başlayacaktır. Erdoğan'ın seçim sonucuna yönelik ilk mesajı da tam olarak bu noktaya odaklıydı.
%85 oranında katılımla, demokratik bir ortamda yapılan, milletin ortaya koyduğu seçim sonucunu hepimiz kabul edip, saygı göstereceğiz.
Türkiye açısından seçim sonucunun yorumlarını daha kapsamlı ve esas uzmanlarından dinlersiniz.

Gelelim Silivri'ye…
Hükümet yatırımlarından tarihimizde en büyük payı aldığımız dönemde, Cumhur İttifakı ortaklarından MHP'li bir Belediye Başkanı, hiç bir siyasi ayrım gözetmeksizin Silivri'de herkese eşit ve adalet içinde hizmet etme gayreti içindeki Volkan Yılmaz, rahat bir nefes almıştır…
Devam eden ve programlanan Hükümet yatırımlarının olası bir iktidar değişikliğinde sekteye uğrama tehlikesi tümden ortadan kalktı. Ayrıca 2024 rakiplerinin en güçlü gerekçesi Cumhur İttifakının, Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybederek dağılması üzerine formüle edilmekteydi.
Cumhur İttifakı, Silivri'de 2024 seçimlerine sadece başarılı bir yerel performans referansı ile değil TBMM ve Cumhurbaşkanlığı kozuyla da girecek.
Yerel seçim süreci ve İstanbul'u tekrar geri kazanmak hırsı ile Hükümet / Cumhur İttifakı yatırımları hususunda ilçe olarak aldığımız desteğin daha da güçleneceğini ön görmek yanlış olmaz sanki.
Türkiye'ye, Silivri'ye Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu hayırlı, uğurlu olsun…
Genel siyaset kısa süre içinde tümden gündemimizden çıkar. Ufukta her hangi bir Genel Başkanı değişikliği görünmediğine göre yerel seçimlerle ilgili yorum ve öngörüler de artık daha kuvvetli bir biçimde değerlendirmelerimizde yer alır.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri esasen çok önemli bir siyasi ders verdiler almasını bilene ilerleyen süreçte de çok faydalı olur.
Aslında çok da eski ve kadim bir ders...
“Birlikten kuvvet doğar”...
Burada dikkat edilmesi gereken nokta içten, özümsenen, kararlıkla sürdürülen birlikteliğin oluşturulması gerektiği... Cumhurcuların, Milletçilerle alakalı en sık vurguladığı "Onların ittifakı bizimki gibi değil..." durumu ortadadır. Bahçeli'nin Erdoğan'ın yanında durduğu gibi kimse Kılıçdaroğlu'nun yanında durmadı!
Seçimler siyasi partilerin sınavıdır bir anlamda... Sıradaki sınava kadar bu ders de iyice alınırsa pek çok açığı kapatma şansı bulur siyasiler amaçladıkları hedeflere erişebilme yolunda...

Herkese iyi haftalar...

YORUM YAP