Sevginar Sali

Söke söke!

Türk Dil Kurumu ‘söke söke' sözünün anlamını “güç kullanarak ve kesinlikle ele geçirmek” şeklinde tanımlıyor. İBB ile Silivri Belediyesi ve Başkanı Volkan Yılmaz özelinde buna yeni bir anlam ekleyeceğim, müsaadenizle; “etkinliğini kullanarak ve kesinlikle istediğini almak”!
Volkan Yılmaz dönemi ile bir klasiğe dönüşen İBB'de Silivri gündemi Eylül meclisinde de İstanbul'un diğer 38 ilçesini kıskandıracak ölçüde gerçekleşti. MHP'nin bu dönemki İBB varlığı; yılların unutulmuşluğunu Silivri ilçesi ve ötelenmişliğini Çatalca, Şile ve hatta Tuzla açısından gidermeye hizmet ediyor en etkili şekliyle.
Yılmaz'ın İBB hizmetlerinin Silivri'ye kazandırılması noktasında kullandığı “sürükleyerek” tanımı hızlıca “söke söke” şekline evriliyor.
Bu evrimin değirmenine su taşıyan da bilsin ki Silivri'ye hakkıyla hizmet ediyor…

İBB'NİN ADALETİ!
İBB Meclisinde CHP Grup Sözcüsü Doğan Subaşı'nın açıklamalarına istinaden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “150 Proje noktasında Ekrem beyin vurguladığı en büyük temel felsefe; adalet. Doğan Bey dedi ya, “Büyükçekmece'ye bir gidin sahilini bir görün, neler olmuş?” E, gel bir de Silivri sahiline ne yaptınız onu görelim. 50 tane bank yaptınız. Başka bir şey yok. Kendi partinizde olan bir ilçenin sahiline İstanbul'daki 39 ilçenin sahiline yaptığınız yatırımın 10 katını yaparsanız ben burada itiraz ederim. Adalet diye benim karşıma çıkamazsınız. “Adalet, parti ayırmayacağız, kayırmayacağız” sözlerini bana ve Silivrili vatandaşlara anlatamazsınız” ifadeleri ile tepkisini ortaya koydu.
***
Adalet boyutundan işin hakkaniyet tarafına geçelim bir de…
E ne olacak AK Parti yıllardır yaptı biraz da biz, CHP olarak yapalım, kendimizden olanları kayıralım…” derseniz ki diyenler oluyor, Bosna Hersek'in kurucu lideri Aliya İzzetbegoviç'in “Savaş ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir” sözlerini hatırlatmak isterim.
İBB ile Silivri Belediye Başkanı oy pusulalarının ayrı olduğu, ayrı ayrı oylandığını bu işi oya göre hesap edersek %46,7'lik hizmet eden Volkan Yılmaz'a göre %62 oranında Silivri'den destek verdiğimiz İBB Başkanının hizmet ve yatırım temposunu gözden geçirip, acilen hızlandırması gerektiğini belirterek noktayı koyalım.

ERKEN Mİ SEVİNDİK?!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Değirmenköy programı ile birlikte Silivri halkı ile hasretinin sona ereceği kanısına erken vardık sanki. Arnavutköy'den gelerek, Seymen'deki çöp tesisi, Örnek Köy Projesi çalışmaları sonrasında, İBB'nin verdiği tohumlardan elde edilen Ayçiçek ürün hasadına katılacak son olarak da Değirmenköy'de İBB'nin buğday ve mazot desteği dağıtımına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşliğinde iştirak edecek Kılıçdaroğlu.. Sanki Silivri'yi değil de İBB'nin çalışmalarını görmek için geliyor izleniminden ziyaretin ardından kurtulmuş olmayı ümit ediyorum.
Genel Başkanlar, Bakanlar, hatta milletvekilleri, İBB Başkanı vs Silivri'ye geliyorsa Silivri'ye dair bir şey duyma ihtiyacı hissediyor insan. Yoksa her akşam ana haber bültenlerinde genel söylevlerini dinliyoruz. Yerele dokunuş yapmadan gerçekleştirilen bu tarz programlar şeklen olmaktan öteye gidemiyor.

YORUM YAP