XXXXX

Sizi Gidi Düdük Makarnaları Siziiiii

“Silivri’mizde bir çok projelendirmeyi 2010 yılı içinde gerçekleştirdik. Silivri'nin önünü açacak projeler 2010'da hazırlandı. Bu ayın 25'inden itibaren yer teslimleri yapılacak ve projeler hayata geçirilecek. 2 ay içinde merkez ve mahallelerdeki çalışmalar bitecek. Bu dönemin ilk çeyreğinde, projelendirilen çalışmaların büyük kısmı bitmiş olacak. Turizme dönük, tarihi ve kültürel mirasa dönük projeleri 2011 yılında hazırlayacağız. Üniversitelerin Silivri'ye gelmesi konusunda büyük çaba harcadık ve başardık. Bundan sonrasında da bir çok konuda kalkınmayı sağlayacak yatırımların yapılmasını sağlayacağız. Gıda Bankası'nda 13.400 vatandaşa her ay ulaşıyoruz. 3376 kişiye Kariyer İstihdam Ofisimiz ile iş bulduk. 3700 kişiye Kültür Merkezi'nde hizmet verdik. Artık Belediye koridorlarında işsiz, yatağına aç giren vatandaşımız yok. Kimseye muhtaç olmuyorlar, el yüz sürmüyorlar. İşe girmek, yardım almak için Belediye'de kapıda bekleme, torpil-parti üyeliği arama, ezme, aşağılama, hor görme, el ayak öpme sona erdi. Sürdürülebilir ve adil sosyal belediyecilik anlayışı, geride bıraktığımız iki yılda hayata geçti ve kurumsallaştı.”

“Üzerimize iftira atılan temizlik ihalesinde, savcılık, mevzuata ve kanuna UYGUN OLDUĞU ve KUSUR BULUNMADIĞI kararı vermiştir. Daha soruşturma aşamasındayken 'kötü kokular geliyor.' diyenlere, hukuk en güzel cevabı verdi. İftirayı yönelten kişiye ceza ve tazminat davası açacağız. Ancak bunu siyasi malzeme yapanlar da şimdi halka, hukuka, vicdanlara hesap verecek.”

“İddialar ortaya atıldığında 'pis kokular geliyor.' diyenler, kendi bulundukları ortamı veya kendi kokularını koklamışlar demek ki...”

“İnsanı yok sayan, ötekileştiren, aşağılayan, belediye çalışanlarına 'partiye üç üye getir' diyen, fakirliğini yüzüne vuran anlayışa, çalışanları işle, ekmekle tehdit eden zihniyete son verdik. Biz hizmet edince mi aklınıza geldi kötülemek, karalamak?”

“Biz Silivri Belediyesi'nin flamingo yolunu geçtiği zamanları da gördük sizin döneminizde...” 

“Hizmetten karalayarak siyasi nema elde etmek ne kadar zavallı bir anlayış. Başkasını değersiz hale getireceğine, kendi değerini ortaya koy.”

“Akp zamanında Beyaz Masa önünde türbanlıysan iş var, Akp'liysen var, aleviysen yok, başın açıksa yok, laiksen yok diyen zihniyet vardı.”

“Şimdi iki lastiğin hesabını yapacağınıza gidin bakın, 13 Bin Silivrili vatandaş, Gıda Bankası'ndan eşit ve insanca nasıl yararlanıyor. İnsanı insan yerine koyuyoruz, insanca hizmet ediyoruz, neyle neyi kıyas ediyorsunuz?”

“Biz belediyeyi aldığımızda 20 tane BlackBerry telefon kayıtlarda gözüküyordu, aradık bulamadık, GİDERKEN BELEDİYE MALI TELEFONLARI YANINIZDA GÖTÜRMÜŞSÜNÜZ. Şimdi 80 tane BlackBerry birimler arasında koordinasyon için, vatandaşa teknolojiyle hizmet vermek için kullanılıyor, bunun hesabını mı soruyorsunuz? Biz devraldığımızda Silivri Belediyesi, TEKNOLOJİ ÖZÜRLÜYDÜ... İnsana hizmet vermenin sonucu ve gereğidir şimdiki teknoloji...”

“Demokrat, laik, hizmet kalitesi yüksek anlayışı halka anlatmak ve sunmak hepimizin görevidir. İnsanın insan sayıldığı, herkesin birinci sınıf insan sayıldığı bir kent anlayışı içerisindeyiz.”

“Üç beş binayla izah edemezsiniz yaptıklarınızı, entelektüel birikim sağlayacaksınız, kalite sağlayacaksınız. Karnı aç olan, işsiz olan adama, ne yeşil alanı, ne döşediğiniz taşın kalitesini anlatamazsınız. Bu anlayışın üzerine yükselecek Silivri'nin refahı, hakkaniyet, adalet, aydınlık... Hiç kimseye biz biat etmedik, siyasi kaygıyla boyun eğmedik. Kimseyi partisinden, inancından ve memleketinden ötürü ayırmadık.”

“Silivri'nin girişine 520 MILYARA ŞELALE yaptıran anlayışa karşıyız... Şimdiki girişi boynuza benzetenler, tamam, o boynuzlar AKP DÖNEMİNDE SİLİVRİ'NİN NASIL BOYNUZLANDIĞINI, NASIL KAZIKLANDIĞINI hatırlatmak için öyle kalsın...”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın, geçtiğimiz haftaki meclis toplantısında, faaliyet raporu oylaması esnasında, AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın konuşmasına aynı kürsüden verdiği cevaptan alıntılar okudunuz efendim...

Devamı 12 Nisan 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP