Sevginar Sali

Sıradaki...

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclisi birinci oturumunda MHP Grubu adına söz alarak üç konuya dikkat çekti.
Deprem gerçeğinden yola çıkarak kentsel dönüşüm ve alınması gereken önlemlere vurgu yapan Yılmaz, İBB'yi ilçe belediyelerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talep ettiği Kentsel Dönüşüm Planlarını hazırlamaları konusunda destek olmaya davet etti. Belediyelerin birlikte oluşturacakları yol haritasından sonra belediye-vatandaş el ele vererek deprem risklerini en aza indirme çağrısında bulundu.
İki sallandık hemen unuttuk! Unutmayanlar, unutulmaz!
Yılmaz'ın gündeme taşıdığı ikinci konu İBB'nin ilçelerde karla mücadele konusunda yürüteceği yol temizliğinde kullanılacak bıçakların kiralama usulüne ilişkin uyarılarıydı. Partizanlık yapılmaması ve işin liyakate dayalı gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi, bunun aksinin düşünülmesine sebep olan kimi duyumlara üstü kapalı göndermede bulundu.
Gelelim asıl can alıcı kısma…
Başkan Bey'in gündeme taşıdığı en az deprem kadar Silivri açısından önem arz eden bir diğer konu İBB'nin işlettiği Seymen'deki katı atık depolama merkezinin çevreye yarattığı olumsuzlukların ivedilikle bertaraf edilmesine ilişkindi. ‘Tesisin bir ihtiyaç olduğunu kabul ederiz ama çevreye zarar vermeden işletilmesi gerektiğini de siz kabul edin ve gerekli önlemleri bir an önce alın' demeye getiren Yılmaz, Silivri'de tesisin yarattığı olumsuz etkiler hakkında da açıklamalarda bulundu.
Silivri köylerinin indirimli tarifeden su kullanmaya devam etmesini sağlayan atılımından (her ne kadar bugünkü oturumda bu indirim kararı yasal düzenleme gerektiği gerekçesiyle iptal edilmiş olsa da) sonra herkesin bildiği ama ne hikmetse çözüm için peşine düşmeye yanaşmadığı konuya da el atan Volkan Yılmaz oldu…
Bu arada dünkü mecliste İSKİ'nin zam konusunda çıkan tartışmada İmamoğlu'nun, Yılmaz'a dönüp, “Bak kabul ediyorum Başkan attın golü toparla konuyu” demesi dikkat çekti. İBB Başkanı golü kabul ederken, iyi bir kaleci olduğunu da belirtmeden geçmedi!
İmamoğlu, tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu İstanbul'daki bölgelerin suyu indirimli kullanmaya devam etmesi için Ankara yolları ve mercilerine işaret etse de MHP ve AK Parti aksini savunarak, indirim iptalini haksız olarak değerlendirdi. İndirim kararının iptal edilmesi kötü oldu.
Özetlemek gerekirse…
Herkesin yaptığını yapanlar normal, benim gibi sıradan insanlar olur… Ama çoğunluğun duymazdan geldiği çözümü zor görünen sorunların üzerine üzerine gidenlerin ne olduğu ve nasıl olduğuyla ilgilenenler için şahane bir örnek var gündemimizde… Bilmemek ayıp bir şey değil, öğrenmemek uzun vadeli kayıp, yok olmak demektir!
Silivri'nin sesini İBB kürsüsünde gür ve net şekilde duyurmak adına Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın, kendisi aynı zamanda İBB MHP Grup Başkan Vekili, başlattığı bu süreç inşallah artarak, güçlenerek devam etsin.

YORUM YAP