Sevginar Sali

Silivri’yi güzelleştirme çabası...

İnsan haftaya nasıl başlarsa öyle bitirirmiş! Haftanın nihai akıbeti konusunda fikir belirtmek için zaman çok erken ama Pazartesi’ne nasıl başladıysam öyle tamamladım demek mümkün. Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan’ın, (aynı zamanda dayım olur kendisi) "Görüşemiyoruz” sitemlerinin ardından hazır saatler de geriye alınmış ve ben erkenden işe gelmek için yola koyulmuşken sanayiye bir baskın yapayım dedim. Eş, dost, akrabaların hali vakti üzerine sohbetin ardından mesele geldi iş konularına. Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanlığına aday olurken, yönetim binasını yenileme sözü vermişti Çalışkan… Konuyu görüşmek üzere Başkan Işıklar’ın gün içerisinde ziyarete gelmesi ile ilgili beklentiyi aktardı. Nasıl olur, ne yapılırı Başkan Işıklar ile öğleye doğru görüştüler. Ondan önce ise Işıklar, Sahil ve Terminal taksi esnaflarıyla bir araya geldi. Taksicilerimizin sorunları ile sıkıntılarını çözmeye yönelik başlattığı diyalog ortamını sürdürme kararlılığının yanı sıra problemlerin ortadan kalkması için atılması gereken adımları olayın taraflarıyla istişare etti. Çözümlerin önemli bir kısmını, ilgilendirdikleri kişileri de verilen karar uygulamasına dahil etme yaklaşımı ve becerisi oluşturur. Biz birilerinin sorunlarını çözdüğünüzü sanırken çok daha büyüklerine yol da açmış olabilirsiniz. Niyetin iyi olmasından bağımsız yaptığınız şey faydadan daha çok zarara sebebiyet verebilir. Bunun için her konunun bizatihi muhataplarıyla görüşülmesi her zaman önemlidir.
Işıklar, taksici esnaftan sonra Sanayi Sitesi Kooperatifi esnaflarının yönetim binası sorununu çözmek üzere bir ziyaret gerçekleştirdi. Ercan Çalışkan ile onarıma ihtiyaç duyan binayı yerinde inceledi, yapılabilecekleri değerlendirdi, destek sözü verdi.
Sanayi Sitesinde bulunan Çıraklık Eğitim Merkezi atıl durumda beklerken yeniden masraf edilerek yönetim binası yapılma zorunluluğu acı aslında. Halbuki bir odası Sanayi Sitesi Kooperatif yönetimine tahsis edilse yapı işlevsel hale gelecek, en azından kullanıldığı için bakımı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığına devrinden dolayı söz konusu tahsiste sıkıntı var bildiğim kadarıyla. Belli bir sözleşme ile esnaflara pek ala bir güzellik düşünülebilir; kahve köşelerinde site yönetiminin toplantı yapma zorunluluğu ortadan kalkar.  Bürokrasi, bürokrasi, bürokrasi… Bunun verdiği ağırlıktan kurtulsak uzaya çıkmamak gibi bir şansımız kalmaz ülke olarak…
Işıklar, Sanayi Sitesine çıkmışken MHP İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz’ı ziyaret etmeyi de ihmal etmedi. Görüşmenin önemli bir kısmı Fener Rum Patriğinin ilçemize önümüzdeki günler gerçekleştireceği ziyaretin oluşturduğuna eminim. Türkyılmaz’ın bu konudaki hoşgörüsünden de şüphe etmiyorum nedense. Ayrıştırıcı, ötekileştirici bir yaklaşım hiç ortaya koymadı bugüne kadar. Ne konuştukları aralarında kalsın yine de… Silivri’nin iyiliğini düşünme konusunda anlaştıklarına eminim.
Işıklar, daha sonra SAMED Demir Çelik Ürünlerinde, Sirkecioğlu kardeşler ile tabldot yemek üzere sözleşti. Bereketli sofraymış SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, yönetim kurulu üyesi Metin Kıyıcı ve siyaset dizaynı konusunda ‘master yapan’ Özer Manavoğlu’nu ve bendenizi de doyurdu : ) Bir yanıyla özel, esasen Silivri’yi dibine kadar ilgilendiren, her görüşün saygı ile dinlendiği bir sohbet oldu. Sadece karnımız değil beynimiz, ruhumuz da doydu...
Ardından herkes kendi işine ben de gazeteme döndüm…
Silivri’de yaşamayı daha güzel kılma çabası içindeki insanların varlığını bilmek rahatlatıyor : )

SİLİVRİ’DE CUMHURİYET COŞKUSU
Cumhuriyetimizin 91. yılı etkinlikleri kapsamında tüm ilçemiz Türk bayraklarıyla ve Atatürk posterleriyle donatıldı. Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'in minyatürü kutlamalar kapsamında Silivri Sahili'nde sergileniyor.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 28 Ekim bugün saat 13.00’da  Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek.  29 Ekim’de ise saat 19.30’da belediye önünden başlayarak Atatürk Anıtı'na kadar devam edecek geleneksel Cumhuriyet yürüyüşü düzenleniyor.
Yürüyüşün ardından sahne programında Ahenk Sanat Kulübü halk oyunları gösterisi sunacak.Kutlamaların finalinde ise Mehmet Erdem en güzel şarkılarıyla Silivrili halkının Cumhuriyet coşkusunu taçlandıracak.
Bu anlamlı günde Belediye Başkanımız Özcan Işıklar, tüm halkımızı bu coşkuya ortak olmaya davet etti.

YORUM YAP