Şahin Dirik

Silivri vicdan sınavını başarıyla verdi

6 Şubat Pazartesi sabaha karşı gerçekleşen ve ülkemizin Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya illerine büyük zarar veren, çok sayıdan can ve mal kaybına, acılara sebep olan depremler tüm ülkemiz gibi Silivrimizi de yasa boğdu. Ancak yasın yanı sıra deprem gerçeği, yurdun pek çok yerinde olduğu gibi ilçemizde de çok güzel bir yardımlaşma sürecine de vesile oldu. Herkes tam anlamıyla, işini, gücünü, konumunu, partisini, görüşünü bir kenara bıraktı ve tek yürek olup tek amaç uğruna çalışmaya başladı; depremzedelerin yaralarını sarmak!
Özel eğitimli Silivri Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi, depremden etkilenen illerde çok sayıda yıkıntıya müdahale etti. Ekibinin, yıkıntıların içerisinden çıkardığı vatandaşlar sağlık ekiplerinin yapmış olduğu acil müdahaleler sonucunda yeniden yaşama tutundu.
Depremin ilk gününde Kızılay Silivri Şubesi gece 23.00'a kadar Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda depremzedeler için kan bağışı kampanyası başlattı. Her kesimden vatandaşlar bu kampanyayı yoğun ilgiyle karşıladılar.
08 Şubat 2023 Çarşamba günü gece yarısı itibarıyla 67 tır dolusu erzak ve çeşitli eşyalar deprem bölgesine gönderildiği bilgisi paylaşıldı.
AK Parti ve MHP ilçe teşkilatları kaymakamlık ve belediye tarafından düzenlenen resmi yardım kampanyasına destek verirken CHP, İYİ Parti ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları da kendi düzenledikleri kampanyalarla deprem bölgesine çeşitli eşyalar ve yardım malzemeleri gönderiyor. Eşya bağışları Alibey Kapalı Spor Salonu ve Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere iki ayrı noktada toplanıyor, tasnif ediliyor ve vatandaşların yardımıyla tırlara yüklenerek bölgeye gönderiliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi de sürece etki eden önemli unsurlardandı elbette. Başta Halk Ekmek ve Hamidiye Su üzerinden depremzedelerin temel ihtiyaçlarına yönelik çok büyük bir katkı söz konusu. Ayrıca Hatay İskenderun Limanı'daki yangının söndürülmesi ve arama kurtarma çalışmalarına yaptıkları katkıyla İBB'nin de bu süreçten alnının akıyla çıktığını ifade etmek yanlış olmaz.
Yurt genelinde, daha yıkıntıların altındaki canlar dahi çıkarılamadan olayları siyasete bağlamaya çalışanlar, süreçteki çeşitli gelişmeleri karşı ideolojilere bir saldırı aracı olarak kullananlar, bu afeti bir nefret kusma aracı olarak kullananlar yok muydu? Vardı tabi ki…
Yağmacılar…
Göçük altında kalmış gibi tweet atarak etkileşim almaya çalışanlar…
Göçük altında kalanları arayıp dalga geçenler…
Yardım kampanyalarına dalga geçer gibi saçma sapan şeyler gönderip sinir bozanlar…
İletişim şu süreçteki en önemli faktörken sosyal medyayı yavaşlatanlar…
Kısacası can sıkıcı, mide bulandırıcı davranışlara da bolca sahne oldu bu olay. Ancak şükürler olsun ki Silivri bunlardan hiç nasiplenmedi. İlçede tam bir birlik, beraberlik söz konusuydu. Herkes küslükleri, görüş ayrılıklarını bir kenara bırakıp yardım derdine düştü. Bu süreçte gördüğüm en güzel fotoğraf Silivri'de yardımların toplandığı spor salonlarımızdan birindeydi. Fotoğrafta AK Parti'li belediye meclis üyeleri Filiz Güler ve Yasin Gören, yanlarında MHP'li meclis üyesi Sultan Aşkın ve CHP meclis üyeleri Elif Yılmazer ve Bora Balcıoğlu ile birlikte yardım için gönderilen eşyaları tasnif ediyorlardı. Hepsi her türlü siyasi kaygıdan arınmış bir şekilde tamamen insaniyet namına ter döküyorlardı. Tıpkı günlerdir binlerce Silivrilinin döktüğü terler gibi…
Uzun lafın kısası, Silivri bu vicdan sınavını alnının akıyla, başarıyla verdi. Böyle çok güzelsin Silivri!

Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın dikkatine!
Genel olarak önceliğin kuru gıda (özellikle bebek bisküvisi ve bebek maması), içme suyu, bebek bezi, atkı, eldiven, çorap, bere, battaniye, ısıtıcı ve benzeri ürünlerin teminine verilmesi gerektiği belirtiliyor.
Nakti yardım için Silivri Belediyesi tarafından kontrol edilen Silivri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hesabına bağışta bulunabilirsiniz. IBAN Numarası: TR30 0013 4000 0166 6556 2000 08

Hiç şüphesiz pek çok açıdan büyük dersler çıkarılması gereken çok acı bir süreç yaşadık.
Milletimizin başı sağ olsun.
Etkilenen tüm vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun.

YORUM YAP