XXXXX

Silivri Siadta Zirve Hazırlığı


 TÜRKONFED 13. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nde bu yıl öncekilerden farklı olarak, ilk defa uluslararası iş geliştirme görüşmeleri düzenlenecek. Karadeniz ve Hazar Denizi Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonları Uluslararası Birliği'ne ( UBBCE ) üye 17 farklı ülkeden şirketler de yer alacak. Zirveye katılımcı şirketler ürün ve hizmetlerini tanıtma, iş ilişkilerini geliştirme fırsatı bulacaklar.
Zirvede, TÜSİAD Dönem Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ veda konuşması yapacak. Bu açıdan ulusal basının toplantıya ilgisi de yoğun olacak!
Diğer yandan ülkemiz ve Silivri için inanılmaz bir tanıtım fırsatı… Güzel bir evsahipliği ile bu sınavı vermemiz ilçemiz adına çok önemli.
Silivri SİAD Başkanı Kadir Baran, hafta sonu yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek bu ulusal medyadaki meslektaşlarına ilgi göstermelerini rica etti. Bu zirve iş dünyası kadar Silivri, için güzel bir fırsat. İnşallah en güzel şekilde herkes kendini ifade eder ve etkinlik güzel bir şekilde tamamlanır.

SİLİVRİ BELEDİYESİ ENGELLİLER
VE YAŞLILARDAN SONRA
İŞSİZLERE EL ATTI
Silivri Belediyesi Yaşlılar ve Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin ardından İstihdam Ofisi'nin ön çalışmaları startını da verdi. SİAD üyeleri ile Esnaf ve Sanatkarlar'ı kapsayacak şekilde işsizlik sorununun çözümü için belediye üzerine düşeni ortaya koydu. Işıklar'a yönelik muhaliflerinin en sık dile getirdiği eleştirilerden biri, "İş bulma vaadiyle geldi, şu kadar (100) kişiyi belediyeden işten çıkarttı…" dır. Oysa Silivri Belediyesi, istihdam sağlama çalışmaları kapsamında, 8 ayın içerisinde bu alandaki projesini resmen hayata geçirmeden 900 kişiye iş buldu. Bu bilgiyi veren Başkan Işıklar, gerçekleştirdiği ve Türkiye genelinde örnek olarak lanse ettiği çalışmalarını daha net vurgulamalı. Yanlış anlaşılmasın övgü almak için değil, verdiği sözlerin arkasında durup, çalıştığını, görevinin gereğini yerine getirdiğini göstermesi için. Yoksa bu konuda haksız yere eleştirilmeye devam eder.
Bu arada, Gıda Bankacılığı projesinin de en kısa zamanda hayata geçirileceği edinilen bilgiler arasında. Her biri seçim vaatleri arasında bulunun üç proje için Başkan Işıklar, 1. hizmet yılını doldurmadan anlamlı bir açılış amaçlamakta.

Toplantıda, ilçemiz adına yapılan girişimler dışında Işıklar'ın, İBB Başkanı Kadir Topbaş'a yönelik teşekkür ve işbirliği açıklamaları dikkat çekti. Yerel iktidarın Başkanı, seçimler öncesi ve sonrasında kamuoyuna lanse edildiği gibi Silivri'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bağlantısının sadece siyasi anlamda olmadığının sinyallerini veriyor. Olması gereken de bu. İBB Başkanı Kadir Topbaş'da kendisine yakışan olgunlukta seçim sonucuna bağlı kalarak, Silivri'yi gözden çıkarmadığını umarım ilerleyen günlerde daha da net ortaya koyar.

IŞIKLAR, MUHTARLARLA
BİR ARAYA GELECEK
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bugün saat 11.00'de Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği'ne ziyarette bulunacak. Işıklar, muhtarlarla bir araya gelerek, taleplerini dinleyecek.
Muharrem Eren'in her fırsatta dile getirdiği seçilmişlerin seçimlerden sonra, öncesinde destek için geldikleri ölçüde uğramadıkları sitemi de belki bir nebze telafi olur ne dersiniz!?
İyi haftalar!

YORUM YAP