Sevginar Sali

Silivri neye layık?!

Silivri Belediyesi tarafından Cumartesi günü Selimpaşa Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Yoğurthane Park ve Spor Alanı, Cumhuriyet Mahallesi'nde Kaptan Üstündağ Park ve Spor Alanı, Büyükkılıçlı futbol sahası açılışları gerçekleştirildi.
BOZOĞLU: CUMHUR İTTİFAKI'NIN SİLİVRİ'DE DİMDİK AYAKTA DURMASI İÇİN YAPTIĞI MÜCADELEDEN DOLAYI YILMAZ'A TEŞEKKÜR EDİYORUM
Yoğurthane Park ve Spor Alanı açılışında konuşan, kendisi de Selimpaşalı olan AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, alanın geçmişteki durumunu aktardı ve “Burada böyle bir park ve spor alanının olacağını bana o yıllarda söyleseler inanmazdım” şeklinde konuştu. Ve Bozoğlu önemli bir noktaya daha işaret etti: “Bunu gerçekleştirdiği için ve bugüne kadar Cumhur İttifakı'nın Silivri'de dimdik ayakta durması için yaptığı mücadeleden dolayı Başkanımız Volkan Yılmaz'a teşekkür ediyorum.”
Yıllardır, perde arkasında, AK Partililerin, ittifak kapsamında yerel seçimlerde Silivri'nin MHP'ye bırakılmasından ötürü siyaseten içerlediklerini konuşuyoruz. Bozoğlu'nun bu teşekkürü o açıdan çok önemli. Yılmaz'a da ekstra bir teşekkür borcu olmadığını hesaba katarsak, içinden gelmese bunu söylemeyeceğini kabul edebiliriz.
SOLMAZ: BU DÖNEMDE YAPILAN HİZMETLERİ HAYATIM BOYUNCA GÖRMEDİM
Cumartesi günü ikinci açılış durağı Silivri Belediyesi ve hayırsever Üstündağ Ailesi iş birliğiyle Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Kaptan Üstündağ Park ve Spor Alanındaydı.
Burada bir konuşma yapan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nuri Solmaz, “Silivri'ye 1976 yılında geldim ve 40 senedir Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşıyorum. Bu dönemde yapılan hizmetleri hayatım boyunca görmedim. Mahallemize çok yakışan bir park oldu. Cumhuriyet Mahallesi'ne yaptığı hizmetlerden dolayı Başkanımız Volkan Yılmaz'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi. Solmaz da siyasetçilere övgüler düzmeyi seven bir muhtarımız değil, kendi halinde mahallesinin işleri ile uğraşır. İçinden gelmese bu lafları etmez yani.
Üstteki iki örnek siyaset ve Silivri çevresinden…
ÜSTÜNDAĞ: SİLİVRİ BÖYLE ÇALIŞKAN BİR BELEDİYE BAŞKANINA SAHİP OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞANSLI
İş insanı Kaptan Üstündağ, Cumhuriyet Mahallesindeki parkın hayırseveri, açılışta: “Başkanım gurur duyduk, şeref duyduk. Silivri böyle çalışkan bir Belediye Başkanına sahip olduğu için çok şanslı. Parkımızın Silivri halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve parkın yapımına yardım eden herkese teşekkür ediyorum” ifadeleri ile duygu ve düşüncelerini paylaştı. Üstündağ, Silivri dışından, Sol tandanslı, geçmiş dönem siyasi görevlerde aktif olarak bulunmuş bir kişi.
ZIROĞLU: ÖNÜMÜZDE BİR 5 SENE DAHA VAR BİRLİKTE DAHA GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIZ
Cumhuriyet Mahallesi'nden sonra Büyükkılıçlı Mahallesi'nde inşa edilen futbol sahası açılışı yapıldı. Büyükkılıçlı Spor Kulübü Başkanı Veysel Zıroğlu, “Ben 48 yaşındayım ve kendimi bildiğimden beri mahallemizin böyle bir sahaya ihtiyacı olduğunu dile getirdik. Bugüne nasip oldu. Bu tesisi bize kazandıran Başkanımız Volkan Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Başkanım sanırım önümüzde bir 5 sene daha var. İnşallah birlikte daha güzel projelere imza atacağız” dedi.
Selimpaşa-Cumhuriyet Mahallesi-Büyükkılıçlı ekseninde bütüncül bir anlayışla yönetim örneklemesinin yanında üç alanda da karşılaştığımız insanları ve özelliklerine bakalım bir de…
Birkaç aylık kucakta gelen bebekler, bastonuna dayana dayana hayata tutunan yaş almış büyüklerimiz… Kanları deli gibi kaynayan gençler, çocuklar, yetişkinler; hepsi bir arada. Hatta bütün canlılar… Basit bir hizmet türü olarak görünmekle beraber o denli kapsamlı ve önemli aslında yapılanlar.
Siyaset ve gazetecilikte “filanca görev fişman kişiye birkaç gömlek büyük” tarzında eleştiriler alışılagelmiş şeylerdir. Silivri'ye bir şeyin değişmesi ile başkaca pek çok şeyin değişeceği vaadini sunarak belediye başkanı seçilen Volkan Yılmaz hakkında ilk baştan beri yapıla gelen nitelemeye dikkat ettiniz mi? “Silivri Belediye Başkanlığı Yılmaz'a dar”, “Milletvekili, İBB Başkanı, Genel Merkez yöneticisi olsun Silivri'de harcanmasın!” vs. Pek tabi bu yakıştırma ve değerlendirmeler kara kaşına, kara gözüne istinaden değil, burada ortaya koyduğu yerel yöneticilik performansı sonucunda ve de zorlu bir rakip olacağı düşüncesiyle ortaya atılmakta.
Sözde “Silivri her şeyin en iyisine layık” dönemlerden özde icraat destekli bu zamana terfiimizde kendimizi bulduk. Volkan Yılmaz, Silivri halkına nasıl bir hizmete layık olduğunu ve bu hususta çıtayı her zaman daha yükseğe taşımak gerektiğini, ayrıca bunun eylemsel boyutunun da mümkün olduğunu gösterdi.

YORUM YAP