XXXXX

Sıkı yarış...

Yerel seçimin yeni tarihi ve görünen o ki bu konudaki son karar; 14 Mart 2014. Erken seçim hesapları tutmadı ama sebep olduğu heyecan yetti de arttı… Ak Parti'de iktidar beklenti tarihinin öne çekileceği heyecanından sonra, erteleme kuşkusuz zor gelmiştir. Özcan Işıklar, "Ekim hava koşulları nedeniyle daha uygun olurdu” dese de, altı ayda iktidar olarak yapacakları göz ardı edilemez.
Ak Parti seçimleri zamanında yapma konusundaki ilkesini de böylece bozmamış oldu. İstediğini gerçekleştiremedi belki ama bir bakıma koyduğu prensipleri de çiğnemesine koşullar izin vermedi.
Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatı dün Ankara'ya bir gövde gösterisi yaptı. Önce TBMM'deki Grup Toplantısına ardından Genel Merkez'e ziyaretler gerçekleştirildi. Ankara havası iyi gelir inşallah!
Başbakan'ın ağzından kendi kulaklarıyla 14 Mart 2014 tarihini duymanın etkisini önümüzdeki günler göreceğiz.

***
Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın bazı açıklamaları okudum geçtiğimiz günler… Erken seçim ihtimalinin ortadan kalkmasıyla kabuklarına geri dönen aday adaylarından sonra meydan yine ilçe başkanına kaldı. Karakaş diyor ki; "İktidara geldiğimizde yapacağımız çalışmaların alt yapıları ve projelerini hazırlıyoruz. Aday son 2-3 ayda belirlenir. Adayın çıktığı zaman yapacak ve konuşacaklarını biz belirlemiş olacağız.”
Şu anda oluşturduğu ekibin çalışma ve hazırlıklarına dayandırıyor kuşkusuz bu açıklamalarını.
Teşkilatta devamlılık esastır, esas olmasına da Karakaş dışında bir aday bunları nasıl kabul eder bilemedim. Tabi şu anda yapılan hazırlıklar partinin üst mercilerine danışılarak yapılıyordur, adayın kimliği belli ki çok fazla şeyi etkilemeyecek, etkileyemeyecek!
Hani alışmışız ya ‘her aslanın farklı yoğurt yiyişi vardır' demeye, kim gelirse gelsin yapılacaklar belliyse, adayın kimliği özelliğini ve önemini yitirmiyor mu? "Belirlenenleri kimin daha iyi hayata geçireceği” farkı kalıyor bir de… Belki dışarıdan bakılınca ayrıntı gibi görünen bu kriter adayı belirleyecek kadar önemli.
Bir şeyin değeri koşullarına göre değişir. Anlatmak istediğim "Altın çamura da düşse altındır” mantığı değil. Çamurun içine saplanmışsanız ve oradan çıkacak gücünüz yoksa elinizde altın olsa ne olur?! 100 altınınız olacağına el uzatacak bir dosta sahip olmak daha mühim değil mi? Aç insan altını takas edecek koşullara sahip değilse yiyemeyeceğine göre acından pek ala ölebilir.
İşler çoğu zaman sorunsuz ilerlemez, önemli olan onları makul seyirde ilerleyecek kıstaslara taşıyacak bilgi ve zekaya sahip olmaktır. Şartlar değişir, buna göre insanlar ve kararlar da değişmek zorundadır. Evdeki hesabın çarşıda tutmama ihtimali gibi…
İktidar tutkusu olanlar bu yönde mücadele etmekten vazgeçmedikçe rekabet koşulları zorlaşacaktır. Dönüp dolaşıp zoru başarmanın önemine çıkıyor bütün yollar.
Silivri'yi yönetmek son derece kompleks, zor ve külfetli bir iş. Bu ne sadece iktidar desteği ne de kişisel becerinizle olabilecek bir şey. Tecrübe, donanım, pratik zeka ve yaratıcılık… Hepsi aynı anda gerekli. Belediye başkanlığına soyunan insanların çok farklı meziyetlere sahip olması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Bazı insanlar kimi görevlere talip olma işini çok basite alıyor. Emek ve zahmet olmadan, kazanılanın ne anlamı ne değeri ne de kıymeti olmaz!

SADIK BALCI'YA HAYIRLI OLSUN
Sağlık Grup Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Dr. Sadık Balcı, Silivri Devlet Hastanesi Prof.Dr. Necmi Ayanoğlu'nun yeni Başhekimi oldu. Hayırlı olsun!

MUTLULUKLAR
Seyfi Atun torununu evlendiriyor. Revasiye ve Metin Atun'un kızları Vildan, 17 Kasım 2012 tarihinde Mostar Park Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilecek düğünle hayatını Yıldız ve Hasan Günarslan'ın oğlu Kıvanç'la birleştirecek. Genç çifte şimdiden ömür boyu mutluluklar diliyorum ve her iki aileyi de kutluyorum.

YORUM YAP