Sevginar Sali

SİAD-Silivri-Kocabaş

Belli kişilerin tekelinde değil birçoklarının ortak görüşüyle Silivri'nin şekillenmesi, gelişim konusunda yol alması gerektiğini düşünüyorum. Kaldı ki söz konusu olan bölge yatırımcı ve iş adamlarının toplandığı ortak çatıysa görüş ve önerilerinin göz ardı edilmesi daha zor ve böyle bir yaklaşımın zararları büyük olur.
Silivri'de iş yaparken, Silivri'yi önemsememek gibi bir şansınız kalmıyor. Bu konuda bir tercih yapma imkanına sahip olduğunuzu düşünmek kişisel bir yanılgıdan öteye gitmez. Gerçeklerle de er ya da geç yüzleşirsiniz zaten.
Merhum Kadir Baran'ın en önemli başarılarından biri SİAD çatısını hayatta tutmak ve üyelerini ortak potada kaynaştırmaktı. Hakan Kocabaş ondan aldığı derneğe Silivri'de toplumsal bir kabul kimliği kazandırdı. Artık çok kolay sanayici ve iş adamı olmasanız bile SİAD'ın kapısını çalıp, başkanıyla da fikir alışverişinde bulunabiliyorsunuz.
SİAD üyeleri açısından durumu Kocabaş gerektiği gibi izah etti söyleşimizde zaten. Ben daha çok SİAD'a dışardan bakan bir göz olarak ifade ettiği anlam üzerinde durmak istiyorum.
Her ne kadar sanayici ve işadamlarımızın ülke milli hasılasına sunduğu katkının onda birini bile ilçe bazında yatırım olarak alamasak da; sorumluluğumuzu yerine getirme gururuyla gayet tabi övünebiliriz.
Kendi adıma söyleyeyim; SİAD'ın Silivri'ye kazandırdıkları ölçüsünde sınırlı bir değerlendirme içinde olduğumu fark ediyorum. Oysaki kendi içlerinde sağladıkları yatırımcı dayanışmasıyla üretim sürecini güçlendirme, yeni yatırımlar hususunda da ilçemize cazibe kattıkları gerçeğini biraz daha resmi büyüterek incelememiz gerekiyor.
İşadamı üretim, siyasetçi hizmet, kamu görevlisi yönetim hususunda doğru kararlar vermekle yükümlü. Bunları tek tek ele aldığınızda hiç birinin kendi adına doğrularla yürümediğini görürsünüz. Toplumsal işleyişin iç içe geçmiş bir dizi halkadan oluştuğunu, birinin kopması durumunda güç kaybı yaşayacağımızı görmemiz lazım. Evet, ben bir fabrikanın üretimini kamu yararı çerçevesinde etkileyebilirim ama onun başarısını önemli ölçüde yönlendiremem. Herkesin kendi sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmesi bireysel bir hükümlülük. Ve hepimiz dört koldan işimizi en iyi şekilde yapmaya gayret edersek, yükünde çok değerli ve güzel bir iş çakacaktır.
Bu toplumsal katmanlar açısından böyleyken bence bireyselde de aynı etkiye sahip. Yakınınızda başarılı insanlar olursa size zararları asla dokunmaz aksine faydaları er ya da geç etkisini hissettirir. Başarısız bir insanın kötü gidişatı ise size zarar verir. Onun için etrafımızda birileri bir adım öne çıkınca çelme takmak yerine iyi düşünelim, iyi sonuçlar ve etkisi kesin olur bana inanın.
Çok keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Beyin fırtınası… Kayıt dışı kısmı, sizin okuduğunuzdan kat kat fazla oldu muhtemelen. Silivri'nin değerli insanların, kamu yararı çabalarına ihtiyacı var… Onların hayata geçmesiyle hepimiz için Silivri'de yaşamak daha güzel olacak… Onun için etrafınızda bir çaba gördünüz mü görmezden gelmeyin, engellemeye hiç kalkmayın bunun size bir yararı yok. Ama güzel bir çalışma veya projenin etkisi mutlaka hissedilecektir.
Söyleşimizin sonunda ben sormadan Hakan Bey, yeni dönemde SİAD Başkanlığına yeniden aday olmayacağını ifade etti. Yakın çalışma arkadaşları zaten itiraz etmiştir, Hakan Bey'in çok da vakti ve gücünü alıyor dernek faaliyetleri tahmin ederim… Ama Silivri'ye SİAD Başkanı olarak sunacağı katkılara ihtiyacımız olduğunu bilirse üstlendiği sorumluluk gömleğini o kadar kolay çıkartamayacağına inanıyorum.
Ardından gelenin daha iyi yapıp yapmayacağı değil kast ettiğim; Hakan Kocabaş gibi yapmayacağı için kalması konusunda ısrarcıyım.
Silivri adına Kocabaş ailesine yüklediğim büyük bir bencillik sorumluluğu belki de ifade ettiğim ama doğru bildiğimi söylemek zorunda hissediyorum. Siz de öyle yapardınız ve bunu önemsediğinizi bilerek affınıza sığınıyorum Hakan Bey : )

YORUM YAP