Sevginar Sali

Sessiz derinlik

Siyasetçilerimizdeki olağanüstü ilgi ve hizmet yarışı seçim arifelerine özel olmasa, seçildikleri günden itibaren hep sürse bize yer üstünde cenneti yaşatırlar!
Çok şey istiyorum biliyorum! Koşu yarışlarında sakin seyreden sporcuların son parkura girerken nasıl hızlandıklarını gözünüzde canlandırın… Sonra siyaseti uzun soluklu maratona benzettiğimizi de anımsayın : )
Can mı dayanır beş sene seçime altı ay kala davranıldığı gibi davranmaya, çalışmaya!?
Halkız biz, seçmeniz; isteriz… Bizi yüksek beklentilere sokanlar da belli; çekecekler ceremesini…
Bir insanın istekleri de beklentileri de sınırsızdır. Yapılanla yetinme durumumuz yok bizim. Çağımız insanı korkunç bir doyumsuzluğun pençesinde… Kendi girdabına dokunduğu, bulunduğu her şeyi de sürüklüyor.
***
Son dönemde ‘söylenenler' üzerinden bazı çıkarımlar yapılıyor, öngörülerde bulunuluyor… Bence ‘söylenenler', ‘konuşanlardan' ziyade ‘sessizce' olup biteni izleyen bir kesim var onların tavrı birçok konuda belirleyici olacak. Bir insanın söylediği şeylerden korkmanıza gerek yok, kulak verin, gereğini yapın! Ama seçimin rengi belli olana dek susulanlar ve susanlardan ne kadar çekinseniz az! Hem bilmediğiniz bir şey, hem de çözmek için vaktiniz olmadığı bir anda sürece dahil olmak zorunda kalmanız vaziyetin ciddiyetini ziyadesiyle anlatıyor.
Ayrıca; bir kimsenin size söyledikleriyle hareket edecekseniz, aynılarını başkasına da söylemiş olabileceğini mutlaka düşünün derim! Kendi isteğiniz, düşünceniz ve özgüveniniz ile yola çıktıysanız zaten sorun yok. Ama başkalarının söylemleri sizin için belirleyici ise hayal kırıklığı yaşamanız bir noktadan sonra kaçınılmaz olur.
Yüzünüze karşı olağanüstü iltifatlar edenlerin, siz arkanızı döner dönmez 180 derece farklılık arz edebilme durumuna da çokça şahitlik etmiş biri olarak, on dinler bir inanırım ben : ) size de tavsiye ederim… Güzel sözlere nasıl kolay inanırız, nasıl hiç sorgulayasımız yok biliyorum ama gerçekler acı ve onlarla yüzleşmek kaçınılmaz : )

ÜLKÜCÜLER PEDAL ÇEVİRİYOR
Ülkü Ocakları Silivri İlçe Başkanlığı “Türk Gençliğini spora davet ediyoruz” sloganıyla Genel Başkanları Olcay Kılavuz'un çağrısı üzerine 16 Eylül Pazar günü saat 18.00'da Adliye önünden başlayacak ve Atatürk Meydanında sona erecek bir pedal çevirme etkinliği düzenliyor. Bisikletinizi kapın gelin!

TEMİZ BİR DÜNYA İÇİN SOKAĞA ÇIKIYORUZ
15 Eylül Dünya Temizleme Günü (World Cleanup Day) kapsamında Silivri Belediyesi, Silivri Kent Konseyi ve İstanbul Rumeli Üniversitesi işbirliği ile Silivri sokaklarında temizlik yapılacak.
Silivri Belediyesi, 15 Eylül'de tüm dünyada eş zamanlı gerçekleşecek sokak temizliğine hazırlanıyor. Dünya Çöp Toplama Günü'nde, Silivri Kent Konseyi ve İstanbul Rumeli Üniversitesi işbirliği Silivri Sokakları'nda çöpler toplanarak “Çöpünü sokağa atma, çöp kutusuna at” sloganıyla farkındalık yaratılacak. Kampanya kapsamında, 15 Eylül Cumartesi saat 12.00 Silivri Fatih Mahallesi Havuzlu Kahve Meydanı'nda toplanılan çöplerle birlikte basın açıklaması düzenlenecek.
Şikayet etmekle olmaz, bu farkındalık yaratma etkinliğine destek olmak gerek : )

YORUM YAP