Sevginar Sali

Sanayi can damarlarımızdan biri...

Ercan Çalışkan ile 26 yıllık esnaflık tecrübesine son iki yılda eklediği Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanlığında tamamlamak üzere olduğu iki yılı konuştuk. Niyet ettiği, yaptıkları ve yapmak istediklerinin ayrıntılarını söyleşimizden okuyabilirsiniz.
Vurgulamak istediğim bir iki nokta var üzerinde duracağım…
Sanayi esnafına bölgemizdeki fabrika ve iş yerlerini çalışma yapmak üzere yönlendirmek ve kazandırmak hususu çok önemli.
İkincisi yazlıkçı kesime sanayideki iş yerlerinden hizmet ve mal satın olma konusu.
Her iki kesim de esnaflarımızın iş gücünü arttırmaya, verimliliğini çoğaltmaya yönelik iki önemli dinamit.
İki yılda kimse mucizeler yaratamaz ama bence hedef rotası doğru çizilmiş. Sanayi esnafımızın yüzü gülerse bunun Silivri'deki ticari hayatı da son derece iyi yönde etkileyeceğine şüphe yok.
Ercan Çalışkan'ın vurguladığı bir diğer konu komşu sanayi sitesi esnaflarının ilçemizdekilere kaymakam, belediye başkanı ve diğer kamu görevlilerinin ilgi ve alakası dolayısıyla gıptayla bakma durumu. Hani ‘Silivri'de yaşamak güzel' ve ‘Biz bir aileyiz' gibi sloganları dile getiriyoruz ya bunların sözde kalmadığının kanıtları üstte tarif edilen durum.
İletişimin, işbirliğinin bir çalışma ve hizmet ortamında ne kadar mühim olduğunu her daim hatırlamakta yarar var.
Bir görevliyle ters konuşursanız, sizin işinizi yapamamaktan dolayı hiç vicdan azabı duymaz. Ama iyi konuşursanız yapmak için elinden gelen gayreti ortaya koyar. Belki yine yapamaz, ya da istediğiniz şey mümkün değil ama hem onun çabasından hem de o elinden geleni yaptığından dolayı karşılıklı bir iyi niyet ve güzel bir bağ oluşur.
Valla dayım olduğu için söylemiyorum, itiraf ediyorum aramızda bir akrabalık bağı olmasa daha rahat söylerdim, Ercan Çalışkan'ın iki yıllık görevini layıkıyla yerine getirdiğini düşünüyorum. Yeniden aday olup olmayacağını önümüzdeki günlerde düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacak. Yaptıklarını zaten gördük, yapmak istediklerini de göreve devam etme kararı durumunda açıklar muhtemelen.
Büyük sanayici ve iş adamlarımızın ilçe ekonomisine etkisi tabi ki var ama küçük esnafınki de en az onlar kadar. Toplumsal huzurun yolu refahtan geçer. Refah düzeyi yerlerde sürünen bir yapıda toplumsal barışı sağlamak çok zor.
Ercan Çalışkan'ın sanayi esnafı için istedikleri çok güzel… Ama bunları esnafların da benimsemesi ve özümsemesi lazım. Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı sorunlar ve çözümler üzerine kafa yorduktan sonra bir yol çizer. Ama o yolda bütün sanayi sitesi esnafı adına bir başına veya yönetimi ile kısıtlı bir kesimle mesafe alamaz.
Sorunların ne olduğunu ben burada yazmak istemiyorum. Ama esnafımız şunu asla unutmamalı; memnun kalan bir müşterileri memnuniyetini 5 kişiyle paylaşırsa, kandırıldığı veya iyi kalite hizmet alamadığını düşünen kişi bunlardan kaynaklı memnuniyetsizliğini 20 kişiye aktarır.
İyi referanslar biriktirmek sadece bir esnaf için önemli değil sitenin genel imajı açısından da çok önemli. Sanayi sitesi Silivri'nin can damarlarından biri olarak kesilince merkezde bir canlılık beklemek imkansız. Sadece ceplere değil yüzlere de yansıyan olumsuz geri dönüşler konusunda hepimiz elimizden geleni yapalım. Esnafımız ekmeğini kaybetmesin hatta daha çok kazansın ve bunun artılarını tüm Silivri'de hissedelim…
1 Mayıs emekçiler günü kutlu olsun; geç de olsa : ) Emek harcayan herkes bunun karşılığını kat kat alsın. Yeni hafta dolayısıyla bol, bereketli ve güzel işlerimiz olsun : )

YORUM YAP