Sevginar Sali

Samimiyet testi...

Resmi açıklamalar henüz yapılmamış olsa da Silivri'nin 2024 baş aktörleri büyük ölçüde belirlendi. Cumhur İttifakı Volkan Yılmaz, CHP'nin adayı da büyük olasılıkla Bora Balcıoğlu olmak üzere yerel seçimlere doğru gidiyoruz.
İYİ Parti, Büyük Birlik Partisi, Zafer Partisi aday adayları, Yeniden Refah, Saadet Parti'nin aday çıkarma çalışmaları da biliniyor.
Ancak asıl rekabetin Cumhur İttifakı ile CHP arasında geçeceği anlaşılıyor.
Bora Balcıoğlu adaylığının değiştirilmesi ile ilgili beklenti ve çabalar da kimse için sır değil. Ancak bu saatten (adaylık Balcıoğlu, İlçe Başkanı ve Parti Meclis Üyesi Berker Esen'e İBB Başkanı tarafından tebliği edildikten) sonra değişiklik olursa adaylaşacak kimse için de parti açısından da bu durumu toparlamak kolay olmayacak.
Cumhur İttifakının MHP'li Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın geride bıraktığı 5 senesinde siyasi kazanımları partiler bazında belki ancak Silivri'ye kattığı değer, kazandırdığı hizmet ve yatırımların tartışılacak hiçbir tarafı yok. Aksine ideolojik ya da kişisel sebeplerle mevcut yerel iktidara karşı olanların bile elinden başarılı yerel yönetiminin hakkını teslim etmekten başka bir şey gelmedi büyük bir çoğunlukta. Tabandan gelen siyasi baskılarla gerçekleştirilen çıkışlar haksızlık duvarında tuzla buz oldu.
Kimse Volkan Yılmaz'ın şahsında başarısız bir belediye başkanından da söz edemedi 5 yıl boyunca. Milletvekilliğine, daha büyük ilçelerin hatta İBB'nin Belediye Başkanlığına, Bakanlıklara layık görüldü en sert muhalifleri tarafından dahi. “Silivri Belediye Başkanlık koltuğunu dolduramıyorsunuz” eleştirisi yerine “Volkan Yılmaz, Silivri Belediye Başkanlığına birkaç gömlek üstün geliyor” yorumları yapıldı.
Yılmaz'ın kamu savunuculuğu, kuralcılığı, katılığı dert oldu bazılarına, ara ara hepimize belki ama böyle olmasa Silivri Belediyesi'nin dolayısıyla Silivri'nin hali nice olurdu iyice düşünmek gerek.
Sıklıkla Volkan Yılmaz, Silivri'de sosyal bir deney yaptığını ifade etti. 2024 yerel seçimleri Silivri açısından biraz şöyle de bir tercihin süreci olacak; kişisel beklentiler mı, Silivri yararı mı?
Çoğumuzun ülke geneli ile ilgili şikayet ettiği kuralsızlık, kanunsuzluk, kontrolsüzlüğü, kamu israfını, disiplinsizliği, kaynakların doğru kullanılmamasını Silivri'de tersine çevirip uygulayan anlayışa göstereceğimiz teveccüh bir yerde samimiyetimizi de test edecek.
Son 5 sene içinde, Yılmaz'ın kişisel gel gitlerine şahitlik etmedik dersek yalan olur. Daha yakınında olanlar daha çok, uzaktakiler daha az. Ama istikrarından asla taviz vermediği konuların başında son günlerde sıklıkla ifade ettiği üzere “Yorulmadan bu şehrin güzel insanlarına hizmet etmeye ve hizmetkâr olmaya devam edeceğiz. Silivri Belediyesi olarak biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. Biz gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünüyoruz” yaklaşımıydı.
Eğer toplumun yararını siyasi çıkarlarından üstün tutan kişiler tarafından yönetilmek istiyorsak, şahsi beklentilerimiz değil yaşadığımız yerin yararını düşünmek durumundayız.
Silivri iyi olmazsa hiçbirimiz iyi olamayız unutmayın!

GÜNÜN SÖZÜ
“Bu millet âlim değildir ama ariftir. Bu irfanı sayesinde pek çok şeyi okumuşlardan daha iyi sezer, fark eder ve bilir.”
*Ömer Seyfettin

YORUM YAP