Sevginar Sali

Prenslerden sonra Köroğlu serisi…


CHP Belediye Meclis Üyesi Ünal Doğrul dünden beri merak içinde kıvranıyor; "Beni öldürmüşsün bari katilim kim söyle” diye…
Sayın meclis üyesi sizi değil ‘prenslik’ hayallerinizin mevcut koşullarda yaşama şansı olmadığını anlatıyor o yazı. Gerçi ben ne yazarsam yazayım siz anlamak istediğinizden öteye gitmeyeceksiniz! Her çiçeğin yetiştiği, hayatta kaldığı koşullar olduğu gibi makamların da öyle… Siyasette yükseldiğiniz ortamın dışında hayatta kalmanız mucizeyken : )) bir de çiçek açmanızın (prenslik yani gelecekte iktidar koltuğunun sahibi konumunda görünmenizin) zorluğunu anlatmaya çalıştım… Çiçek benzetmem yerini bulsun lütfen!
Kralın prensi yerine "Padişahın fermanına başkaldırmış bir Köroğlu gibi olmayı düstur edinmişiz kendimize hemşire : ))” mesajınızı benimle birlikte ‘Padişah’ da okuduysa önümüzdeki günler çok eğlenceli geçecek; en azından benim açımdan, basın olarak yani…
Bol şanslar ‘Köroğlu’ : ))
Yalnız olmadığını biliyorsundur zaten : ))
Prens olmaktan memnuniyet duyan iktidar meclis üyelerinden Köroğlu’na özenecek olanların sayısı daha fazla ne de olsa…

İKİ AYDIR AŞILAMAYAN SORUN...
İnşallah bütün sorunları bu zaman hızıyla çözmüyordur belediyemiz ve yetkilileri…
Gündem sıkıntılı olunca, uzun zaman aksayan konuları gündeme taşımak farz oluyor…
Silivri Belediyesi’nin internet sitesinden dakika dakika başkan beyin katıldığı programları takip edebilirsiniz ama iki aydır meclis ve encümen kararları hakkında hiçbir bilgi güncellemesi izine rastlayamazsınız.
Başkan beyin ne yaptığını bilelim alınan kararların önemi yok düşüncesi rahatlatıcı olabilir ama kamuoyu açısından çok yararlı görünmüyor.
Zaten ikinci dönem seçilen Işıklar’ın ilk iki aylık tavrı ‘dediğim dedik’ eğilimi ile eleştirilirken bir de şeffaf belediyeciliğe gölge düşüren gelişmeler hiç parlak bir izlenim vermiyor.
Şu veya bu sebepten Silivri Belediyesi encümenin aldığı hiçbir kararın iki aydır kurumun internet sitesinde yer almamasını eminim bin tane bahanesi olur, belki bunu kabul edecek bir başkanınız da vardır (hiç sanmıyorum da) ama kamuoyu ve basın olarak biz sağlıklı bilgi akışından yana tercihimizi kullanıyoruz. İlgili ve yetkililerin dikkatine…
Not: Yazmadan önce defalarca ilgili birimlere de konuyla ilgili sıkıntıyı iletmiş olmanın rahatlığını yaşıyorum. Yazdıktan sonra çözülürse bundan sonra direk yazmak gerektiğine kanaat getirmiş olurum.

İKİ NİKÂH BİR SEMİNER!
Tamam kültür ve sosyal etkinlik düzenleyecek alanlarımız az ama bu kadar da tutumlu olmaya gerek yok. Dün Silivri Belediyesi Nikâh ve Sergi Salonunda iki nikâh ve bir kişisel gelişim semineri vardı. Aynı yer ve saatlerde farklı bir ortam gerektiren iki etkinlik türü.
Engelli çocuklar ve aileleri için verilen seminer özellikle eminim çok faydalı olmuştur mevcut koşullarda! O ailelerin bin bir zorlukla ve umutla geldiği programdan faydalanarak gitmesini düzenleyenler de katılanlar kadar isterdi diye inanıyorum... İşte bunun için aynı saate iki nikâh randevusu vermemeleri gerekirdi...


YORUM YAP