Şahin Dirik

Öyleyse kendim yaparım!

Değerli okurlarım, yıllardır bu köşemde sizlerle buluşuyorum. İlk defa tamamı kendimle alakalı bir yazı kaleme aldım. Açıkçası zorlandım. Bir yazıyı komple kendimle alakalı bir mevzu üzerine yazmak kolay olmadı, güzelleme formatında olmaması, olabildiğince objektif olması için özen gösterdim. İnşallah güzel olmuştur.
Bildiğiniz üzere yıllar boyunca bu köşeden yetkililere seslendim, üzerine en yoğun çalıştığım ilgi alanım olan belediyecilik ile ilgili gerek Silivri Belediyesi'ne gerek İBB'ye sayısız öneride bulundum. İlçemizin eksiklerini, noksanlıklarını, başta kendi yaş gurubum olan gençlerinkiler olmak üzere vatandaşlarımızın taleplerini, beklentilerini yetkililere duyurmaya, aktarmaya, ilçemize bir şeyler katmak için efor sarf etmeye çalıştım. Belediyecilik üzerine yazdığım yazılarımla, sunduğum öneriler ve fikirlerle ilgili yıllar boyu sayısız olumlu geri dönüş aldım. İnsanların dertlerine tercüman olmaya çalıştım. Bu yazdığım köşeden vatandaşlar sesimi (aslında kendi sesleri) duydu duymasına ama çoğunlukla esas duyması gerekenler, yani yetkililer pek duymadı. Çoğu zaman belediyecilikle ilgili dile getirdiğim sorun ve eksiklikleri görmezden geldiler. Bazen de komik bahanelerle “neden yapamayacaklarını”, neden çözüm olamayacaklarını açıklamaya çalıştılar. Ne yalan söyleyeyim bu açıklamalar beni hiçbir zaman tatmin etmedi.
Artık hepinizin bildiği üzere bir süredir bir adaylık süreci içerisindeyim. Yıllardır emektarı olduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nden Silivri Belediye Meclis Üyeliği için adaylık başvurusunda bulundum. Peki, belediye meclisine girme hedefim nasıl oluştu? Bir köşeden yıllarca yazıp çizip bir noktadan sonra artık işleri ele almanın vakti geldi dedim. Vatandaşın taleplerini yalnızca kaleme alarak gerekli mercilere yeterli düzeyde aktaramıyorsam, görmezden geliniyorsam ben de bizzat karşılarına dikilirim dedim. Hem de yetkilerle donatılmış bir şekilde, tüm Silivri'nin izlediği bir mecrada yani belediye meclisinde sahneye çıkıp vatandaşlarımızın o taleplerini, eksiklerini orada, o şekilde haykırma fikri bana cazip geldi. İşleri görmezden gelemeyecekleri bir noktaya sürüklersem belki artık yapılması gerekenleri yapmak zorunda kalırlar, isteseler de istemeseler de yaparlar diye düşündüm. Gerekli işleri yaptıramıyor muyuz “Öyleyse kendim yaparım!” diyerek bu yola çıktım ve sonuç olarak işte buradayız. Gençlere ses, Silivri'ye nefes olma hedefiyle yatıp kalkıyorum ve bu yolun sonundaki aydınlığa dibine kadar inanıyorum. Neredeyse geldik diyebilirim… Aldığım duyumlara göre CHP son yıllarda Silivri üzerine verdiği kararlar içerisinde en akıllıca olanına imza atmak üzere. Aydınlık günler çok yakın…

YORUM YAP