Sevginar Sali

Olabilir!

Silivri Belediyesinin 2022 tahmini bütçesi, 2021'e nazaran oybirliği ile 445 Milyon TL olarak ilçe meclisinde onaylandı.
Muhalefet geçen yıl yaptığı gibi ne ilçede ret verdiği bütçeyi İBB'de kabul etme ikilemine sürükledi kendini, ne de sert eleştiriler ile iktidara yüklendi.
Denk bütçeden sonra gelirlerin, giderleri aştığı durumda kaydettiğimiz tarihi bir süreç; ‘artı bütçe', borçlanmamak ve tüm ülkesel ve küresel olumsuz şartlara rağmen ilçede yatırım ile hizmet çıtasında yükseliş trendini sürdüren Başkan Volkan Yılmaz, yeni dönem görüşmelerine göğsünü gere gere çıktı ve son derece rahat hareket etti.
İşler istediği gibi gittiği için mi, yaptığından emin olduğunda mı sinirlenmiyor? Takdiri kamuoyuna bırakıyorum.
Bütçe yönetimi konusundaki başarısını tabi ki geçmiş döneme yer yer göndermelerde bulunmadan gözler önüne sermedi ama dozu kesinlikle çok iyi ayarladı. Tıpta çok bilinen bir şey! Şöyle ki; her şey zehirdir, mühim olan dozdur! Her şey, uygun bir orantı, uygun bir doz ve uygun bir ölçek ile ayakta kalabilir.
Tıptan, belediye bütçe görüşmelerine tekrar dönecek olursak…
Sakin, basit, dolayısıyla net ve anlaşılır bir dille bütçe yönetimindeki kozları meclis ile kamuoyunun dikkatine sunan Yılmaz, muhalefetin icraat ile yönetimine yönelik değerlendirmelerini keyifle dinledi.
Keyfinin kaçtığı tek nokta Hükümet, ittifak ortağına dayanan eleştirilerdi. “İlçe meclisinde ne alaka” deyip de işin içinden sıyrılmak o kadar kolay değil tabi.
Genel konjonktür dikkate alındığında Hükümet yatırımları hususunda şikâyet etmemiz biraz haksızlık olacak ama muhalefetin de olanla yetinmeyip daha fazlası konusunda iktidarı sıkıştırmak gibi sonsuz bir hakkı var! “Düne kadar siz de yerelde iktidardınız ne yaptınız?” diye çıkışıldığında uygun bir vaziyet ve bunu göze almaları şartı ile…
Yılmaz, bütçe ve mali uygulamalarını izah ederken sıklıkla ‘tasarruf etmek', ‘giderleri kısmak', ‘gelirleri arttırmak', ‘yeni gelir kaynakları yaratmak' (en önemlisi de bu bence) ve ‘kaynakları doğru kullanmak'ın yanına “Hizmette bir kısıtlamaya gitmedik” vurgusu yaptı. Eleştirilere sadece kulaklarının değil, aklının da açık olduğunu hissettirmesi isabetli ve memnuniyet verici bir yaklaşım.
Bir önceki mecliste “Parası olmayan Silivri Belediyesi yok artık, paramız var!” diye muhalefete çıkışan Yılmaz'ın, 2,5 yıllık yönetim sürecinde;
*aldığı yetkilere karşın, ‘hiç borç kullanmamış olması,
*Silivri halkına faiz ödetmemiş olması,
*geçmiş dönemden kalan borç yükünde önemli bir hafiflemeye bizi eriştirmiş olması...
bütçe görüşmelerinde elini güçlendiren unsurlardı.
CHP adına söz alan Melih Yıldız'ın İktisada Giriş Dersini aratmayan sunumu, şükür ki; sonlara doğru hareket ve renk kazandı.
Kuşku yok; Başkan Yılmaz'ın “Yol göstermek değil” diyerek “Kendimizi çek etmek için” muhalefetin değerlendirmelerini dikkate alacaklarını ifade etmesi Silivri için de kendi iktidarları adına da en münasip olanı.
Muhalefetin genel iktidar yatırımları konusundaki beklentisine, iktidarın İBB adresli talebi güzel bir atışma olarak kalmaz da hizmet yarışını sağlayacak kızışmaya vesile olursa Silivri bayram eder bu sayede.
Başkan Yılmaz'ın verdiği taahhütle bütçe değerlendirmesini noktalayalım; “2022 yılı Silivri'miz için atılım ve yatırım yılı olacaktır.”
Olabilir!

YORUM YAP