Sevginar Sali

Neler oluyor!?

Siyasetçilerin halktan sonra en önemli ilişki ağı kuşkusuz medya ile olan. Bu ilişkinin değerini de her iki tarafın gücü belirler.

Türk medyası açısından olduğu gibi Silivri açısından da Fox'un Ana Haber sunuculuğuna Selçuk Tepeli'nin getirilmesi dikkat çekti. Çünkü Tepeli bir Silivrili, Beyciler köyündendi. Derken süreç içinde Tepeli, “MHP'li ama” demekle beraber Silivri Belediye Başkanının icraatlarına kayıtsız kalmamayı alışkanlık haline getirdi. “Bizden biri olsun o kadar” derken, Silivri ve esasen Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın ismi adı ve icraatları sadece Tepeli'nin Ana Haberlerinde değil, Türkiye'nin en çok izlenen sabah haberlerinde İsmail Küçükkaya'nın dilinden de düşmemeye başladı.

Kanalın MHP ile arasındaki soğuk savaşa rağmen tarafsızlık ilkesine uyarak Silivri'de Volkan Yılmaz'ın icraatlarını gündeme getirmelerini memnuniyetle izlerken daha enteresan şeyler gerçekleşmeye başladı.

Kanalın ses getiren yayınlarında, Yılmaz Özdil ve son olarak Ekrem İmamoğlu gibi isimlerin konuk olduğu programlarda söz, dönüp dolaşıp Volkan Yılmaz ile icraatlarına dayanır oldu.

Kanalı takip edenler yayın politikası ve desteklediği isimleri de niteliklerini de bilirler. Valla haber adı altında uğradığımız bilgi kirliliği ve manipülasyondan sıdkı sıyrılmış biri olarak televizyonda ender takip ettiğim programlar var, Fox'un ana haber bülteni de bunların arasında.

Dünyanın gidişatı ve yaşadığımız şartlar ortada. Herkes yapılması gerekeni her zamankinden çok idrak ederken, çok az kişi bunları gerçekleştirme kudretini ortaya koyabiliyor. Yani daha çok kişi yapılması gerekeni biliyor ama daha az kimse uygulamaya geçebiliyor, olması gerekenleri gerçekleştirebiliyor.

Esasen söz söylemenin tükendiği noktada, eyleme geçmenin her zamankinden güç olduğu şartlarda Volkan Yılmaz'ın Silivri'nin adını aklı başında uygulamalar ile duyma kabiliyeti ciddi şekilde kendini hissettiriyor. Kurulduğu günden beri “Cezaevi ile anılmayalım” demek yerine, gerçekten ilçemizin adı farklı ve güzel gelişmeler ışığında gündeme geliyor, sadece İstanbul değil Türkiye ve hatta uluslar arası alanda Silivri anılıyor, örnek alınıyor.

Haber olsun diye iş yapılmıyor, yapılan işler haber olarak Silivri'de farklı bir döngü hakimiyetini sağlıyor.

***

Geçen bir arkadaşım İstanbul'da katıldıkları iftar davetinde yaşadığı durumu paylaştı. Toplulukta İBB meclisinde görevli bir memur, Silivrili olduklarını öğrenince, “Belediye Başkanınız İBB'de belediye arsalarına ektiği ayçiçeklerinden yağ üretip ihtiyaç sahiplerine dağıttığını anlatınca bütün meclis ayakta kendisini alkışladı. Çok gurur verici bir şey” demiş. Arkadaşım da “Bir Silivrili ve Silivri adına herkesin içinde bunları duymak çok hoşuma gitti” diyerek hissettiklerini paylaştı.

Kendi içimizde kapalı devre bazı şeyleri ıskalıyor olabiliriz diye dışarıdan duyulan bu yankılara yönelik bir pencere açmak istedim.

***

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün ilçemize yapması beklenen ziyaret programı iptal edildi. Tam da alışmak üzeriydik her hafta İBB Başkanını misafir etmeye. Silivri programlarının kendisinden çok Volkan Yılmaz'a avantaj sağlamaya dönüşmesi karar değişikliğinin sebebi olarak algılansa da gelmek için daha güçlü sebeplere ihtiyacı olduğunu da düşünmesi gerekir. İmamoğlu giderek Silivri için bir sembol, Volkan Yılmaz icraat ve eylemin ta kendisi olarak yerini güçlendiriyor.

 

 

YORUM YAP